נכשלתי הא?!

danosha

New member
נכשלתי הא?!

היה לי הבוקר טסט והוא הלך מושלם היה לי פרסה שעשיתי מעולה ופניות שלא טעיתי, לא עברתי על אף חוק הטסטר לא העיר לי כמעט בכלל לא דחף ידיים ולא בלם אותי.... נסעתי מעולה והאוטו לא נכבה לי ולא כלום... ואז הוא ביקש ממני לעשות חניה ברברס ונכנסתי יותר מדי אחורה אז יצאתי טיפה קדימה בשביל לתקן בקיצור לקח לי כמה דקות לעשות את זה אז הוא אמר לי שכבר הייתי כמעט בפנים " עזבי תמישכי לנסוע אנחנו לא נתעכב על זה" והמשכתי את הטסט כרגיל והכל היה טוב כמו בהתחלה.. ואז שחזרנו למשרד הרשוי הוא אמר לי לחנות בצד אז חניתי ברברס למרות שהוא לא ביקש ויצאה לי חניה לפנים חלקה ביותר, הכי טובה בעולם.... יש מצב שהוא יסלח לי על החניה הגרועה הראשונה כי עשיתי תשניה מושלמת??? מה נראה לכם נכשלתי נכון???

The DRH

New member
לטסטרים לא איכפת מחנייה

אלא אם כן עשית אותה ממש חרא והראת שאין לך מושג מה את עושה. הרי זה לא מסכן את שאר הנהגים והם יודעים שכשתקבלי את הרישיון תוכלי ללמוד מניסיון. אלא אם כן הטסטר גילה אלייך איבה ורצה להכשיל אותך, אני חושב שהוא יעביר. או שעשית טעות אחרת ולא שמת לב..

aviGODFATHER

New member
רוב הסיכויים שעברת...

גם אם החנייה הייתה לא משהו, בד"כ (אבל לא תמיד) לא יכשילו על זה אם כל הטסט היה מעולה, ועוד במקרה שלך את חנית עוד פעם ויצא לך טוב...

danosha

New member
אני מקווה...

דווקא לא נראה לי הוא שנא אותי יותר מדי... הוא סתם היה בן אדם לא הכי סימפטי בעולם... גם אל זאתי שהייתה לפני.... ואני מאוד מקווה שיעשה הצדק ואני יעבור.... אם לא אתם עוד תשמעו ממני הרבה בפורום הזה.... והייתה לי שאלה: על מה אפשר לערר ועל מה אי אפשר אחרי שמכשילים אותך בטסט??

Netanel17

New member
בנוגע לערעורים:

על חוות הדעת המקצועית, אין לך למה לערער. במקרים שאת מגישה ערעור על מה שהכשילו אותך, סביר להניח שהערעור ידחה, במקרים הללו מעדיפים את עמדתו של הטסטר המנוסה, על פני אחד שנלומד נהיגה. גם אם הערעור יתקבל, מה שלא סביר הדבר היחיד שהוא נותן זה פטור מתשלום אגרת רישוי נוספת (116 ש"ח) לטסט הבא. בלי לשכוח שעדין צריך לשלם למורה על העמדת רכב לטסט שזו העלות הגדולה (בד"כ זה 300 ש"ח) וכמו כן אפשר לגשת לטסט בלי הגבלת הזמן של השבועיים. בפועל התלמיד שהגיש את הערעור הוא לא היחיד שלומד אצל המורה, וסביר להניח שהוא לא יגש לפני שתעבור הגבלת הזמן (כמו כן יש את הזמן שלוקח עד שמקבלים תשובה ממשרד הרישוי).. לכן על חסכון ה116 ש"ח (שהוא יחסית זניח לעומת העלות הכללית של הרשיון), אני לא הייתי מגיש ערעור. כל הביוקרטיה וכאב הראש שדרוש בהגשת ערעור לא שווה את זה. על מה כדאי להגיש ערעור? ערעור כדאי להגיש על התנהגות לא הולמת של הטסטר. במקרים האלו הערעורים כן נבדקים ומקבלים יחס הולך יחסית לערעורים על חוות ההחלטה המקצועית של הטסטר.

איזה פלאשבק עשית לי עכשיו

אני לא יודעת אם תעברי, אני מקווה בשבילך שכן, אבל זה הזכיר לי משהו אז חשבתי שאול יעודד אותך לשמוע את זה: אני עברתי בטסט הרביעי, וכל פעם זה היה אותו סיפור - הייתי לחוצה, הייתי לחוצה, הייתי מפשלת, הייתי נרגעת ונוהגת בסדר, כי ידעתי שכבר נכשלתי. בקיצור, הגיע הטסט הרביעי, התחלתי לסוע, ונתבקשתי לחנות ברוורס ליד מכולת זבל ירוקה. פעם ראשונה - לא הצליח. (טיפ מעולה, עד היום אני זוכרת: כאשר לא מצליח לך משהו כזה, בקול הכי רגוע וענייני לשאול "אפשר לנסות עוד פעם". תמיד תמיד תמיד התשובה היא כן, ואם הצלחת בפעם השניה, זה לא ישנה שלא הצלחת בפעם הראשונה). אז ביקשתי לנסות פעם נוספת - וגם בה לא הצלחתי. נהייתי עצבנית, כי אמרתי לעצמי "יופי, נכשלת בעוד טסט", ואז אמרתי לעצמי שאם ככה, אין לי מה להיות יותר מתוחה ונרגזת. פניתי לבוחן, אמרתי לו - תשמע, זה לא הולך כאן, בוא נמשיך הלאה. ואת כל יתר המבחן העברתי הכי רגועה בעולם (כי הייתי משוכנעת שנכשלתי) במקום אחר הוא ביקש ממני לחנות, ברוורס, בעליה, וחניתי - כי מה זה משנה, הרי במילא נכשלתי. ועברתי. בקיצור, מה שאני אומרת הוא שגם אם נכשלת בטסט הזה, תקחי מזה את מה שקרה, ובפעם הבאה, אם לא הולך גם אחרי הפעם השניה, לא לנסות בכוח, אלא לומר משהו כמו "אולי ננסה בהמשך?" ולהמשיך הלאה. תכלס גם בחיים האמיתיים מגיע הרגע שבו רואים מקום חניה, ורוצים אותו, אבל זה לא הולך, בגלל מכוניות אחרות, או בגלל שאולי פחות טובים בזה.

danosha

New member
תאמת זה מעודד!!

אבל לצערי הענק נכשלתי בטסט ה1 שלי... =(

popapipu

New member
מה? זה ממש מלחיץ! על כאלה

דברים מכשילים? אז מתי כן מעבירים??

inbar243

New member
נכשלת על בטוח!!! אותי

הכשילו פעמיים בגלל חנייה גרועה!! איזה מעצבן זה

danosha

New member
זה יותר נכון היא....

אני בת!! וכן נכשלתי על חניה לא טובה........ גרר.. זה מבאס ברמות!

למעלה