נמאס לי !!!

נמאס לי !!! ../images/Emo7.gif

המגורים הנוכחיים הפכו להיות בלתי נסבלים לאחרונה. כן, זה בחינם. וזה בעצם היתרון היחיד. והאמת שזה מתחיל להיות לא מספיק. אצל ההורים שלי, במה שהיה אמור להיות "יחידה נפרדת" אך הוא למעשה חדר אחד של 20 מ"ר ושני הורים נודניקים שמבקרים אותנו כל היום (תרתי משמע: גם נתקעים פיזית וגם מעבירים ביקורת על כל דבר שאני עושה). זה נהיה כלא וזה נהיה הסיבה שאני עייפה ומצוברחת רוב הזמן. כיוון ששכ"ד הוא הוצאה שאני לא יכולה לדמיין בכלל, אני אפילו לא רואה את עצמי מחפשת מקום. אבל "סתם" לידע כללי כדי לדעת איפה אני עומדת: האם עדיין קיים הסיוע בשכ"ד? על כמה הוא עומד כיום ומה התנאים?. תודה, חברים.

נכנסתי להגיד שבת שלום

וראיתי את ההודעה שלך חוץ
ענק אין לי כל כך מה להגיד. אני אפילו לא מתמצאת בזכאות של שכר דירה. אז שוב תחזיקי מעמד, אל תתני לכלום לעשות אותך מצוברחת(ואני יודעת שזה קשה) הולכת להיות שבת יפה צאי עם הילדה לחוף הים , או לגינה, תברכי על מה שיש בנתיים. תמחקי את
וקבלי
לאלה ממני

יסמין43

New member
אולי תבררי בביטוח הלאומי.

אולי את זכאית להבטחת הכנסה? או לסיוע אחר? בהחלט יכול להיות. וזו לא בושה להתייצב אצלם ולשאול אותם. או לנסות באתר שלהם. או לשאול בנעמ"ת.

אני כבר מקבלת השלמת הכנסה,

אבל זה לא סותר את העזרה בשכ"ד. תודה< ואם בכל זאת יש מישהי כאן שנעזרת, אשמח לשמוע!

nene

New member
חגית הנה הזכויות שמגיעות לך!!!!

קודם כל ברצוני לחזק אותך ולומר לך לא לקחת קשה שום דבר בחיים!! אני חייתי עם הילד הקטן שלי בערך כשנה אצל הוריי לפני שהחלטתי כי צריך לעשות לזה סוף, האסימון נפל לי בשבלב מסויים והיום כשאני חיה לבד אני לא מחליפה את החיים שלי ואת הפרטיות שלי בשום דבר בעולם!! אז ככה אני אם חד הורית כרגע אינני עובדת ומתקיימת מהבטחת הכנסה,אני מקבלת שכר דירה כל חצי שנה שזה יוצא 6400 ש"ח בערך,זאת מאחר ואני מקבלת הבטחת הכנסה(כי לאמהות עובדות מגיע אף פחות עזרה בשכר דירה),מעבר לזה אני מקבלת הנחה משמעותית של 70% בארנונה ויוצא לי לשלם הרבה פחות ארנונה אני משלמת משהו כמו 130 לחודשיים... אם יש לך ילדים בגן עירוני אז את מקבלת הנחה של 90% ואת משלמת רק 10% מהמחיר הכולל בגנים עירוניים!!-אני שילמתי עד לא מיזמן 60 ש"ח לחודש בגן עירייה! מילבד זה יש כל מיני פטורים כאלו ואחרים לאימהות חד הוריות כמו:פטור מאגרת הטלוויזיה,פטורים בבדיקות אצל רופאים מיקצועיים אם את בכללית,וכו´.... בקיצור מה שאני באה להגיד הוא שהחיים בתור חד הורית גם כשאת מקבלת הבטחת הכנסה אינם כל כך קשים.... אני משכירה דירה ב 400$ ויש לי ילד בן חמש וחצי,ותודה לאל לא חסר לי דבר בביתי.... אז איזרי אומץ ועשי את הצעד כי אין כמו השקט הנפשי של הבן אדם והפרטיות שלו!! אז חיזקי ואימצי ותעדכני מה קורה.... שיהיה בהצלחה נורית

שחף32

New member
הכעצעקתה????

איך יכול להיות שאת מקבלת פטור מתשלום אגרת הטלוויזיה?? ולי אמרו ברשות השידור שאין דבר כזה??? אוף! 550 ש"ח!!!

mishelli

New member
הסיוע עדיין קיים!!!

אני קיבלתי החודש את הסיוע. אל תתייאשי. כמה שאני מבינה אותך. גרנו שנה אצל אמא שלי והיא התערבה בכל דבר. עכשיו כשאנחנו לא גרות יחד אנחנו מסתדרות הרבה יותר טוב.

../images/Emo24.gif

אוי , כמה שאני מבינה אותך , בסיר לחץ הזה. אי אפשר איתם , אבל זה טוב שהם ישנם כי אי אפשר בלעדיהם , בעצם. מקווה שתצליחי מהר למצוא לך מקום משלך בתנאים שתוכלי לעמוד בהם וליהנות בעיקר מהטוב שהם יכולים להעניק לך אבל לחוד ועם הפרטיות שלך. על בשרי למדתי.

anati123

New member
עדיין לא ממש במצבך

אבל אני במהלך ההריון וגרה בסמוך לאמא שלי ופשוט החלטתי "לחנך" אותה כבר מעכשיו, כך שבעתיד כשיוולד התינוק היא תעזור אבל לא תידחף לחיינו. בכל מקרה, מצבי כמו שאמרתי שונה, כי לפני הלידה אני עוברת מפה לבית אחר, אבל מספיק קרוב כדי שהיא תרגיש קרובה. כמובן שהחופש והעצמאות הם האופציה הטובה ביותר (אם היא קיימת), אבל אם אין באפשרותך אולי כדאי שתדברי איתם בפתיחות ותנסי בצורה עדינה אך לא משתמעת לשתי פנים להסביר להם שאת מעריכה מאוד וזקוקה לעזרתם, אבל במקביל גם זקוקה לפרטיות שלך ומבקשת מהם לכבד זאת...?! בהצלחה ותחזיקי מעמד !!!

וואו!! תודה כולם!! ועוד שאלות...

אני גרה פה מהודש השביעי של ההריון- כלומר בערך שנתיים ותשעה חודשים... זה לא שאני נשברת מוקדם מדי או יכולה לראות את החיובי... ענת, קשה "לחנך" או לשנות הורים ועם שלי גם אי אפשר לדבר. הם מעירים על כל דבר והאמת שהפ פשוט פיזית כל הזמן תקועים כי זה "גם הבית שלהם". ניסיתי להשלים עם זה כדי לחסוך את הכסף, אבל זה כבר פוגע בחיים שלי. נורית ומיכלי- אלפי תודות. מהו הסיוע למי שמקבלת השלמת הכנסה? (ולא הבטחה) והאם יש טלפון שאפשר לברר?? לא היו אמורים לקצץ בדברים האלה?? אני מופתעת שעוד יש בכלל סיוע... כמה בכלל זה יוצא לחודש?? 200$? עזרה לא קטנה!! האםן זה תלוי גם בשכ"ד שאני משלמת? כלומר: אם מצאתי מקום ב-200$ או ב-500$- האם בשני המקרים אקבל אותו סיוע??. שוב תודה מראש על תשובותיכן. מאוד עודדתן אותי!!

טלגיל

New member
סיוע בשכ"ד

אני מקבלת סיוע בשכ"ד. אני לא יודעת כמה אחוז בדיוק אני אמורה לקבל אבל אני יודעת שזה כן תלוי בשכ"ד שלך. הדרך הכי פשוטה לברר את זה היא דרך אחד הבנקים למשכנתאות. את הולכת ופותחת תיק זכאות וכאם חד הורית יש לך ניקוד גבוה מאוד (אם לא הגבוה ביותר) אח"כ מגיע חוקר כדי לאמת את הנתונים שמסרת (הרבה מצהירות שהן חד הוריות אבל בפועל חיות עם מישהו שעוזר בכלכלה) וברגע שהוא מאשר הכסף עובר ישירות לחשבונך פעם בחצי שנה לתקופה כוללת של 3 שנים. עדיף שתתקשרי לבנק למשכנתאות (וזה לא משנה איזה כי אין פה ענין של ריביות או משהו כזה) ותשאלי מה את צריכה להביא כדי לפתוח תיק זכאות ומפה תמשיכי הלאה. אני מתנצלת שזה מידע יותר מדי כללי אבל אני עדיין מבקשת שישלחו לי פירוט על מה שאני מקבלת אבל עוד לא קיבלתי כלום (חוץ מהכסף). ודבר נוסף, אם יורשה לי, מנסיון שלי הכסף הולך בכל מקרה, את תראי שכשתהיה לך דירה את תסתדרי זה לא שאני אומרת שכרגע את מפזרת את כספך אבל את תראי שבסופו של דבר את תסתדרי. אני גרה בדירה שכורה ב 400 $ עם גילי שלי אני לא עובדת כרגע אבל אני מוצאת את הדרך לתמרן בין ההכנסות להוצאות שלנו. אבל השקט הנפשי שכרוך בלגור לבד שווה בריאות וזה המון. אל תפחדי לעשות את הצעד. את יודעת שבפועל העשייה הרבה פחות מפחידה מההחלטה! רויטל

למעלה