נמאס לי../images/Emo70.gif
אני מצטערת על השעה, פשוט לא יכולה יותר... אני תלמידה בכיתה י"א, בת 16. מחר יש לי מבחן בהסטוריה וזה "הקש ששבר את גב הגמל"... אני מנסה להתכונן!! באמת מנסה!! אבל אין, מה שאני לא חושבת לעצמי או מנסה לשכנע את עצמי, בסוף איכשהו אני מוצאת את עצמי עושה משהו אחר!!! אני מבקשת מראש סליחה על הכתיבה המעט מבולבלת, זה בגלל שאני מיואשת מהמבחן הזה, ואני לא יודעת מה יהיה מחר...
קצת רקע... בכיתה ב' שלחו אותי למבחן לאיתור מחוננים, אמרו שאני לא מחוננת. בכיתה ה' המחנכת שלי התעקשה שאלך שוב, ואז פתאום אמרו שאני כן... לא חשוב... מוזרים... בקיצור, תמיד היה לי משעמם וקל מדיי בביה"ס היסודי, וכנראה בגלל זה לא פיתחתי לעצמי שום הרגלי למידה... אז עכשיו, בתיכון, הכל הרבה יותר מסובך מהיסודי, ומה שלא מעניין אותי אני לא מצליחה ללמוד בשום דרך... מתמטיקה פיזיקה מדמ"ח... הכל הולך בקלות... (גם ספורט...
) אבל מקצועות כמו הסטוריה ספרות תנ"ך וכד', פשוט לא נכנס לראש!!! ואני רוצה ללמוד! באמת רוצה! אבל לא מצליחה להושיב את עצמי ללמוד!! חברות אמרו שבטח יש לי בעיות קשו"ר... והאמת גם חשבתי על זה בעצמי, ובתחילת השנה הלכתי לאבחון... הוא הסתיים בשלושה דפיי סיכום שלא אומרים שום דבר... אין כלום לדעתה של המאבחנת, שסליחה על הביקורת, אבל נראתה לי הכי אהבלה בעולם! כאילו אין לה מושג על מה היא מדברת!!! בקיצור, היא אמרה רק שאני כותבת לאט ולוקח לי הרבה זמן להתנסח אז שיתנו לי הארכת זמן... אז יופי לי, עכשיו יש לי הארכת זמן, אבל זה לא מועיל בכלום!!! אני מגיעה למבחנים בלי לדעת את החומר כי בכיתה כבר מזמן הפסקתי לשכנע את עצמי שאפילו שבא לי לישון מרוב שיעמום אני חייבת להקשיב, ובבית אני לא מצליחה להושיב את עצמי ללמוד כי תמיד יש משהו יותר מעניין... יוצא שהממוצע שלי בריאלים הוא משהו כמו 95... אולי אפילו יותר... אבל בהומאנים הוא לא עולה על 75 לדעתי... וזה לא תמיד היה ככה... עד כיתה ט' הממוצע היה בערך אותו הדבר... גם הומאניים וגם ריאלים... ואאל"ט משהו כמו 80-100, תלוי באיזו שנה... אני לא יודעת מה קרה לי... בשנתיים האחרונות... פתאום אני לא מסוגלת ללמוד מה שלא ממש מעניין... אני כבר מיואשת לגמרי! אין לי מושג מה לעשות עם זה... וי"א י"ב זה שנתיים חשובות מאוד, ואני לא רוצה שהבגרות שלי תידפק בגלל מה שזה לא יהיה...
לסיכום, השאלה שלי היא משהו כזה... יכול להיות שהמחוננות הפריעה לאבחן משהו?? יכול להיות שיש משהו והוא זה שהפריע לאבחן את המחוננות בפעם הראשונה (כיתה ב')?? אולי בכלל הכל בולשיט וכמו שהמחנכת המפגרת שלי אומרת, אני סתם "עצלנית ופטפטנית"??? בבקשה תענו.. אני לגמרי מיואשת... על המבחן הזה בהסטוריה שיש לי מחר כבר אוותר... אבל אולי בעזרתכם אוכל לשפר את המצב לעתיד... לכל מי שקרא את זה - סליחה שיצא מגילה כזו, והמון תודה למי שיענה
BoNoAyChI
אני מצטערת על השעה, פשוט לא יכולה יותר... אני תלמידה בכיתה י"א, בת 16. מחר יש לי מבחן בהסטוריה וזה "הקש ששבר את גב הגמל"... אני מנסה להתכונן!! באמת מנסה!! אבל אין, מה שאני לא חושבת לעצמי או מנסה לשכנע את עצמי, בסוף איכשהו אני מוצאת את עצמי עושה משהו אחר!!! אני מבקשת מראש סליחה על הכתיבה המעט מבולבלת, זה בגלל שאני מיואשת מהמבחן הזה, ואני לא יודעת מה יהיה מחר...