נמאס לי לעמוד מהצד!!!!!!!!

• פותח הנושא co2
  • פורסם בתאריך

co2

New member
נמאס לי לעמוד מהצד!!!!!!!!

נמאס לי לעמוד מהצד ולהמשיך לקרוא פה את הדברים וההודעות אלו נראה כהפרום הזה עבר שנוי גדול ואם יורשה לי נראה כי כותבים פה יותר אנשים שמכרים דסלקטים או ל"קיווי" למידה אחרים מאשר ל"קוים" בעצמם. לפני כמה חודשים כתבתי כאן משהו על הצד החיובי שבדיסקציה (ואני ממלצה למי שלא קרא שיקרא) ושם דבריתי בין היתר על ההתיחסות לדיסלקציה כמחלה שצריך למצוא לה פתרון כולם פה כאלו מנסים למצו פתרון פלא ללקוי הלמידה כמו איזו תרופת פלאים שתפתור ותגאל אותנו מיסרינו או טיפול חדשני נוסף. בתור דסלקתית 18 שנה יש לי את הזכות לומר פה מי שרוצה לרוץ כל חיו ולהלחם בלקות שלו שיבושם. אני לא רואה בדסלקציה "לקות" אלו החיים שלי זה משהו שעצב את האופי שלי. זה יותר מהארכת זמן או מבחן בעל פה גם יותר מלימודים זה אני מי שאני אם הרע וגם עם הרבה טוב אני מאחלת לכל מי שיש לו "לקות" למידה זאת או אחרת שידע לכחת ממנה את הדברים הטובים . אני באמת מקווה שהבהרתתי את עצמי. תודה!! וחג שמח

שלום וברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

בואי נתחיל מזה שיופי שהצטרפת ואת לא עומדת מהצד. דבר שני בקשר למילה "לקות" זהו מושג בעברית והוא לאו דוקה שלילי אלא בא לציין מצב. שלישית - אם קראת את הודעת המנהל שלי את ודאי שמת לב שאני בהחלט חושבת שאנשים עם "לקויות" ו-"הפרעות" הם אנשים מיוחדים שעושים את החיים למעניינים יותר וברוח זו מנוהל הפורום הזה, אף אחד לא רוצה "לתקן", אנחנו יודעים שאין לזה תרופת פלא, אבל בואי נסכים שיש אנשים שקשה להם להתמודד, שרוצים לעשות דברים ונתקלים בחומות ויש להם מה לפרוק, ויש להם מה לשאול ובשביל זה אנחנו פה, בשביל להקשיב, לתמוך ולתת מילה אוהבת. אולי דוקא את בתור מי שיודעת לאהוב את עצמה עם החסרונות והיתרונות תוכלי לתת פה עידוד יותר מהרבה אחרים? בואי תנסי, אני מקבלת באהבה את כולם וגם אותך, אפילו שאת קצת כועסת...
ברוכה הבאה
אפרת

co2

New member
הבהרה חשובה

תודה על קבלת הפנים! אבל אני לא מרגישה כל כך חדשה היתי פה דווקא לפני חודשים ספורים ומסבות שלא הפרט כרגע נבצר ממני להיות כאן וכשחזרתי הופתעתי לראות שאופי הפרום השתנה לחלוטין . זה נכון בקשר לקבלה עצמית שלי אני בהחלט יכולה לדבר פה אם אנשים וכך גם העשה. הבעיה שלי אם הגישה שלו באה מתוך האנשים שחובים את ה"לקות" בעצמים אלא כאנשים מהצד. ולמרות ההבנה אני מרגישה שזה לא זה. בקשר למסג לקות נכון שכלנו אומרים אותו והוא מציג מצב אבל ממש לא של לקות ואני הסביר לקות על פי המילון: ליקוי פגם מום. אני לא מרגשה שהדצלקציה שלי היא פגם או מום להפך. זה לא שתמיד חשבתי ככה זה בא אחרי תהליך ארוך . זה נכון שיש אנשים בנהם אני שעקב "בלקות" אנחנו לא עושים דברים "רגלים" נורמלים" או במידה פחות טובה . אבל ידוע ש אותם "לקויים " עושים דברים אחרים במידע מעל הממוצע. בגל שאנחנו חיים בחברה השגית שנמדדת באופון מסוים ( בחונות יכולת זכירה וכו) זה לא אומר שאנחו לקוים בעני זה לא מושג נכון! אולי אם החברה שלנו היתה נמדדת במדדים אחרים כמו יצרתיות השקעה רצון והתמדה העולם היה נרא אחרת ואלוי גם היו מוצים מילה יותר מאפינת מלקות.

@זהר@

New member
אז ככה

ADD, ADHD וליקוי למידה הם כולם לקויות. גם אם את מסרבת לקבל את זה, אלו כולם לקויות שנובעות מפגם במוח. במקרה של ADD ו- ADHD זהו חוסר של חומר שנקרא סרטונין. בתור אחת, שכותבת בפורום, שיש לה ADD ושיש לה בן עם ADHD אני לא חושבת שאני כותבת מנקודת ראות של עומדת מהצד אלא בתור אחת שחווה את הליקוי עלח בשרה יום יום וגם חווה את הליקוי של בנה. גם אני וגם בני מודעים לבעיה שלנו אבל זה לא עושה אותנו אנשים ללא מוטיבציה שיושבים כל היום בפורום ובוכים על מר גורלנו ולכן תסלחי לי שקצת מכעיסה אותי הגישה שלך של: "לי יש דיסלקציה אז אני מבינה יותר מכולם ואתם סתם חבורה של בכינים"! אני חושבת שהחיים שלי מלאים והחיים של בני מלאים עוד יותר, אולי יותר קשה לנו אבל אנחנו בהחלט לא מרגישים את עצמנו מסכנים ויושבים כל היום ומרחמים על עצמנו. להפך! אז אולי יש לי ADD ואולי כשמדברים אלי קשה לי לסנן קולות רקע והרבה פעמים אין לי מושג בכלל מה אומרים לי אבל מבחינתי זה גם יתרון, זה מעשיר את העולם הפנימי שלי. וזאת רק דוגמה אחת מני רבות איך אפשר לקחת דבר רע ולהפוך אותו לטוב.

Iris-1

New member
זהר אני שולחת לך חיבוק ותרשי לי

להצטרף אליך. אמצתי כל מילה. עד עכשיו לא ידעתי למה אני אוהבת כל כך מתוק לפעמים ולמה זה באמת מסדר אותי לכמה שעות. אני מניחה שאותו הטריק פועל גם על הבת שלי (אז שוב תודה לסרטונין). אכן ברגע שרותם אוכלת אפילו קוביית שוקולד הכי קטנה שיש פתאום מתחיל הסדר, פתאום נפסקות המהומות, פתאום היא מסוגלת להקשיב גם אם קודם היה לה קשה, פתאום כן פתאום יושבים ורואים טלויזיה שעות, מחוברים למחשב בלי בעיות ובלי לקרוא לי כל 5 דקות כי הוא נתקע היא מסתדרת לבד. אז שוב תודה. אני לא בכיינית (אני שונאת את המילה הזו) אוף. המילה שאין אותה בלקסיקון של המשפחה שלי. אני מקווה שאני לא אראה כאן עוד אנשים כאלה שיגידו שאנחנו בכיינים. אני לא חושבת ככה. אני לא רואה בליקויים שלי, של בעלי ושל בתי משהו חמור שאי אפשר לתקן עם קצת רצון טוב. וסליחה אם אני קשה הפעם. אני כותבת מתוך הלב והצלחת להרגיז אותי היטב זו שפתחה לנו את הדיון. וזוהר שוב שולחת לך חיבוק ענק מתוך המחשב.

היי זוהר! ../images/Emo24.gif

איך היה בחופשה? תודה תודה תודה לך על הדברים הנהדרים שאת כותבת פה.

@זהר@

New member
הי אפרת

החופשה היתה נהדרת, מה שעושה את החזרה הביתה ולשגרה היומיומית הרבה יותר קשה. לגבי מה שאני כותבת, אני כותבת מהלב, לפעמים אני מתחרטת על מה שאני כותבת, בעיקר כי לפעמים ההיפריות שלי גורמת לי לענות בפזיזות לפני שאני חושבת על מה שאני אומרת. הנסיון שלי אינו רב, את הילד איבחנו רק שנה שעברה (לפי דעתי זה 4 שנים מאוחר מידי) ועל עצמי אני די כועסת, כי בהיותי מודעת לבעיות שלי הייתי צריכה לעלות על הבעיות שלו קודם ולא להקשיב לגננות טיפשות שטוענות שיש לו בעיות פסיכולוגיות וזעם בלתי נכבש כאשר כל הבעיות האלו נבעו בעצם מחוסר ידע של הגננות (שחשבו את עצמם מומחיות) וטיפול שגוי שלהם בילד. נגד אחת הגננות עומדת היום תביעה משפטית על שהעיזה להרים את ידה על הילד ולמלה הרע אנחנו היינו במקום לראות את זה בלי שהיא שמה לב. לגבי עצמי, למדתי לחיות עם ה AD(H)D כבר לפני שנים, יש לו אולי חסרונות אבל יש לו יתרונות עצומים (לפחות לפי דעתי), ואם משלבים אותו עם ריטלין SR מידי פעם החסרונות שלו ממש מתגמדים. כולי תקווה שגם לילד שלי רק ילך ויהיה יותר קל, כי ילד עם ADHD עם אמא ADD/ADHD חסרת סבלנות (חלק מה ADHD לא?), הוא לא ילד שקל לו.

זוהר - חץ בלב....

מעניין שהחוויות שאני שומעת מאמהות אחרות הן כמו תקליט שחוזר על עצמו...גם הבן שלי סבל מגננות שדאגו "לטפל" בו ככה, עד שהוא חזר להרטיב במכנסיים בשעות הגן.... כמה אנחנו סומכים על האנשים האלה וכמה הם לא מוכשרים לטפל באוצר שלנו!. אני מחבקת אותך ואת בנך ומקווה שיהי לכם רק יותר קל..ואת תמיד מוזמנת לחלוק את מה שיש לך, הפורום הזה הוא של כל מי שמרגיש בו צורך ואני שמחה שאת פה!

co2

New member
תגובתי

דבר ראשון אני באמת מצטערת עם הכאסתי אותך לא התכונתי . דבר שני כוונתי היתה לראות דווקא שמ ה"לקווית" אפשר לציא הרבה דברים טובים וחיובים .

@זהר@

New member
בזה אני מסכימה לא במאה אחוז

אלא במאתיים (נא לקרוא במבטא ירושלמי
)

אסנת.מ

New member
שלום לך CO2

כאמא לילד עם בעיות קשב וריכוז אני חייבת לציין שאנשים כמוך אני שמחה להכיר. אני דווקא מאמינה שמאותם רגשות ומאותן "חויות" שעברת. הורים עם ילדים בבעיות דומות לשלך יכולים להעזר בך .מעניין אותי רק לדעת ולהבין האם הפורום הפעם שונה לצד החיובי. או ההפף. לדעתי מטרת הפורום היא להביא אותו כמה שיותר לנקודה בו ניפתח אחד לשיני במטרת עזרה ועידוד.דבר שבכלל בזמנים כמו היום באופן כללי לא יזיקו. ובטח לנו כהורים, או לכל אחד אחר. שבוע טוב לכולנו.אוסנת.

@זהר@

New member
לפעמים

נורא הייתי רוצה שתהיה לי כזאת סבלנות כדי לכתוב הודעות כאלו נחמדות כמו שלך

co2

New member
תודה

תודה על ההבנה!!!!!!!! מצתערט על אלה שהכאסתי אותם שלא הבנו או לא רצו להבין את שאמרתי בכל מקרה השמח לספר לעודד ובכלל כל דבר אחר .

chips

New member
מצטערת אם אני נדחפת

אבל אני לא רואה מה טוב בלקות למידה . זה שאני כותבת עם שגיאות כתיב . זה שלוקח לי יותר זמן ללמוד משהו. זה שאני מסתכלת על תרגיל בסטתיסטיקה ואני לא מבינה כלום. סינית. זה שאני לא עוברת מבחנים וצריכה לעשות מועדי ב´. לקבל ת זה?? מה לא הייתי נותנת להיפתר מזה. זה רק מתסכל סוף שבוע נעים

דרדרית

New member
... משהו אחד טוב ../images/Emo65.gif

היי ציפ בשעתו חברה ארכיטקטית (לא לקוייה) הראתה לי מאמר באנגלית בכתב עת מקצועי שהיא מנוייה עליו ובו חיפשו בנרות ארכיטקטים דיסלקטים כי לדברי הכתוב במאמר- הם יותר יצירתיים... מספיק טוב??? ובטוחה שיש עוד דוגמאות.. היי ציפ - נא לא לשכוח את חצי הכוס המלאה ב
ענקי והמון
דרדרית

chips

New member
מתטערת

לי זה רק גרם לתיסכול והרבה בכי. אני לא רואה את זה כברכה אלה ההפך

chips

New member
מצטערת אם אני

לא יכולה לראות את הטוב שבליקויי למידה . מצטערת שאני פסימית בנושא

co2

New member
לכל דבר יש צד חיובי

רק צריך למצוא אותו כבר הוכך שאנשים בעלי "לקויות" למידה הם בעלי אטלגנציה מעל הממוצא יצרתיים ובעי כשורים אחרים מעל הממוצע ןאתן דוגמה אישית נכון שאני לא יכולה לקרוא או לכתובה באנגלית עקב הדיסלקציה אבל אני לא מכירה אנשים רבים שיודעים לצייר כמוני וזאת מבלי לשלמדתי צייור . אולי אני כותבת עם הרבה שגאות כתיב ובכתב לא מובן אבל הוכך ממבחנים שהאטלגנציה שלי היא מעל הממוצא.

למעלה