נכשלתי
......

NewUser4

New member
מצטער

אך אני ממשיך לסרב להסכים. בקשר לזכות הקדימה אני חושב ששנינו מתכוונים לאותו דבר, אך משתמשים במינוחים שונים. אפרט: 1. תשובתי מהימנה ואין לך מה לחשוש בנוגע לאמינות תשובותי, אני עומד מאחוריהן, ואין לי כל בעיה להודות בטעות, אם יש כזו. כאשר פונים מרחוב לרחוב, בהנחה כי אין צורך לתת זכות קדימה (גם אם זכות הקדימה שלך, וגם אם שדה הראייה טוב מספיק כדי שלא יהיה צורך בהאטה מיוחדת לצורך מתן זכות קדימה, אם עלייך לתת זכות זו) נעשה פניה זו בהילוך שני. פניות כאלה לוקחים במהירות אמנם איטית, אך מספיקה מהירות כזו כדי לא להעביר להילוך ראשון ולא לחשוש שהרכב יכבה. כמובן שיש פה ושם יוצאים מן הכלל, אך זה נדיר (מדובר על סמטאות עם פניות של 90 מעלות במרווח קטן ביותר). לגבי נסיעה ברחובות קצרים בהילוך ראשון, אני אפילו לא מוצא בזכרוני יוצא מן הכלל במקרה כזה. הילוך ראשון לא משמש לנסיעה. אך ורק להתחלת נסיעה (או לשימוש כאשר יש צורך במתן זכות קדימה כפי שכתבתי בהודעתי הקודמת). 2. לגבי זכות הקדימה, אנחנו מתכוונים לאותו דבר לדעתי. הדבר היחיד ששכחתי להוסיף בפעם הקודמת הוא שמכיוון שמגיעים לצומת במהירות מסויימת, לרוב אין צורך בשימוש בגלישה בהילוך ראשון ושימוש בבלם יספיק. אולם זה לא נכון במאה אחוז מהמקרים ולכן לפעמים צריך להשתמש בגלישה בהילוך ראשון. כלומר, כפי שאמרתי גם בהודעה הקודמת וגם בזו. שימוש בהילוך ראשון לתחילת נסיעה בלבד (בתוספת של שימוש במקרים מיוחדים שדורשים מהירות הקרובה לעמידה, כמו במקרה של מתן זכות קדימה או חנייה לדוגמה). אולם השימוש בהילוך הראשון לשם נסיעה בו, או פנייה בעזרתו, יהיה שגוי.

עכשיו, כשתיקנת את הניסוח, אני

מסכימה. כמובן שפניות עושים בהילוך שני ואף במהירות איטית לשם הצורך, אך כפי שציינת בהודעה זו (ולזה אני התכוונתי) - סמטאות עם פניות של 90 מעלות במרווח קטן ביותר. פניות מסוג זה עדיף ולעיתים חובה לעשות בהילוך ראשון. לגבי הנסיעה ברחובות הצרים בהילוך ראשון, הכוונה שלי היא לרחובות, סמטאות מהסוג שציינתי מקודם - אחרי שפונים לרחובות האלה לא תמיד נכון להעביר להילוך שני, לפעמים עדיף לעבור את הרחוב או את חלקו בהילוך ראשון עד שיתאפשר לך להעביר להילוך שני - ולהמשיך לנסוע במהירות נמוכה, ולעבור את הרחוב בבטחה. אני חושבת שאתה מסכים איתי, אלא שפשוט חשבת שהתכוונתי לרחובות צרים רגילים.

100vardit

New member
ל-new-user4-

באיזור טסטים שלי-יש פניות ואיזורים שחובה לעבור בראשון.ואני יודעת שאם אני לא אעשה כן,אני לא אעבור את הטסט. אתה כנראה טסטר,אבל ככה למדתי..המשך ערב טוב!

MrJacKasS

New member
60 קמ"ש זה לא תמיד רביעי

האוטו שלי סוחב יפה מאוד ב80 קמ"ש על הילוך 3.

Gal isr

New member
איזו שטות!!

גם הרכב שלי יכול להחזיק 60 קמ"ש בשלישי יופי. ובכל מקרה: המורה שלך לימד אותך מתי להעביר כל הילוך כי הוא מכיר את הרכב ורוצה שתעבירי כמו שצריך. אני השבוע התחלתי לנהוג על הרכב בבית...ופה אי אפשר להסתכל על המספרים- כי זה מאוד שונה! פתאום לשני אני עולה ב 20-25, לשלישי ב 50 כמעט ולרביעי ב 70 אפילו!. זה הכל תלוי ברעשים שהמנוע עושה לך וממש ממש לא במהירות הרכב.

ShMo0LiKiPoDa

New member
ולמי שאין עצבים להתרכז ברעשים

כי הוא שומע מוזיקה או כל דבר אחר, אפשר להסתכל בשעון סל"דים ולפי זה לדעת מתי להעביר.

NewUser4

New member
למי שאין עצבים להתרכז ברעשים

שילך ברגל! ה"טריק" הזה של הילוכים כפונקציה של המהירות הוא טריק שהמורים נותנים לתלמיד בתחילת תהליך הלמידה כדי שיתרגלו וירגישו מתי יש להעביר הילוכים. הילוכים לא מעבירים לפי מהירות, וגם לא לפי שעון הסל"ד. בסופו של דבר הילוכים מעבירים לפי ההרגשה והשמיעה (דרך אגב, יש הרבה רכבים שאין בהם שעון סל"ד, בעיקר ישנים יותר) וזאת מכיוון שזה בלתי אפשרי להסתכל על שעון הסל"ד כל פעם שאתה רוצה להעביר הילוך. בעת נהיגה עליך להיות מרוכז בכביש, להסתכל כל הזמן קדימה ובמראות כדי לדעת מה קורה סביבך. הסתכלות על שעון הסל"ד כל פעם שאתה מעביר הילוך גורמת לך להוריד עיניים מהכביש לזמן יחסית רב.

קודם כל

חבל למשוך את ההילוכים, בשביל מה לאמץ את האוטו שלא לצורך? אבל שואל השאלה שאל בקשר לטסט, ואם הוא ימשוך הילוכים בצורה כזאת בטסט - הוא יכשל בטוח!

8-AN

New member
הפוך...+תגובה לכל השאר

לאוטו ממוצע ידני יהיה קל יותר במהירות 60 קמש כשההילוך המשולב הוא 3. הרבה פה אמרו מלא דברים לא נכונים אז במקום לענות לכל אחד אותו דבר אני שם בהודעה הזאת אז אל תיעלבי אם זה לא בהכרח קשור אלייך(שהגבתי לך..) 1.בהילוך נמוך יותר האוטו לא יקרטע ודווקא כן בגבוה.(הרבה פחות קורה במהירויות גבוהות 60+) 2. מהירות מסויימת לא מחייבת הילוך מסויים. ועכשיו עוד פעם: מהירות מסויימת לא מחייבת הילוך מסויים. ועוד כמה פעמים: מהירות מסויימת לא מחייבת הילוך מסויים. מהירות מסויימת לא מחייבת הילוך מסויים. מהירות מסויימת לא מחייבת הילוך מסויים. עד שכולם יבינו...בכיכר לא נכנסים בהילוך שני, אלא במהירות מסויימת בהתאם לתנועה ושדה הראייה, לאחר שבחרת מהירות צריך להתחשב בכל המרכיבים האחרים(כמות התנועה, עלייה ירידה ועוד..) עכשיו בכביש של 60 זה לא בהכרח רביעי, אם זו עלייה כמובן שצריך להישאר בשלישי. אם את מכירה את הכביש והוא במישור ואת יודעת שבקרוב המהירות תעלה ל80 גם עדיף להישאר ב3 בשביל האצה טובה ומהירה יותר. אם את מכירה אותו והמהירות נשארת 60, מומלץ להיות ברביעי.

MrJacKasS

New member
טסט זה משהו אחר

טסט לא משקף את נהיגת היומיום באף קריטריון (טוב אולי במספר מועט של קריטריונים) לי יש כבר רישיון, תודה, ואם אני מעביר ל4 ב60 קמ"ש מד הסל"ד יצביע על כ-1500 ואפילו פחות ..אז אני מעדיף להישאר על 3 עד שאני מגיע ל70 קמ"ש בערך שזה כ-2500-3000 סל"ד שאלה מספרים יותר נורמליים ורק אז אעביר ל4. הכל תלוי ברכב ובמנוע בעיקר.

wil

New member
וגם על שני, אז מה?

נמשוך את כל ההילוכים עד הקו האדום? ברור שאפשר למשוך את כל ההילוכים הרבה יותר גבוה מה-20-40-60-80 שמלמדים בשיעורי נהיגה, אבל הטסטר מצפה להעברה לפי השטנץ הזה ולא לנהיגה נמרצת מדי. המקרה היחיד שמושכים הילוכים בטסט הוא בעליה, אז באמת אפשר להישאר בשני ב40-45 או להשאיר שלישי ב-60. כשנגמרת העליה מעלים הילוך (אם לא צריך להאט ממילא). ולפי מה שהבנתי מכאלו שעשו טסטים לא מזמן - כשחולפים על פני תמרור "60" הטסטר מצפה לראות האצה ל-60 ושילוב לרביעי בלי היסוס. יש קטע כזה.

Freemee

New member
סבבה רק

שאלה אחרונה. אם אני הראשון בפניה שמאלה ברמזור. האם להעביר להילוך שני בתוך הפניה או אחרי שאני מסיים ישר? כי המורה שלי אמר שעדיף לא להעביר הילוכים בתוך צומת. לנסות להעביר לשני כמה שאפשר לפני שנכנסים לצומת אבל אם אתה כבר בפנים אז עדיף לא להתעסק עם ההילוכים.

רן88

New member
תלוי במיומנות שלך.

לקראת טסט אתה כבר אמור להיות מסוגל לעשות את זה. אם העברת הילוך תגרור סטייה שלך מהנתיב וביצוע פנייה לא חלקה אז עדיף להישאר בראשון.

MrJacKasS

New member
80 קמ"ש על הילוך 3

בברלינגו דיזל זה לא נקרא משיכת הילוכים ..לא דיברתי על טסט .. ואם הכוונה הייתה לטסט אז מצטער לא שמתי לב ..

wil

New member
הכוונה היתה לטסט.

ובנהיגה עירונית רגועה האמת היא שיוצא לי להעביר בערך כמו בטסט (מעלה הילוך כל פעם שמגיעים לסביבות 3000 סל"ד - מה שיוצא בערך 25-45-65-85, פלוס מינוס). בנתיבי האצה לתוך כבישים ראשיים/מהירים אני כמובן מושך יותר, במיוחד את השלישי. ואם עושים רייס אז אני משער שכדאי למשוך עד שיא ההספק, משהו כמו 60-90-140-190

NewUser4

New member
ההכללות האלה לא נכונות.

לא ניתן לתת כלל שכזה: "60 קמ"ש זה תמיד הילוך רביעי". לא זה לא. הדבר תלוי ביותר דברים. כמו הכביש (השיפוע, הרוחב, מכשולים קרבים וכד'), הרכב (רכב חזק יותר, רכב חלש יותר, וכו'). חלק מתכנון הנסיעה הוא גם שילוב נכון של ההילוכים כפונקציה של הדרך. כמובן שמשיכת הילוכים בצורה מוגזמת תגרום לכשלון, אולם לא יהיה זה נכון להכליל הכללות שכאלה, מכיוון שנהיגה, ובתוך זה תפעול הרכב עבור הנהיגה, צריכים לבוא בעזרת שיקול דעת שמביא בחשבון את כל הגורמים האפשריים.

mayane1

New member
תודה רבה../images/Emo20.gif

נכון יש משהו במה שאמרת... אני מחכה לראות מה הוא רשם לי בטופס הבעיה שעדיין לא קיבלתי אותו מהמורה שלי, אני מכירה את התלמידה שעברה איתי את הטסט ולפי מה שראיתי בשיעורים שלה והתגובות מהמורה שלנו יש לה הרבה טעויות ואני עדיין חושבת שהטסט שלי לא היה נורא כל כך אבל יכול להיות שיש דברים שלא שמתי לב אליהם ואני מאד מקווה שיגיע כבר הרגע שאלמד ושהטסט שלי יעבור בשלום!! תודה רבה עזרת לי מאד!!

למעלה