נמאה אבידה

נובס

New member
נמאה אבידה

בוקר טוב לכולם נסעתי ברחוב ליד ביתי כשלפתע חתכה אותי ציפור צהובה ויפה הבנתי שזהו סוג של תוכי, קורה הרבה שאני רואה תוכים אבודים מעופפים להם בין העצים, אך הפעם ראיתי שהמצב לא פשוט מכיוון שמייד הבחנתי שהוא אינו יכול לעוף כראוי, במיוחד כשעורב אורב וחתול רעב בעקבותיו. מייד הרבצתי פזצתה מהרכב הלכתי לעברו סילקתי בקושי רב את העורב והחתול הנחושים בדעתם לאכול ארוחת בוקר אותנטית ותפסתי אותו בידי ללא כל בעיה ( הוא נאחז במקורו בידי בעוצמה רבה ולא הרפה וכך נסעתי 50 מטר עם תוכי תלוי על היד). הגעתי הביתה ושיכנתי אותו מייד בכלוב אוגרים גדול למדי ושמתי לו מים בכלי נתפס על הכלוב. עכשיו הייתי רוצה לדעת מה הלאה איזה אוכל להביא לו עד שאני יוכל לקנות לו משהו ואיך להרגיע אותו מכיוון שהוא נורא עצבני ולחוץ, וזאת למרות שהוא כבר נרגע קצת וכבר התחיל לשיר מזרחית וגם כמובן הייתי רוצה לדעת איזה סוג של תוכי זה, אני מצרף תמונה אם מישהו יוכל לעזור לי אני הודה לכם מאוד. בברכת בוקר טוב והמשך יום מדהים נובס

רואי

New member
סיפור נחמד../images/Emo9.gif

קבלי צל"ש על הכתיבה הנאה ועכשיו לעניינים- לפי התמונה זה נראה תוכון. תני לו בינתיים כל מיני פירות וירקות כמו תפוח, פלפל (אבל אסור לתת לו לאכול אבוקדו ושוקולד!) קיפצי לחנות חיות וקני לו גרעינים -האוכל העיקרי של תוכונים זה דוחן. כמובן להמשיך לתת לו לצד הגרעינים גם פירות וירקות. שיהיה בהצלחה עם החבר החדש! ספרי איך העניינים מתקדמים...

נובס

New member
מה אפשר

גם מלפפונים בננות וכאלה, שומשום גם אפשר לתת לו או לחם אין לי מושג מה מותר ומה אסור חוץ מאבוקדו שוקולד ואלכוהול

נובס !!

אפשר לתת כל דבר אבל רצוי שהדברים שנותנים לא יהיו מתוקים או מלוחים !! דבר ראשון תקני מחנות חיות תערובת תוכונים או דוחן ובנוסף פרות וירקות...

נובס

New member
תוכון

עכשיו הוא מורט לעצמו את הנוצות, והוא גם לא נותן להתקרב אליומה לעשות?

bilbolim

New member
זה די טבעי

שהוא מתנהג ככה, הוא מאוד לחוץ והכי טוב שתתני לו לישון עכשיו עד מחר שיירגע ושיהיה לו אוכל ומים. מחר אחרי שהוא יהיה יותר רגוע תנסי להתקרב אליו ואם הוא לא נלחץ את יכולה להנסות לראות איך הוא מגיב אלייך כדי לראות אם הוא מוכתם אם לא אז כדאי לקנות לו נקבה שתהיה לו חברה. וגם כדאי להביא אותו לוטרינר לבדיקה כללית.

jo24

New member
זה מה שרציתי לכתוב אבל לא היה לי...

אז אני מסכים בהחלט!

jo24

New member
הוא בדיכאון...

אולי כדאי לקנות לו בן/בת זוג?

נובס

New member
תודה

רבה לכולכם על העזרה אני יעשה כל מה שאמרתם דיווחים נוספים יגיעו מחר לילה טוב

נובס

New member
תודה

רבה לכולכם על העזרה אני יעשה כל מה שאמרתם דיווחים נוספים יגיעו מחר לילה טוב

נובס

New member
קניתי ועשיתי

הוא בסוף היה נקבה קניתי לה זכר עדיין קשה להתקרב אליהם אבל לאט לאט אני מתקרבת יותר ויותר עכשיו הם זוג נחמד עושים חיים נהנים אוכלים שותים ומעירים אותי ב6 בבוקר אבל נו שיהיה העיקר שיהנו תודה רבה לכולכם על עזרתכם

למעלה