נכשלתי בגיבוש

tom19

New member
נכשלתי בגיבוש

לא יודע איך זה קשור ליחד אבל צבא זה ביחד.. הייתי בגיבוש צנחנים דובדבן ונכשלתי ואני לא גאה בזה.. בכל אופן רציתי לשתף אתכם במחשבותי הדתיות נכשלתי אוף !!!!!!!!!!!1 (כן , 1 , למישהו יש בעיה עם זה? סתם..) באסה לי אני במשבר גדול, או לפחות אמור להיות, המשבר שלי לא מספיק עמוק כדי שאני אפנים שאני צריך שינוי, חייב שינוי, טוב , בלאגן בראש, ממהר לשבת.. סליחה.. הממ יום חמישי הגעתי כשלפני זה לא רק שלא עשיתי כושר אלא אפילו לא יצאתי מהבית מלבד לסופר ולטיול קצר.. השליתי את עצמי שאולי זה טוב כי שמרתי כוחות.. וניסתי להכניס לעצמי לראש כל מיני שכנועים פסיכולוגיים (כי הם אומרים שהכל בראש) על תינוק שאני צריך לשמור עליו מהמחבל ואם הגוף יבגוד אז ימות יהודי, ועל זה שזה כולה 29 שעות ואפשר למות אפילו, העיקר שיהיה כבוד.. ועוד כהנה וכהנה (בסוף גם חשבתי על הכהנה השני), בקיצור, החבר שבא איתי נפל אחרי 5 שעות אבל זה בגלל כאב בטן עצבני, מסכן, הוא הרבה יותר בכושר ממני והוא נפל, ואין לי זמן כרגע לספר מה היה אבל לא עמדתי בדרישות לדובדבן או לצנחנים כנראה, ושולחתי הביתה לא לאחר כבוד, ובדרך הביתה חשבתי לעצמי שבטוח זה בגלל שאני מקבל יותר מדי, אני רק מקבל, יש לי חיים ממש טובים מבחינה חיצונית, לא חסר כלום, וזה גורם לי לא לתת כי אם מקבלים בלי מאמץ אז למה לתת? ואז אני מתעצל ועושה מה שבראש ולא עושה כושר מסודר, שאני ארוץ?? יש לי סילית. (לא משנה..) אבל המשבר של ההפסד התחלף במחשבות על כך שבכל זאת ממש נהניתי להיות בגיבוש והכרתי מישהו מה זה מלך מהמכינה בעלי שהביא לי את האימייל שלו (אווווו) והתלהבנו ביחד מהשיעורים של כל הרבנים התותחים שם שאני מכיר דרך המחשב והוא דרך המכינה ממש, הוא אמר שהוא ישלח לי שיעורים טובים וזה... וחוץ מזה היה כיף לנסוע לשם ולחזור כי פגשתי אנשים מעניינים. טוב די ! בכל אופן ואז חשבתי לעצמי, גאט דמת, אם המשבר לא מספיק גדול ואני לא אשתנה ממנו (תכננתי להתנזר.. סתם פשוט להכריח את עצמי לקום מוקדם ולהכריח את עצמי לעשות וליצור ולתת גם אם אני סובל, אולי דרך טיול אני אתחבר לזה) אז למה, סיבה אחת טובה, למה שה` לא יתן לי במשבר עוד יותר גדול כדי שאני כן אחליט מעצמי להשתנות? כמו בקטע הקודם על גוש קטיף, אם אדם לא משתנה במח הוא ישתנה בכח. ומי יתן ונזכה כולנו להשתנות במח, ומצרותינו נוכל לשכוח, ויבא גואל לישראל. אמן. שבת שלום.

michblt

New member
ההצלחה היא... ../images/Emo7.gif../images/Emo26.gif../images/Emo13.gif

"ההצלחה היא לדעת לעבוד מכישלון אחד לשני מבלי לוותר" (לא זוכר את שם פילוסוף) אני רק מקווה שאתה זוכר שמדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית. כשאתה מתגייס לצבא אתה ממלא את החוק במדינה דמוקרטית, כשאתה עובר את גבולות הקו הירוק, אתה משמש ככלי דיכוי של עם אחר וזה אנטי דמוקרטי מיסודו. אז אין לי בעיה עם זה שהתגייסת, ואני אפילו מבין את הצורך הבסיסי של המדינה בצבא. אבל הכיבוש הוא סתם התמכרות לכוח וכוחניות. סרבנות היא קודם כל קול המצפון של החיילים!

tom19

New member
לא אני לא זוכר..

קודם כל תודה על העידוד. תודה רבה בשם צהל והממשלה שאתה 'מבין' את הצורך הבסיסי של המדינה בצבא, אבל להזכירך הכיבוש חל גם על גבולות תל אביב ונגבה, אל תשכח שכבשנו את כל הארץ ואילו דווקא בבית אל מעולם לא גרו ערבים. אין שום כיבוש, זאת אומרת אין לצערי תושב פלשתיני שחי תחת הנהגה ישראלית בכפיה, נכון? יש את ערביי מזרח ירושלים שתאמין או לא ממש לא רוצים לחיות תחת הנהגת החמאס ויש את ערביי תל אביב יפו שגם לא רוצים, לדעתי אנו צריכים לכבוש את כל הארץ כי היא שלנו וזה הכל ערבי שרוצה לגור כאן תחת שלטוננו מוזמן לעשות שירות לאומי ולשלם מיסים, רוצה לגור בפלשתין - שילך לירדן או לארץ ערבית זוהי ארץ 'ישראל' זה השם שלה, ישראל, ולא לחינם. אין שום קשר לדמוקרטיה, יש מה שנקרא מכבסת מילים, הכניסו לאנשים מסוימים אלילויות ואמיתות מוחלטות במסווה של מילים יפות, כיבוש זה דקטטורה ולכן צריך לתת לערבים כל מה שהם רוצים, נכון? יהודה שומרון עזה הגולן עבר הירדן המזרחי והמערבי שטחי 47 וכן הלאה עד שנישאר תחת שלטון ערבי נאור. אם לא - אנא הצג תיזה מוחלטת שתקבע איפה הסוף שבו אנו אומרים לשכנינו די. והאם במקרה של נפילת קסאם והריגת 30000 יהודים דעתך תישאר בעינה או שתסכים לפתע עם דעתי, אולי בצורה זמנית? אלו היו ארבע נקודות. נקודה חמישית, טרנספר ליהודים, כפי שודאי אתה יודע חיילי צהל הם קלגסי במדים, הכנר מזכיר את השואה הערביה ברפיח מזכירה את סבתא של טומי לפיד, וכו' אבל להשוות פינוי יהודים בגלל יהדותם זה לא מזכיר שואה? בשם הדמוקרטיה אתה מחליט חוק על בסיס לאום ?? שם לב לאבסורד? זהו. אני אשמח אם תעיף מבט בקישור ובויכוח שלי עם MANGO אחת.. תנו לצה"ל לנצח (וגם לכסח, אויב זה אויב..) תום

michblt

New member
ל-tom19

קודם כל, אני לא נגד החיילים, אני נגד הכיבוש. שנית כל, הצורך של יהודים במדינה, הוא ברור לכל מי שיש לו שני עיניים. גם לך יש שני עיניים אבל אני מנסה לראות דברים קצת מעבר. אולי אני הראשון שמודיע לך את זה אבל, הציונות כבר ניצחה, קיבלנו בית לאומי ותפסיק לדבר על מה הם רוצים, אני מדבר עלינו. אם אין כיבוש בשטחים של 67', אז שיתנו זכות בחירה לכל מי שגר שם. הרי האנשים שם הם בלי זכות בחירה לשום מדינה ואין להם שום מעמד ואף אחד לא מגן על הזכויות שלהם. כמובן שהשימוש שלהם בטרור הוא מיותר ואם אתה רוצה לדעת עוד על דעתי לכך, תבדוק בפורום "דו קיום". בסופו של דבר זה אנחנו שנחליט מה לעשות, בין אם נקיים איתם דיון ובין אם לא. אם אתה מתגייס לצבא ומתנגד לשרת בשטחים, את מקיים את חוק המדינה הדמוקרטית, אבל מקעקע את השימוש המיותר בצבא שלה. צה"ל נועד להגן על גבולות ולא לשמש כמשטר צבאי על עם שלם.

eviv

New member
בהצלחה כיף חיים ושתעבור את זה...

שלום, כנראה שהדיעות שלנו על הנושאים השונים לא פוגשות אחת את השנייה. אך בכל מקרה מקווה שתצליח לעבור את הבאסה הזאת בשלום ושיהיה לך כיף חיים

tom19

New member
היי

מי שלא תהיה.. הדעות שלנו חייבות לפגוש אחת את השנייה במקור האמת, כי אם בדיעה מסוימת אין אמת ישר היא נובלת כמו עציץ בלי מים וכמו אדם בלי חמצן, השאלה היא כמה אמת מכיל כל אחד, או בניסוחו של הרב קוק כשם שכח הצומח אחד הוא ומתגלה בארז אשר בלבנון ובאזוב אשר בקיר, אלא שבראשון הוא בא בצורה עשירה ומרובה ובשני בצורה עניה ומעוטה, כן אור הניצוץ האלהי בא בגבוהה שבדתות ואמונות באופן עשיר ודרך רוממה ובירודה שבהן באופן מטושטש, בעוני ושפלות. אז תשמח. בכל אופן הלואי והייתי מבין מהחתימה שלך מה אתה.. להשוות אנשים זה נחמד, כולם אנשים אבל האמת היא לא כשדה חיטים אלא כאורגניזם, זאת אומרת אתה צריך לקבוע עכשיו אם המתנחל שווה לערבי למי מגיע הבית שבמחלוקת ? בכל אופן לילה טוב :)

dima87

New member
לתום (טום?)

שמתי לב שאתה מרבה להתבטא בשמו של אלוהים, אז הנחתי שיש לך איזשהו ערוץ קשר איתו. אשמח אם תוכל לתת דרך ליצור איתו קשר (טלפון, פקס, אימייל), אם אתה רוצה אז אפשר במסרים הפרטיים. פשוט יש לי המון חשבונות פתוחים איתו והוא עדיין לא ענה לאף פתק שהשארתי לו בכותל. בתודה מראש

tom19

New member
בבקשה זה ה' . ושמי תום..

אלוהים ביקש שלא אמסור את הסלולרי שלו כי ממילא יש מספיק האקרים שמציקים לו, ועכשיו ברצינות, אין אלוהים. תשכח מאלוהים שדמיינת בצורת חייזר זהו לא אלוהי היהדות, כמו שתמצא כתוב בספר 'אורות' מורה נבוכים וכו' אין אלוהים מהבחינה הגשמית הזו שאתה מדמיין כי אלוהים שאין לנו אליו קשר לא קיים, כמו שאם אני אדבר איתך ואביא לך מליון עדים שלידך יושבים חייזרים בלתי נראים קטנים שמשחקים שש בש ותיזהר לדרוך עליהם - לא תקשיב לי כי מה שאינו מושג בחוש - לא קיים. כפי שכבר אמר קאנט וידעה היהדות, היום האנשים שכחו אבל כעיקרון היהדות יודעת (אוכיח לך מספרים אם תבקש) אם כן מהו אלוהים? שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד, מכיר? מה ז"א אחד? גם אני בן יחיד אז שיכתבו גם לי פסוק? מה מתלהבים מזה בכל הדורות כולה פסוק שאומר שיש אלוהים אחד בשביל זה צריך לקפוץ לכבשן האש? אלא לפי ההבנה של מקודם, זו ההוכחה וזהו אלוהים, אם נוכיח שכל העולם אחדותי,ז"א נובע ממנוע אחד, לא שהים מתנהג בצורה מסוימת והאדמה בצורה שונה לגמרי אלא הכל קשור והרמוני כך שאם פגעת בטיפת ים פגעת גם באש וגם באדמה וגם בבני אדם כי הכל אחדותי ומקושר ומסועף והרמוני - זה עצמו אלוהים, זאת אומרת תקרא לזה איך שבא לך 'מה שמאחורי הטבע' 'הרמוניה' וכו' אבל אנחנו היהודים מאז ומתמיד יודעים שזה אלוהים, כפי שתוכל לשמוע אם אתה רציני ולא היתה מטרתך להתנגח באתר השיעורים של המכינה בעלי את השיעור 'מהו היחס לאלוהים'. לכן נמלה שזזה זהו דבר ה' - מה הקב"ה רוצה להגיד בזה? ככל שאדם יותר חכם כך הוא יותר יודע את ה' (כלשון הרמב"ם) כי הוא מסיק מסקנות, אני ואתה יודעים קצת אלוהים, זאת אומרת שמענו רק את לא תרצח ולא תגנוב למשל, שמענו את זה דרך צעקת העשוקים, שמענו את לא תיקח שוחד ואת לא תיקח סמים ואת כן תעשה כושר, אבל לא שמענו את כל המצוות. עכשיו זהירות!! לא שהטבע זה ה' (כדברי שפינוזה) אלא מה שעומד מאחורי הטבע, לא נתפלל לעץ שיוציא פירות אלא לקב"ה נשמת הטבע, כמו שאתה זה לא השערות שלך ולא הכעס שלך אלא מה שעומד מאחורי זה, (וההוכחה שאתה אדם. היא כיוון שאתה הרמוני ואם פגעתי לך ביד פגעתי לך גם בראש וברגל). סליחה שהתשובה מבולגנת, תוכל למצא מאמר בנושא בבלוג שכתובתו thia בתפוז או באתר המכינה בעלי. נ.ב. המדע המודרני יודע שהבריאה אחדותית (לפחות הפיזית, לגבי הרוחנית יש חילוקים נראה לי) אבל אתה יכול לברר את זה לבד. נ.ב.ב. אם תגיד שזה לא אלוהים, זה כמו שאומר לך שאתה לא אתה אלא חתול וגם - זה כן אלוהים, תתחיל להתרגל. תודה רבה וסליחה אם פגעתי.

זה ה' לפי מי?

לכל אחד יש את הגדרתו לה' אתה לא יכול להגיד- זה ה'... אין כזה דבר כל אחד ואלוהיו וצריך לכבד כל אחת מן הדעות.

dima87

New member
היגיון ברזל כזה מזמן לא שמעתי...

למדת אצל הפרופ' המכובד ללוגיקה, הרב אמנון יצחק? הטבע הוא הרמוני, טיפה בים מתקשרת לגרגר חול באדמה, הראש שלי קשור לרגל, ומכל הנ"ל נובע בהכרח שקיים אלוהים (סליחה, ה'). הקשר הלוגי הזה גם מחוזק בעליל ע"י האקסיומה שאם אנחנו לא חשים משהו, אז הוא כמובן קיים. תראה, זה לא שאני מתקיף כל אדם שמאמין בסוג של כוח עליון (למרות שאני איני מסכים עם אדם כזה), אבל הטיעונים הפסבדו-פילוסופיים שלך פשוט כל כך מגוחכים שאתה מצטייר כמו שוטה גמור.

tom19

New member
תגובה לשניכם

לשם בדוי - זה לא ה' לפי מישהו, אלא זו ההגדרה הפילוסופית או יותר נכון היהודית לאורך כל הדורות כפי שמופיעה בספרי ההגות והמחשבה היהודים וכפי שמשתקף מהתנ"ך, מי שלא אומר אותה כך טועה או לא מנסח בצורה נכונה אבל אין רב או תלמיד חכם שיחלוק שזו ההגדרה. אין כזה דבר לקבל כל דעה כי יש דעות שאין להם אחיזה במציאות, לדוגמא מי שסובר שאלוהים הוא יצור , או מי שסובר שהנאצים צודקים. דימה, למדתי בישיבה..לא נובע מזה שיש אלוהים אלא זו ההגדרה, אלוהים מופיע דרך כל ההויה (=מציאות), אם דרך כל המציאות ראית שני כוחות - סימן שיש שני אלוהים, בכל אופן זה לא של רב זה או אחר. מוזר שדוקא בפורום יחד כולם מתקיפים, בכל אופן, מה שלא מוכח בחוש לא קיים.

eviv

New member
היי תום...

אני לא יודע אם דעותינו נפגשות יכול להיותצ ששנינו נתנגד אל מחנות המעצר בצפון קוריאה או שאולי שנינו נתנגד להכות עובדים זרים אולם בינתיים נראה לי שלא יותר מזה... אני לא יודע באיזה הקשר ומה הפרשנות שהרב קוק נתן למילה אמת אך הוא כנראה איבד איפשהו את המושג טועה... החתימה שלי לא עושקת בענייני, למי מגיע יותר תשלומי העברה, למי מגיע הטבות מיסים, ולמי מגיע לבנות בית בשכם ורמאאלה. החתמה שלי באה לומר שכל בני האדם הם בני אדם. דעתי בנושא הזה שהמצב שתיארת לא מתאר את המצב כמו שהוא במציאות.

למעלה