נכשל בטסט 3 מיואש

Guy2351

New member
נכשל בטסט 3 מיואש

התאיישתי נכשלתי כבר בטסט השלישי והגעתי לכיתה יב' כבר מאז מרץ אני עושה שיעורים. אולי המורה שלי לא לימד אותי טוב בהתחלה אז לקח לי זמן לקלוט יותר דברים וזה..
אני לא יודע מה לעשות לעשות שיעור אצל מורה אחר לבדוק אולי יש לי בעיה ? לעבור לאוטומט? לא מתאים לי להיכשל בטסט הרביעי ודרך אגב הטעויות שלי קשורות לחוקים או חוסר ריכוז שהייתה לי טעות אחת בטסט הראשון.
יש לכם מורה מומלץ בבאר שבע?
מספר עם אפשר של מורה סבלני רגוע נחמד.

ravidmos1

New member
תשובה .

היי גיא
אכן לא נעים להיכל בטסט ועוד ב3 אבל אסור לך לחשוב על להפסיק ואתה צריך להתקדם ולעשות את כל המאמצים לעבור בטסט הבא .
למה אתה חושב שהבעיה בטסט נובעת מהמורה ?
כשאתה אומר שנכשלת על חוקים למה הכוונה ?

Guy2351

New member
הטעויות שלי

שמע תגיד לי אתה בתור מורה לנהיגה אני מניח שאתה עם ניסיון של הרבה שנים. אני בהתחלה הסתבכתי עם הידני אבל לאחר 15 שיעורים כבר שלטתי בו ועכשיו אני מסתדר עם הקלאצים וההילכים והכול.
אני ניגשתי לטסט ראשון הוא בלם אותי כי איבדתי ריכוז לשניה בגלל מה שהוא אמר וזה גרם לי להסיט עניים מהכביש והביא לכישלון שלי לפני החוק החדש בדיוק שבועיים לפני. בטסט השני לא נהגתי הרבה זמן לקחתי 5 שיעורים שיעור אחד היה מצוין ו2 אחרים פחות. בטסט השני הטעויות שלי :הכשיל אותי על נסיעה איטית כניסה לכיכר בהילוך 1 אחרי שלקחתי זכות ממישהו אחר, באתי לפניה בהילוך שלישי אבל זה בגלל שהוא אמר לי תעלה לשלישי ואז תפנה ימינה והשתלבות בתנועה הייתה חלשה(מה זאת אומרת השתלבות בתנועה)?
בטסט השלישי שהיה השבוע נכשלתי על אי ציות לתמרור עצור(הרכב לא עצר והטסטר חשב שבאתי לפנות שמאלה עם רכב שהיה בצומת אז הוא רשם שנבלמתי אבל אני והוא בלמנו ביחד) קצב נסיעה איטי(נסעתי על 3 רוב הטסט אז איך איטי בדיוק?) והשתלבות בתנועה חלש(לא הבנתי למה חלש שוב מה זאת אומרת חלש?) היה קטע שאותתי שמאלה למשרד הרישוי ואז היו מכוניות נתתי להן לעבור וחיכתי כמה שניות עד שעברתי נתיב והוא אמר לי כדי שתעלה מהירות בשביל שתעבור מהר כי אתה סתם תעכב מאחור) זהו בסה"כ הטעויות שלי אין בעיה בתפעול הרכב או בזינוק בעליה. אתה ממליץ לי לעבור לאוטומט? אולי שם יהיה לי קל רק כדי לסיים עם הנהיגה ולעבור טסט רביעי סוף כל סוף?..
ועוד שאלה המורה שלי יכול לקבל 100 שקל על הטסט במקום 400 אפשר לדבר איתו שיקח מאה שקל ממני גם ככה נכשלתי ויש לי עוד 400 שקל לשלם לו על טסט רביעי אם יהיה..

בהתחלה וגם עכשיו המורה לפעמים צועק ומתעצבן על טעויות וזה הוא לא הכי סבלני אז התקשתי להסתדר איתו לא היה לי ביטחון מספיק איתו.
אני יכול לעשות שיעור ניסיון אצל מורה אחר בלי הטופס האם זה מקובל?

0bama1

New member
גיא אתה צריך לעשות שינוי בראש הנושא הטכני של

שליטה ברכב הוא לא קשה .הדבר החשוב ביותר בנהיגה ,הוא השתלבות בתנועה ,כאשר אתה מהסס ,כאשר אתה זוחל שלא לצורך ,כאשר אתה לפני רמזור באור ירוק ואתה מאט במרחק לא סביר על מנת לחכות לאדום .
גיא ידידי בוא תקבל טיפ .אתה חייב לתכנן את הנהיגה ,כלומר להסתכל קדימה ,ולראות מה צפוי לך שם ,אילו תמרורים ,מה צבע האור ברמזור ,מה מצב הרכבים לפניך ,כמה נתיבים יש ,מתי להתחיל לאותת ,הטסטר לא צריך להגיד לך מה לעשות ,אתה בתכנון נהיגה נכון ובמבט קדימה ,מצלם את התנועה ,ומעלה לבד את ההילוך ,מתוך כוונה להשתלב בתנועה .כאשר אתה מביט לעבר כביש ההשתלבות ,אתה צריך להבין שאם אתה פתאום מגיע במהירות איטית ,אתה מפריע לתנועה ,אתה צריך לחשב את ההשתלבות ,בצורה כזו שהרכבים שתקדים אותם ,לא יכנסו למצב של אי נוחות ,וכמובן לאלה שאחריהם .
לצערי הרב מעטים מורי הנהיגה שיתנו לך וידריכו אותך כפי שאני מתאר פה .כי ישנם כאלו שהם עסוקים בתורים של התלמידים הבאים ,ישנם כאלו שהם בנייד ,או בקיצור הם עובדים בזמן השיעור שלך {כמובן שלא כולם }.
אני כותב לך זאת על מנת שתדע איזה מורה לבחור ,ומה הקרטוריונים שהוא צריך לעמוד בהם ,על מנת שהוא יהיה שווה את התשלום שאתה משלם לו .
אם תרצה אסביר לך .

ravidmos1

New member
תשובה .

לפי מה שרשמת אני מתרשם שיש לך בעיה עם תכנון הנסיעה והשתלבות בתנועה .
קשה לי קצת להגיב על מה שרשמת בנושא הטסטים כי זה הצד שלך ואני לא יודע מה היו הסיטואציות בכביש בזמן המבחן .
לגבי קצב הנסיעה האיטי ההילוך הוא לא הפרמטר היחידי אלה המהירות שאתה נוסע בו בהילוך שלישי אפשר לנסוע 30-35 או 50-55 הכל תלוי בכביש ובעומס .
אני מניח שאם הבוחן רשם לך שקצב הנסיעה איטי כנראה לא נסעת מספיק מהר בהתאם לתנאי הדרך .
השתלבות בתנוע חלש זה אומר שאתה מתקשה להשתלב בתנועה.
כאשר אתה רוצה להשתלב בתנועה אתה צריך להיות במהירות שמתאימה לתנאי הדרך למצוא את נ"ק הזמן הנכונה ואם אפשר אז רצוי להאיץ טיפה ולהיכנס באלכסון מתון.
אני מתרשם שכאשר אתה רותה לעבור נתיב אתה מאט את קצב נסיעתך על מנת שהרכבים יחלפו על פניך ואז תוכל לעבור וזאת ברוב המקרים לא הדרך הנכונה ובמבחן רוצים לראות אותך מבצע החלפת נתיב כמו שנהג אמור לבצע.
לגבי המחיר של הטסט כל מורה ראשי לגבות את המחיר שנכון בעיניו ואני מניח שסיכמת איתו על המחיר כך שידעת מראש את מחיר המבחן.
לגבי המורה במידה ואתה מרגיש שאתה לא מסתדר איתו הוא צועק עלייך ולא סובלני אז אתה ראשי להחליף מורה, חבל שהגעת עד לכאן אם ראית שיש לך בעיה עם המורה כבר בשלבים הראשונים אז זה היה הזמן הנכון לעשות את הצעד הזה.
לא מקובל לעשות שיעור אצל מורה אחר בזמן שאתה עדיין רשום אצל מורה בסך הכל אף מורה לא רוצה לראות תלמיד שלו ברכב של מורה אחר, כמו כן המורה חייב לנסוע עם טופס ירוק של התלמיד ברכב .

מקווה שעזרתי שיהיה בהצלחה ! וכמובן תעדכן אותנו ואם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.

Guy2351

New member
אוקי הבנתי

שמע אני לא יודע איך עשית את זה אבל קלעת בול לכל מה שקרה בטעויות שלי חחחח
אני חושב שמאז הטסט הראשון שהלך לי כל כך טוב הכל היה מושלם עשיתי מספיק שיעורים ניגשתי והטעות היחידה שלי הייתה שנבלמתי.
מאז הטסט השני התחילו להיות כל מיני טעויות חדשות וזה מפתיע אותי במיוחד שהטסטים היו בשעות הצהריים שהכביש כמעט וריק ממכוניות.

רציתי להחליף מורה ובסוף וויתרתי אך אני שוקל שוב את האפשרות הזו אך אני חושש מזה שאולי למורה יהיה טסט בספטמבר להביא לי ואם אני יעבור מורה הוא יביא לי רק באוקטובר. לכן לדעתי אולי אני יעשה 3 שיעורים אצל מורה אחר שיעבוד איתי על הטעויות שלי כי המורה שלי תמיד נוגע בהגהה הוא לא סומך עליי שאני נוהג טוב אין שיעור שהוא לא שולח יד להגהה.

אני חייב לעבוד על הטעויות שלי לקראת הטסט הבא אך אני לא יודע אם לקחת הרבה שיעורים 5 נגיד יהיה בזבוז כסף אם אני יקח 2 שיעורים ויעבור טסט 4 בע"ה. השאלה שלי זה כמה שיעורים לקחת וכמה לחסוך.

Guy2351

New member
כן גם אלייך

אחי אתה מציע לי לעבור לאוטומט או להמשיך לאור הטעויות שהבאתי.
ואתה חושב שאם אני יעבור למורה יותר סבלני יעשה אצלו 5 שיעורים ככה שינסה לעזור לי בתכנון נסיעה כמו שאמרת ולראות שאני נוהג טוב ולגשת לטסט אולי זה יעזור לי? הקטע של ההשתלבות שיעבוד איתי על זה

0bama1

New member
גיא כפי שכתבתי לך הנושא הטכני בעייתי אבל לא

כמו ההשתלבות בתנועה .ההשתלבות בתנועה היא זו שתקבע אם תהיה נהג .וההשתלבות הזו כוללת מאות נושאים .למעשה כל הנהיגה מבוססת על כך .ולכן לדעתי נהיגה על אוטומט תקל עליך ,כי במקרה שלך זה יאפשר להתרכז יותר בנושאי ההשתלבות .ולהימנע מנושאים כמו העברת הילוך וכו
אני מציע לך לא להיצמד למספר השיעורים ,אלא להתרכז כיצד להתקדם בהשתלבות בתנועה ,שהיא לא רק השתלבות בין פניית שרוול לכביש ראשי ,אלא כמעט כל מהות הנהיגה .
עכשיו תראה נושא תכנון הנהיגה חשוב ביותר ,הראיה וההסתכלות קדימה חשובה ביותר ,ולא רק מה קורה 10 מטרים לפניך .חובה עליך למצוא מורה שהוא גם נהג .ורצוי שתמצא אחד שבעברו נהג רכב כבד ,או אוטובוס ,או כל כלי כבד אחר .כי המורה הזה מודע לדברים שמורה רגיל בחיים לא ירגיש בכלל שהוא לא יודע .
ולכן עצתי לך תבדוק מי המורה ,תהיה סבלני ,תעבוד עם הראש בנושא תכנון הנהיגה ,ואז כשתתכנן נכון ,ההשתלבות תהיה לך יותר קלה .מקווה שהבנת אותי .אגב למען הסר ספק .אני לא מורה נהיגה ,ואין לי שום אינטרס ,אלא רק שתצא לכביש נהג טוב ,עם הרגלי נהיגה ,יותר טובים מנהג וותיק שכבר התקלקל .ולא מדובר ב5 שיעורים ,אלא רק כאשר אותו מורה שאמרתי לך יחליט שאתה מוכן ולא אתה .

rockingWR

New member
תחליף מורה

אחרי 3 טסטים המורה חושב שאתה עבריין תנועה
תתייעץ עם חברים שעברו טסט ראשון עם דגש על מורה נחמד

היה לי גם סיפור ואחרי טסט 3 עברתי מורה
אם אתה רוצה המלצה למורה במרכז צור קשר

למעלה