נלחמות על צעצועים

ngngng2

New member
נלחמות על צעצועים

היי,
יש לנו תאומות משגעות בנות תשעה חודשים, לאחרונה אני רואה תופעה שמטרידה אותי,
שתהין לעיתים לוקחות אחת לשניה צעצועים אבל אחת מהן תמיד מתעניינת בצעצוע של השניה,
היא תשחק, תהנה מאיזה צעצוע, ברגע שהיא קולטת את השניה משחקת עם צעצוע היא עוזבת את שלה ומצליחה לרוב לקחת לה את הצעצועה.
"נחטפת הצעצועים" לרוב לא מתרגשת(לי באותו רגע ממש נצבט הלב) ועוברת לצעצוע אחר אך לעיתים נלחמת בחזרה ולעיתים יותר רחוקות אפילו בוכה.
אני מוטרד בקשר לנבדלות הפסיכולוגית, קראתי "בשנינו ביחד וכל אחד לחוד" על כך שצעצועים הם כלי חשוב לנבדלות הפסיכולוגית והומלץ שם משהו שאני מאוד מתחבר אליו, שכדאי שלכל אחת יהיו צעצועים משלה (די דומים עם צבעים שונים על מנת שיוכלו לזהות) ועוד מאגר של צעצועים משותפים.
אני מרגיש שזה קצת מוקדם לגיל הזה ליצור הפרדה ושהן לא באמת יבינו, אשמח לקבל המלצות וסליחה על החפירות.

תמרה01

New member
באופן טבעי שקט בפורום בשבת

זה לא קשור לחפירה..ולענייננו.
לדעתי הן צעירות מידי להפרדת צעצועים ובכלל אני לא בטוחה שזה יעזור. אצלי מדובר בבן ובת בני שנתיים פלוס וכל הצעצועים משותפים אין שום הפרדה למעט הדובון שמחבקים בלילה.
וגם הם מיום שזחלו חוטפים צעצועים והבת במיוחד אני לא מתערבת אלא אם יש אלימות. לימדתי את הבת להציע לבן צעצוע חלופי אבל זה בגיל מאוחר יותר.
אני מציעה לא להתערב אלא אם זה נעשה אלים לתת להם לתרגל קצת מצבים כאלה כי זה יקרה להם בגן עם ילדים אחרים שילמדו להתמודד בבית במצב בטוח.

זה תמיד יהיה בין ילדים

כמו שזה יקרה בין ילדים בגן, יקרה בין הילדים שלך
אם הנחטפת לא מתרגשת - אל תתערבי. היא לא מרגישה מקופחת, אחרת היתה מגיבה בהתאם, היא בכל זאת תינוקת... ולמרות שזה מפריע לך -תנסי להיזכר שרק לך זה מפריע כי את מכניסה את הפרשנות שלך של חוטפת ונחטפת
בעתיד זה גם יפריע לה... ואז אני לרוב נוהגת לתת לכל אחד משהו ולהסביר לחוטף שלא חוטפים... לא תמיד זה עובד

kookadoo

New member
מוכר, מוכר....

אחד הנושאים שהיו לי הכי קשים להתמודדות. אצלנו הבן תמיד חטף לבת, שלעיתים קרובות המשיכה הלאה.
אז ככה: לא משנה אם יש 2, 3 או 5 צעצועים אותו דבר, תמיד מה שיש אצל הילד השני הוא הוא המעניין, ולא משנה שלפני שניה היה לילד החוטף בדיוק את אותו דבר ביד.
חייבת לציין שאצלנו רק עכשיו, בגיל שלוש ורבע, מתחילים לראות שינוי אצל ה"חטפן" והוא כבר פחות מחפש מה שיש לאחותו (ועדיין זה קיים לעיתים).
&nbsp
אני לא אשת מקצוע, אבל ממה שראיתי בבית שלי, בדיעבד הסתבר שדווקא ה"חטפן" (שלכאורה בעצם החטיפה מזלזל בצרכים של אחותו) הוא זה ששם לב יותר לאחותו, תמיד עניין אותו יותר מה היא עושה, תמיד חטף לה ורדף אחריה, ועם הזמן זה הומר בצורך גדול יותר להיות לידה, להיות במגע / בתקשורת איתה ובאופן כללי בהפגנת אהבה גדולה מאד לאחותו. אחותו בשלב מסויים הפסיקה לקבל את החטפנות שלו, אבל עד היום היא אוהבת לעסוק יותר בדברים שלה ופחות מעניין אותה מה אחיה עושה.
&nbsp
גם אם המצב נראה לך כרגע שהחטפנית אצלכם פוגעת באחותה, יכול להיות שזה מעיד דווקא על חיבה גדולה. זה לא אומר שצריך לאפשר לה לחטוף, אבל לקבל את זה בהבנה גדולה יותר ובמקרה של התנגדות מצד ה"נחטפת" לתמלל ל"חוטפת"את התחושות ("נכון שאת רוצה לשחק כמו..., אבל זה לא נעים לה, היא עצובה/ כועסת וכו'").

אשרז4

New member
אצלנו עד היום אין ממש הפרדה בצעצועים (בנות 9)

גם שיש דברים משוייכים (מתנות אישיות שניתנו/ הפתעות שהתקבלו בימי הולדת ודברים שקנו מכספן) לרב הם ביחד בחדר משחקים
לפעמים, בעיקר בעת ריב
אז אחת נזכרת שאת המונופול היא קיבלה מתנה ולא מרשה לאחותה לשחק בו
אבל זה לעיתים קרובות (קישור המשחק לריב, הריבים לא כל כך לעיתים קרובות לצערי : )
מנסיון גם אם יהיו שני משחקים זהים יהיו הבה מצבים ששתיהן רוצות דווקא את המשחק הספציפי הזה.
הן קטנות אצלך, לדעתי אין להן עדיין היכולת להבין "של מי של מי " (זה הביטוי שבנותי המציאו בשלב מסויים כשרצו לשאול לגבי דבר מסויים למי שייך)
וכיום הרבה פעמים גם אם רוצה משהו מסויים בקלות יחסית ניתן להסיח דעתה למשחק אחר.
תתכונן לדברר אותן הרבה"את רוצה את הצפרדע שאצל X? אבל היא משחקת בה כרגע. תמתיני שתסיים ואז תקבלי בנתים שחקי בפיל היפה הזה" וכל מיני כאלו
כשטיפה יגדלו תוכלו לעבוד על תורות (אצלנו לפני גיל שנתיים זה היה "ה"דבר ועבד מעולה להשתאות כל הסובבים)
ודווקא התיאור שלך על זו שלוקחים לה ועל אופני ההתמודדות שלה מצא חן בעיני
לפעמים מוותרת (כמה אני מנסה ללמד את הבנות שלי את היכולת הזו)
לפעמים נלחמת
לפעמים נעלבת
בן אדם בריא!!

למעלה