נכשלתי!!!

תותית104

New member
נכשלתי!!!

אני כותבת את ההודעה והדמעות שלי פשוט ולגות וזולגות.
אני אמא חד הורית שמגדלת לבד שלושה ילדים ופשוט נכשלתי כאמא, נכשלתי כהורה.

החלטתי להתגרש בעקבות אלימות מילוית קשה מאוד. לא הסכמתי להיות קורבן של בחרה אומללה, לא הסכמתי שילדי יהיו חשופים לטרוף חסר הרחמים שהיה בבית.
אני והגרוש עברנו לגור בישוב במדבר ולפתע נותרתי לבד, בלי משפחה וכמעט בלי חברים.
שמתי בראש מעייני את הילדים ואת האמהות שלי ותמיד זה היה לי לדגל.... לא אכניס גבר הביתה י קודם הילדים, קודם האמהות שלי.
גידלתי את ילדי על ערכי כבוד ואהבה לולת ואכן ילדי מנומסים, אדיבים, נעימים, ותורמים.

הילדים גדלו, הגדולה ה עתה התגייסה, האמצעית שנה הבאה תלך כנראה לשנת שרות והקטן חגג לא מזמן בר מצווה.
לפתע הילדים לא רוצים להיות בבית, הקטן נסע לאבא שלו בחופשת חנוכה... האבא עבד כל החג והבן היה כל היום לבד או עם בת הוג של האב ועם זאת לא התגעגע לשניה אחת אלי או הביתה.
האמצעית התחילה לנסוע לחבר שלה ולבקש לשון אצלו בכל הדמנות .... וכל פעם היא חוזרת הביתה נפעמת מהאווירה הנעימה יש בבית שלו.
הבת הגדולה שלי התחילה לנסוע לאבא שלה בחופשות של הצבא במקום לחזור הביתה.

שאלתי את הילדים למה הם מרגישים כך? חלקם עונים שאין מספיק שמחת חיים בבית, הבית שקט.....
אני מרגישה שנכשלתי....שלושת ילדי מעדיפים לא להיות בבית...
אני כל כך עצובה.... אי אפשר כבר להחזיר את הזמן אחורה ולשנות דברים.

ואני חייתי באשליה, שהכל טוב.
תות

iris mom of two

New member
לא חושבת שנכשלת

עובדה, שנוח להם איך, והם מרגישים איתך מספיק בטוחים כדי לדחות.

הם בגילאים שהם מעדיפים לא להיות בבית, זה טבעי ובסדר. זה שהקטן לא התגעגע זה אומר שגידלת בחורון שבטוח בעצמו.

האם הם מתקשרים? מדברים איתך? האם יש להם לפעמים הרגשה שנוח לך עם השקט והלבד? את יכולה לדבר איתם, ולנסות לקבוע סופ"ש עם סעודה משפחתית, וזמן יחד לכולם.

אוי יקרה. לא נכשלת.

אני מבינה בדיוק למה את מתכוונת "בית לא שמח". אכן יש בתים כאלה. כזה היה שלי ויש לזה מחיר ואת משלמת אותו כמו שאמא שלי שלמה אותו ועדיין משלמת אותו. השאלה היא מה את עושה עם זה. האם את יכולה להיות אחרת, רוצה להיות אחרת ומה תעשי. האם תבחרי להיות כמו אימי שמצד אחד לא באנו אליה ומצד שני היה לה מאוד נוח שלא באנו אליה והיום כשהיא בת 67 ובדגאון וחרדה עמוקים אף אחד לא יכול להיות לידה כי הכל היה צריך להיות כמו שהיא רוצה.

היו לה שלושה חתולים. לא אמרנו או החתולים או הנכדים אבל היא אמרה שהחתולה לא מסוכנת כשכולם יודעים שהיא פגועה בראש (החתולה) ומסוכנת ולא צפויה אבל היא נשארה עם החתולים. כך שלמרות הקיטורים היא עשתה את הבחירה שלה.

למרות כל מה שאמרתי יכול להיות ועוד לפני שכתבת שהילדים ענו לך שהבית לא שמח חשבתי שזה גם שלב בהתבגרות שלהם שאולי יעבור במיוחד אם את תעשי שינוי.

חבל שויתרת על חיים עם גבר. גם אמא שלי עשתה את זה. לדעתי את כן צריכה למצוא מישהו. ורצוי שמח
כדי שיהווה השפעה מטיבה.

חוץ מזה הילדים מאכזבים אותנו לא מעט. אם קצת מגרדים את פני השטח שנראה כלפי חוץ כל כך יפה ונוצץ מגלים שגם במשפחות אחרות יש בעיות וקשיים רק שלא כולם מדברים על זה.

חברות יש? מיצאי! חוגים יש? לכי! אל תשארי בבית. מילאי את חייך בתחומי עיניין והילדים יחזרו. רק אל תתקעי במצב הנוכחי!

XמXלה

New member
לא נכשלת!!

אבל העובדה ששמת את הילדים לפניך היא לרועץ.
לפעמים נדמה לנו שטובת הילדים זה שאנחנו נבטל את עצמינו ונהיה רק אמהות שלהם. אז זהו שלא! הילדים רוצים שגם לאמא יהיה חיים והיא תהיה מאושרת ולא תבטל את עצמה בשבילם.
אני כל השנים אומרת לילדים שלי שחוץ מזה שאני אמא שלהם אני גם אשה והאושר שלי מורכב מהם ומעוד כמה דברים.
את תמיד תהיי אמא וכל הערכים שהקנית להם לא הולכים לשום מקום. אני חושבת שמה שקרה זה הם גדלו והתלות בך פחתה (באופן טבעי) ומה שנשאר זו את, ואת אותה "את" הזנחת במשך השנים.
תנסי לבדוק איתם מה יגרום להם להרגיש יותר שמחת חיים בבית ואיך את יכולה ליישם.

יעלעל

New member
סליחה?

את כותבת בין היתר: "אכן ילדי מנומסים, אדיבים, נעימים, ותורמים" אז איפה כאן הכשלון? כמו כן כתבת שהבכורה זה עה התגייסה, כלומר נערה נורמטיבית, השניה הולכת כנראה לשנת שרות - סופר תורמת, מעניקה וכו. מה עוד את רוצה?
הילדים פורשים כנפיים, אין מה לעשות. נכון זה כיף כשהם שבים הביתה אבל האם זה המדד היחיד להצלחה כהורה? ממש לא.
ולגבי חזרתם הביתה, ארגני מדי פעם שבת משפחתית שבה כולם חוזרים הביתה לארוחה משותפת, טיול משותף, משהו.
איך הקשר בין הילדים עצמם?
הבת נוסעת לחופשות מהצבא לאבא - אין לה חברים באזור המגורים שלכם?
ועכשיו שאלות שאת ממש לא צריכה לתת כאן תשובות, נקודות למחשבה. כתבת שעברתם לאזור המדבר ונשארת שם לבד. מה בעצם מחזיק אותך באזור הזה, אולי כדאי לעבור למרכז מה שיקל עלייך את החיים ואולי גם הם יראו קצת יותר חבר'ה ועניין? כתבת גם על הריחוק מהמשפחה שלך, אולי כדאי לחזור לאזור ממנו עברתם? מעבר להורות שלך, חשבי איפה את רוצה להיות עכשיו, מה מתאים לך, אמנם את לא יכולה לשנות את העבר אבל את בהחלט יכולה לשנות את העתיד.

adif11

New member

לא נכשלת ! הם רוצים לגוון ,רוצים לטעום דברים אחרים ולהרגיש שיש להם גם אבא.
קבלי את זה ברוח טובה. זה לא אומר שלא אוהבים אותך, ונצלי את ההזדמנות שהתפנה קצת זמן לדאוג לעצמך.
להתחיל לצאת קצת , לראות אנשים ,לבלות. מגיע גם לך .

הגוזלים שלי עזבו את הקן

פרשו כנפיים ועפו
ואני ציפור זקנה נשארתי בקן
מקווה מאוד שהכל יהיה בסדר.

תמיד ידעתי שיבוא היום
שבו צריך להיפרד
אבל עכשיו זה ככה בא לי פתאום
אז מה הפלא שאני קצת דואג.

עוף גוזל
חתוך את השמיים
טוס לאן שבא לך
רק אל תשכח
יש נשר בשמיים
גור לך.

רוני810

New member
כשקראתי את המשפטים הראשונים בהודעה חשבתי

שתספרי בהמשך על משהו באמת קשה, שמראה שניכשלת. מאוד הופתעתי כשסיפרת על "עוף גוזל" קלסי.
האם את לא מכירה את התהליך הזה ממך ומאחיך/אחיותיך? תהליך של נפרדות מההורים כאנשים בוגרים?

אוי ואבוי אם ילדיך היו ממשיכים להיות דבוקים אליך גם כעת, כמו כשהיו קטנים. אז באמת זה היה כישלון ובעיה.

מה שאת מתארת הוא הכי טבעי ובריא בעולם. וטוב בשביל הילדים.

כל כך ברור שמתבגרת מאוהבת בעננים עם חבר תרצה להיות כל הזמן עם החבר. באמת, זה חייב להיות ככה. בלתי אפשרי אחרת.
ואולי הבת השניה מנצלת את ההזדמנות להכיר ולהתחבר קצת יותר לאבא עכשיו. טוב מאוד בשבילה.
ואספר לך על הבן שלי, שהוא גם בר מצווה ומאוד קשור אלי, שבכמה הזדמנויות שלא ראה אותי שבוע ואפילו קצת יותר משבוע (בכל פעם מסיבה אחרת) סיפר לי אחר כך שהוא הכי התגעגע לכלב שלנו. יותר מאשר אלי. ואמר שזה בגלל שהוא דיבר איתי פעם בכמה ימים בטלפון, ועם הכלב לא דיבר כל השבוע (זו היתה הסיבה שמצא, מתוק). מצוין. טוב שהוא יכול לחיות בלעדי.

המטרה שלנו כהורים היא לגדל ילדים שיהיו בוגרים עצמאיים ומאושרים, ולא דבוקים אלינו.
את הצלחת בתור אמא.

הם יחזרו אליך ובגדול, אני מבטיחה לך. בתנאי שלא תתחילי לעשות להם רגשי אשמה מיותרים. תני להם לגדול, זה הכי טבעי בעולם.
תשמחי בשמחתם, ותדעי שעשית עבודה טובה.
אל תקצצי את כנפיהם. אל תשאירי אותם קטנים ותלותיים. תעברי לשלב הבא, אם צריך, שבו יש לך ילדים בוגרים ולא קטינים (חוץ מהקטן, שעדיין קטן). תפרגני להם ותשמחי בשמחתם.
אם הם שמחים אנחנו שמחות, לא?
תני להם לשמוח ותשמחי גם את.

תותית104

New member
תודה לכולם

יום חדש, מרגישים קצת יותר טוב.
קראתי את כל ההודעות שלכם והן מעודדות מאוד.
תודה רבה.

למעלה