נכנעת

נכנעת ../images/Emo204.gif

רוצה... לאהוב אותך...כמו שאותו לנשק אותך בערגה, בלהט...כמו שאותו לכסות אותך בנשיקות, מכף רגל ועד ראש...כמו שאותו לחבק אותך בחום,בעדנה, בקרבה...כמו שאותו לחשוב עליך בגעגוע...כמו שעליו להיצמד אליך בלי להשאיר מרווח...כמו שאליו לגעת בך ולהרגיש את הגוף הצמא שחיכה...כמו שבו לחכות לך בשקיקה...כמו לו להתמזג איתך ברטט, בתשוקה, בתאווה...כמו שאיתו ואז להתפרק, להתרפק עליך...כמו שעליו לדבר איתך מילים גדולות, קטנות, בלחישות...כמו שאיתו לצחוק איתך בהנאה, בקלילות בזרימה...כמו שאיתו להתמכר, להישאב, להתכווץ ואז להשתחרר, איתך...כמו שאיתו להתכרבל, להתלכלך, להיסחף, להסתחרר, להתערבב, להיפתח, להיפגע ושוב לרצות להיות איתך....כמו שאיתו ללכוד את המבט, הניצוץ, את הברק שלך... כמו שאצלו להיטרף, להיסדק, להתמגנט, להיאחז, להישטף בים פנטזיות איתך... כמו שאיתו לחדור אליך בטרוף, מבלי לחדול...כמו שאליו לחקור, לשאול, להיכנס לתוך נבכי נשמתך...כמו לנשמתו להזיל דמעות של כאב, של אושר וגם של סתם, איתך...כמו שאיתו לאבד תחושה של זמן לאבד תחושת מרחב לאבד תחושה של הגיון איתך...כמו שאיתו רוצה...רוצה... מנסה... לא מצליחה.... מרפה... נכנעת

bugbuster

New member
כמה שאני טוחן את זה תמיד

נסי את הכתיבה הזו ללא שלוש הנקדות. יאלללה לילללה.

bugbuster

New member
חוק?

כשאני כותב אופוררווורריייהההההאאאאא, עברתי על חוק? עברתי. ואם עברתי על חוק? יתכן ובמצב מסויים ומוקצן מאוד מאוד אעוות את ההיגוי הנכון לאופוריה ואביאו לצורה הזו. אבל אני נראה מגוחך ברוב המיקרים (רוב בהמעטה שבהמעטות ,) לו אכתוב כך את כינוייך, והמיוחד לו ארבה בכך. נכון, שפה היא דינמית, ואין <חוק> שיעמוד מול הצורך המכתיב התפתחות שפה, והדוגמאות רבות. האם למשל המילים <ביצפר> <ווקשה> <כה> שאת רואה בכתיבות הצ'אט של צעירים במיוחד היא יצירת שפה עקב כורח או איננה? הכורח הוא קושי הביטוי בהגיית בית'ספר לעומת ביצפר, וכוליי. שלא לדבר על תרימת מושגים וסלאנגים בחברה בה צעירים ניפגשים במיסגרת דחוסה כמו צבא, והיוצרת ביטויים בהיפוך ערכים כמו למשל <חבל על הזמן.> או למשל ההדגשה בצ'אטים לכתיבת 'כן,' כ- <כןןןןןןןןןןןן,> 'חזק' כ-<חזקקקקקקקקקקקקקקק> וכוליי, שבוודאי אינם 'חוקיים', אך מוסיפים בשימוש מושכל חן רב לכתיבה במצבים מסויימים, ולמרות זו לא יוכנסו לכתיבה הנורמטיבית. עד כאן רקע קצר, ועכשיו האבל. אבל, שלוש נקודות איננן הדגשה, אלא קוצר ביטוי. שלוש נקודות אינן ביטאוי, אלא ביטוי לקוצר ביטוי. ברוב במיקרים הן יוצרות רושם ילדותי ולו למראן בלבד. בהכללה את יכולה להגיד שבכל פעם שהופיעו שלוש נקודות בצורה אליה אני מתכוון, ישנו חוסר יכולת לתאר. הרושם הנוצר לעולם מהשימוש בהן הוא רושם של רדידות, והמיוחד כששלוש הנקודות באות במבול והופכות לטקסט עצמו כמעט. ישנן עשרים וכמה פעמים שימוש בשלוש נקודות בכתיבה הקצרה שלך. למעט השורות האחרונות, ישנו שימוש בשלוש נקודות בכל שורה ושורה. הרושם, <האפקט> במבול שלוש הנקודות יקירתי בכתיבתך רק ניפגע והופחת ממבול השימוש באותו אמצעי פיסוק הבא כביכול לבטא היסוס. לשאלתך, ישנם חוקים לשלוש נקודות, ולא הם העניין אלא מהו הרושם שכתיבתך משיגה.
בוקר נפלא.

אכן ואבל ../images/Emo140.gif

אכן שלוש הנקודות באות לבטא משהו שהוא מעבר למילים, אבל לקחתי לתשומת לבי וכתיבתי

bugbuster

New member
אין דבר שהוא מעבר למילים.

ואני שמח שהתייחסת, ומנצל את הבמה ברשותך להרחבה. עניין שלוש הנקודות עולה שוב ושוב חדשים לפרקים, לצערי רבים נפגעים מההערה, וחבל. אני עצמי כתבתי בזמנו ועדיין כותב לפעמים כשבישירות ובמיידיות בהמון <שלוש נקודות,> ולאחר מיכן בהגהה משמיט אותן עאחת לאחת ומעולם לא היתקבלה תוצאה מומעטת אחרי ביצוע 'ניתוח' הניקוי והכריתה. להפך. אחרי פעמים אחדות <שלוש הנקודות> נעלמות כלא היו, רק עניין של הרגל, בטחון, והשתפשפות. יודעת מה, נסי הוכחה לוגית. כיצד מוכיחים לוגית כי שטחו של ריבוע כל שהוא יהיה לעולם הגדול ביותר בזה בו הזויות הן ישרות? לוקחים את הריבוע ומותחים בקודקודיו (בפינותיו) הנגדיות ליכדי צורה מתארכת (מקבילית או מעוין) ככל שהמקבילית הולכת ונמתחת, כך שטחה הולך וקטן, עד לנקודת אפס שטח כשהיא "מתוחה" לגמרי כלומר כבר איננו מרובע אלא קוו אחד. באותה אנלוגיה. צ'מעו, עברתי אתמול חוויה שאין לי מילים לתאר אותה: (...)! (...) ?(...) (בעצם מייגע ומיותר להסגיר בסוגריים אז ... ... ... ....! בעצם לשם מה הרווח הרי החוויה שחוויתי הכל כלך מעבר למילים שאין לה אלא רק דרך נאה אאחת להיסתגנן בצורת הביטוי השלוש נקודתית: ............................,(פסיק)............................................................... . (נקודה) .................. ! .................., (פסיק) ......................... ? ........................................ !!! .....................? ....................... ! ואני בטוח שהקורא אכן הבין הייטב איזו חוויה חוויתי. וכולי, וכולי.
מתי כן שלוש נקודת, בעיקר בזמן קיטוע, השיגרתי והרדוד הוא מחשבה, הגיג שנקטע, והמעניין יותר הוא ברישום דיבור דיאלוג או שיחה. "המיטה מו..." מוצעת רצתה עדנה לומר אלא שדיבורה נקטע כאשר הבחינה בזיקפתו של יורם. "המממ..." הימהם יורם והימהומו נקטע כשחייך חיוך רב הוא לא החסיר את משמעות שפת גופה של עדנה כשפיטמותיה המיזדקרות גם הן בישרו לו כבשר שופרו של משיח מה "דעתה" על זיקפתו. "את הולכת לשאול אותי עכשיו את שאלתה של מאיי וואסט על ההוא עם האקדח בכיס, או שהוא סתם שמח לקראתה?" בשורה האחרונה, לו לא הייתה הדוגמא מובאת כדיאלוג אלא כטקסט הסבר היה אולי מקום להשליש את אותן שלוש נקודות אחרי <לקראתה> במובן <והמבין יבין.> אופסס? נכון. יש בכך היתנשאות. או הצד ההפוך לפחיתות עצמית באמירה "אין לי מילים." מילים הן הכל, והכל ניתן לביטוי במילים.
מילה אחרונה על דינמיקה בשפה והאקדמיה ללשון. לא אהיה מופתע לו האקדמיה ללשון בתבניתה הישראלית היא ייחודית למדינתנו, ואינני בטוח שישנה כזו באנגליה, ולו מהסיבה שהעברית חודשה משפה לא פעילה למדוברת במהלך כמאה השנים האחרונות. שפה קולטת מילים וביטויים ומתכופפת למול <דרישות השוק> דהיינו עוברת אבולציה ולחצי ברירה טבעית. המילה ארנק, איננה עברית. היא יוונית. כך 'טרקלין,' הבאה מרומית, בתיאור חדר ההסבה בעל שלוש הספות <טרה קלינה> עיין פסיפס ציפורי בבית המידות למי שיבקר בחג. שלא לדבר על טלוויזיה, רדיו וכולי. האקדמיה טרחה וייצאה מילים חכמות להפליא לכל אותם מכשירים ומי משתמש בהם?
אשר ל<כה,> <ביצפר,>< ווקשה,> ודומותיהן, זו שאלה מעניינת, ועוד מוקדם לדעת מה תהייה השפעתן.
תודה על הבמה.

nasooyy

New member
במקרה קיבלת "סטודנט מצטיין"

בחוג ל"טרחנות מעיקה" במסגרת הפקולטה ל- "GET A LIFE" ??? דייייייייייייייייייייייייי!!! תפסיק לנסות ולעטות על עצמך את גלימת מחנך הדור! זה נראה מגוחך כמו דובי גל בחליפה של טקצ'נקו...(ה-3 נקודות כאן נותנות לך את הזמן לדמיין את התמונה, אם לא הבנת) זה פורום כתיבה. ובפורום כתיבה, אנחנו יכולים לכתוב איך שאנחנו רוצים (כמובן במסגרת הנושאים המותרים). לכל אחד יש את הסגנון שלו, התחביר, מילון המונחים האישי ו...ה-3 נקודות שלו. אלה המאפיינים שלנו. ככה אנחנו חושבים שהכי נכון לנו להתבטא בכתיבה, תפנים! במקום להשקיע ב"עאלק ביקורות" שלמעשה מה שאנחנו הקוראים מבינים מהן בשורה התחתונה, זה: "מצ'עמם לי...", תשקיע בכתיבת סיפורים. תשמש דוגמא מהכיוון הזה! * זו דעתי האישית...ובמקרה, היא גם דעת נוספים. (-;

באנגלית אומרים "אתה מלא ..."

You are full of ... ה... הן "פאוזה" כלי ידוע במוזיקה ויש לו גם תפקיד בכתיבה מרומזת, מקום להגיגיי הקורא, אינטרפרטציות שונות, ועוד הרבה יש עוד המון דוגמאות אך מאחר ואני עדיין זוכר את שם הפורום ומטרתו, לא אתדרדר לרמת שוטר השפה הכתיבה והתחביר ולכן לא נכנס לזה.

nasooyy

New member
../images/Emo204.gif../images/Emo204.gif../images/Emo204.gif יפה, מרגש ו...

...כואב (כואב???)
(-;

למעלה