נמאס לי

יהודית10

New member
נמאס לי

להאמין בכל האמונות הטפלות שהכניסו לי, ולאמר לעצמי כל היום אני מאמינה באמונה שלמה ולא להאמין בכלום, דיי. אלוהים אני מוכנה לעשות למענך הכל הכל לוותר על כל מה שאני רוצה, רק תתן לי סימן קטן וברור שהכל אמת, אל תשנה בשבילי את הטבע, כי זה לא יעזור לי כלום, מספיק לי שתתן לי הכרה ברורה שהכל אמת. האם זה אפשרי לקיים הכל בלי להאמין בכלום?

לא!

אי אפשר לקיים הכל בלי להאמין. אי אפשר לקיים הכל עם להאמין גם. אבל אפשר חלק לקיים חלק מהזמן.... האמונה צריכה לבוא ממך, אם את רוצה - תאמיני, לא רוצה - אל תאמיני. אלוהים לא יתן לך שום סימן! לאלו שלא מאמינים שהוא קיים, ברור שאין סיכוי שתקבלי סימן. אבל גם לשיטת המאמינים, האל רצה לתת ליהודים בחירה חופשית, אם הוא יתגלה לעין כל, לא תוכלי לבחור להיות חילונית, מכאן שהאל חייב להסתתר. >זה כמובן מגביל את האל, הוא לא יכול להתגלות, מצד שני הוא איננו אז מה אכפת לו...<

יהודית10

New member
זאת בדיוק השאלה

אני אוהבת את חיי האמונה ויש לי רגשות של אמונה כי כך חונכתי, אבל ההיגיון עושה בי שמות, אני אומרת לעצמי כל היום:" אני בחרתי להאמין באמונה שלמה" וזה לא עוזר. מדוע נראה לך שאפשר לבחור להאמין?

כי זו בדיוק המצווה.

הרי ברור שזה מגוכח, אם אתה מאמין אין סיבה לצוות עליך להאמין, ואם אינך מאמין, אז אין מי שיצוה עליך להאמין. בשאלה זו נתחבטו מוני המצוות, האם ניתן לכלול את מצוות האמונה בין המצוות, ומהסיבה הזו. כדי שלא אחטא חס וחלילה בלימוד תורה כאן בפורום, (אלא אם תבטיחו לקרוא את זה בשירותים...) אקצר, ואומר רק, שהמסקנא המקובלת היא שהמצווה להאמין היא "לעשות דברים שמחזקים את האמונה" מה שאומר, שאין מקום להגיון, אלא רק לרצון, אם אתה רוצה להאמין, תחשוב פחות, תשתמש פחות בהגיון וחקירה, תשאל פחות שאלות, ובמקום זה קרא סיפורי צדיקים וכן הלאה. אין מקום לאמונה אובייקטיבית, אמונה זה משהוא שאתה מחזק אם אתה רוצה, מאבד אם אתה מרשה לעצמך לבדוק.... >הודעה זו נכתבה בלשון זכר מטעמי נוחות, והיא מופנית לכל ארבעת המינים כאחד<

rigoletto111

New member
זה בטח הפורום שאלוהים הכי שונא

וכשהוא נכנס "קד חייך ואמר : נצחוני בניי, נצחוני בניי..."

../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif:-

סידארתא

New member
כן זה אפשרי

לקיים הכל בלי להאמין- לי נראה שלא רק שזה אפשרי זה אולי אפילו נוח מאוד. אין שום קשר בין ההלכה לבין אלוהים! ההלכה היא מערכת חוקים שנועדה להכניע את האדם, לשמור עליו כחלק מהמכלול החברתי וככל שהיא מתפתחת יותר כך היא מתרחקת יותר מאלוהים. כולה מערכת אנושית של חוקים חסרי פשר, וגם אם תקבלי את התנ"ך כתורה משמים המרחק בין התנ"ך לשולחן ערוך לא רק שהוא גדול מאוד, הוא אפילו לכיוונים הפוכים! אז אם מה שאת רוצה זה אלוהים, תעזבי את הדת ותתמקדי באמונה שעוד יש לך, אמונה באלוהים ולא אמונה בבני אדם שאומרים שאלוהים זה הם.

הנה אני מביא לך הוכחה

אני זה אלוהים! אבל מה לא ידעת שאני אישה? אח, כותבי התורה הזאתי ידעתי שאני לא יכולה לסמוך על הגברים ולתת להם לעשות את זה. אבל מה לעשות אני והבנות רצינו לצאת לסרט אז השארנו להם את העבודה, שיעבדו לכתוב למה לא. תאמיני לי יהודית, אם הייתי יודעת שזה מה שיגרום לכל כך הרבה אנשים בלאגן הייתי כותבת איזה ספר קטן בעצמי. ואני רוצה להיות איתך רצינית, אולי זה מתריע אותך שאני זה אלוהים אבל תתפלאי, זה הגיוני לפחות יותר הגיוני מהאלוהים שאת מאמינה בו. אני לפחות כותבת פה לפעמים והוא? דיבר אליך פעם? רמז משהו? כדאי לך להאמין בי כי אני אוותר לך על התפילות ובכלל הדרישות שלי לא כל כך גבוהות. בכל אופן יהודית ועכשיו אני באמת רצינית, תאמיני במה שאת מאמינה!! ורק בזה ותנסי להוציא את השטיפות מח מהראש. תנסי לבדוק את עצמך במה את עצמך מאמינה ובמה לא. זה קשה וזה תהליך ארוך אבל אחריו את תדעי איפה את עומדת. אל תחכי שאלוהים יתן לך סימן, לא כולם כמוני. ומהנסיון שלי ברגע שהולכת האמונה הכל הולך. את כבר מסתכלת על הדברים בצורה אחרת וזה נראה לך מצחיק לשמור על מה שאת לא מאמינה בו שלא לדבר על קשה יותר. אני מקווה שתצליחי במה שלא תבחרי ותמשיכי לכתוב.
אלוהימית.

חי אדר

New member
מורה נבוכים

" האמונה אינה דבר הנאמר בפה אלא המצוייר בנפש" כך פותח הרמב"ם את פרק נ, מח"א במורה נבוכים. הווי אומר שאמונה אינה עניין של הצהרות מילוליות, אלא זהו משהו פנימי הצריך להתבסס על הכרה רציונלית. לכן לדעתי הבעיה שאת מציינת היא בעיה כנה ואמיתית, הנובעת מתוך גילוי פער בין מה שהכרה הבריאה והשכלית מציגה, לבין מה שהתפיסה העממית מציגה. פרדוקס זה והעימות בין פערים אלו, הוא לב ליבו של ספר מורה הנבוכים.

למעלה