נכנסתי ממש במקרה

נכנסתי ממש במקרה

לפורום וזיהיתי את עצמי בין כל הכואבות והכאבים. רציתי קצת לשתף אתכן ולקבל כל פיסת מידע. שאלות יתקבלו בברכה
אני בת 25 ומאז המחזור הראשון,בגיל 11 אני סובלת מכאבים איומים בזמן המחזור. בתקופות בית הספר,מידי חודש הייתי משתחררת הביתה לנוח. לא הייתי מסוגלת לשבת,לעמוד או לשכב. כל מה שרציתי היה שהסיוט הזה יעלם. הייתי מגיעה הביתה לוקחת משככי כאבים ,מכבה את האור ומנסה לנוח קצת. ההרגשה הסמרטוטית הזו שאבה ממני אנרגיות רבות! לעיתים קרובות, הייתי מקיאה מרוב כאבים ובחילות (לאחר ההקאה הייתה הקלה מסוימת). לכאבים האיומים היו מצטרפים דימומים כבדים וארוכים (תחילה, המחזור ארך 7 ימים ובהמשך, הוא קוצר ל 5 ימים). עד משהו שנראה לי חריג זה שדווקא ביום הרביעי לדימום,יש את הכאב החד ביותר. כאב שלא ניתן לתאר וכמובן,גם הדימום הכבד ביותר. עם השנים,למדתי לתמרן את כך שהמחוייבויות לא תתנגשנה עם תאריך קבלת הווסת. מוזר ? אולי. בתקופה הזו של החודש אני מנוטרלת לחלוטין. לא הולכת לעבודה,לא קובעת עם חברות, לא לומדת לבחינות,לא יוצאת, רק מתפתלת מכאבים במיטה. כשממש ממש חייבים אני נאלצת לצאת וגם אז זה מלווה באנחות כאב אמיתיות.
במשך שנים ארוכות,סברתי שאולי נגזר עלי לחיות עם כאבי מחזור איומים. אולי אני סתם מגזימה ולכולן כואב אבל משהו בי סירב להאמין. יש לי סף כאב מאוד גבוה ובכל זאת, את הכאבים הללו אני לא מצליחה לסבול. כואב לי!!!!! בתקופות שנטלתי גלולות למניעת הריון (פמינט ומרסילון) המשיך לכאוב לי אם כי קצת פחות. נוסף לכאבים וההתכווצויות של רחם הבטן שלי נפוחה ורגישה .(ממש כמו של אישה בחודש 6 ). המכנסיים לוחצים מאוד מאוד עלי ואני נאלצת למצוא אלטנרנטיבות נוחות ומשוחררות יותר. בבדיקה שיגרתית, רופא הנשים גילה שיש לי רחם דו - קרני. כשהעליתי את כל נושא הכאבים הוא הציע לי לחזור ולקחת גלולות אך אני לא רואה שיפור ניכר בכאבים ולכן, כרגע, הדבר נראה לי מיותר ואני מעדיפה לקחת משככי כאבים במקום גלולות למניעת הריון וממשיכה לסבול. קראתי בשקיקה את כל המאמרים והטאגליינס והבנתי שיש סיכוי שהמחלה תורשתית . אמא שלי סבלה בדיוק מאותן תסמינים (אצלה,היו מלווים בההעלפויות מרוב הכאבים החדים). לא היו לה בעיות פיריון ולאחר הלידות,חל שיפור ניכר והכאבים פסקו. יצא ארוך מידי לפעם הראשונה. תודה לכל מי שקראה.

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

סיפורך הוא סיפורן של רוב נשות הפורום ואני שמחה שמצאת אותנו- כאן אף אחת לא תחשוב שאת מגזימה , הכאבים המשתקים אותם את מתארת מוכרים לרובנו
בשל הפגיעה באיכות החיים, האם חשבת ללכת לייעוץ בנושא? האם הגלולות שלקחת נלקחו ברצף, או שעשית הפסקה בין החפיסות?

תודה לך!

לקחתי במשך תקופה מרסילון,עשיתי הפסקה עם הגלולות וחזרתי לקחת אותן שוב. לאחר מכן, הפסקתי עם מרסילון והתחלתי לקחת פמינט. אני מאוד רוצה לטפל בעצמי ובכאבים.
אני לא יודעת לאן לפנות.

ר ו מ י ה

New member
הפנייה

בארצנו המתפתחת יש רק מרכז אחד המתמחה באנדומטריוזיס- מצרפת לך קישור עם פרטי ההתקשרות. כעיקרון ניתן להגיע למרכז באחד משלושת האופנים הבאים-
טופס 17 מהקופה ליום התור
תשלום של 120 ש"ח במשרד הקבלה בתה"ש עבור ייעוץ חד פעמי.
התחייבות להבאת טופס 17 מהקופה ותשלום של צ'ק בסך 177 אשר יפדה רק במידה ולא תשיגי את טופס ה-17 המיוחל. מומלץ להגיע למרפאה בתה"ש ולו בשביל חוו"ד הם המומחים לנושא בארץ.

הסיפור שלך דומה מאד לשלי

חוצמאשר שלא הייתי אומרת שיש מגמה של הפסקה, אלא שיש תקופות טובות יותר ותקופות טובות פחות. יש לי תור ליעוץ ראשוני בתה"ש. זה נראה ליהדבר הראשון הנכון לעשות - לקבל יעוץ ממי שמבין.

היי, תוכלי לכתוב לי קצת

יותר פרטים לגבי היעוץ ? היעוץ כולל בדיקה ? הוא מסובסד ע"י קופת החולים ? תודה.

אני אשמח לקרוא את ניסיונך בנושא.

תודה
פתאום,הכאבים האיומים שיש לי כל חודש הם לא "סתם" כאבי מחזור שמשתקים אותי. מעודד. יש לי עוד שאלה , אולי תוכלי לענות עליה ? האם האנדו' בהכרח מגיעה עם בעיות פיריון ?

אצלי לא

היריון ראשון עוד לפני שאובחנתי - וכשעדיין חשבתי שאני סתם רגישה ומפונקת. היריון שני אחרי שאובחנתי. הפסקתי גלולות, והאנדו' חזר להכאיב מאד, כלכך עד שמרוב חשש מהמחזור הבא ביקשתי עזרה מהרופא שלי דאז - שפתר את העניין במעקב זקיקים בלבד. הריון שלישי כשחשבתי שהעניין מאחורי ולא יחזור שנית. יש לי שתי חברות שהרו מהר מאד אחרי לפרוסקופיה. אני מניחה שאין סיפור זהה לאחר.

vered140870

New member
היי

מעניין אותי לדעת -האם במהלך ההריון או אחריו הייתה הטבה ?

בטח שהיתה - לא היה מחזור

אחרי הראשון היתה החרפה משמעותית מאד מאד שהביאה לאבחון ולטיפול בלפרו' אחרי השני היה שקט מוחלט כל הזמן (היו בעיות אחרות אבל לא זה...) אחרי השלישי שוב הרים ראש ועכשיו יתחיל טיפול. במהלך ההריון לא היה זכר. אלא אם יש קשר לתופעות אחרות שלא עולות על דעתי.

שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

סיפור מוכר ... תקבעי לך תור בתה"ש למרפאת אנדו ...... אפשר לקבל טופס 17 מהקופה שלך (רופא משפחה, רופא נשים) ואז את לא משלמת. אם לא קיבלת טופס 17 את יכולה לשלם במזומן אני חושבת משהו כמו 120 ש"ח או לתת צ'ק של משהו כמו 170 ש"ח ואז להביא טופס 17 ואת מקבלת את הצ'ק בחזרה. יכול להיות שהמחירים שונו אבל זה סדר הגודל שלהם וזה שווה את המחיר במרפאה הישנה לא זכור לי שעשו בדיקות אבל יכול להיות שבמרפאה החדשה עושים לא יודעת. אבל זה לא משנה כי מקסימום שולחים אותך לבדיקות. אבל במרפאה הזו יכולים לעזור לך הכי טוב...... אם את שייכת לקופת חולים מכבי ואת גרה באזור המרכז את יכולה לפנות לדר' שטוקהיים שעובד עם מכבי וזה יכול להקל את הדרך להגיע לתה"ש בנוסף הוא גם עובד במרפאה בתה"ש וזה יתרון גדול מאוד כי הוא גם מבין באנדו'. לעוד שאלות אנחנו כאן

תודה רומיה וזק ../images/Emo39.gif

אני אקבע תור לרופא הנשים שציינת ונראה איך ממשיכים. אין לכן מושג איך עזרתן לי. תודה! (אני בטח אחזור עם שאלות נוספות)

הסתכלתי כרגע

בכרטיס של ד"ר שטוקהיים ולא יתאפשר לי להגיע אליו. אז פשוט לפנות לרופא הנשים הקבוע שלי ולבקש טופס 17 ? הוא מחוייב לתת לי ללא שאלות או שיכול להיות שהוא ימשיך לנסות לתת לי גלולות או לפטור את דברי ב "אין מה לעשות - קחי משככי כאבים" ? תודה רבה !

shirzon

New member
תתעקשי

כעיקרון הוא לא מחויב לתת לך אבל תתעקשי תגידי לו שזה מוקד ארצי לאנדומטריוזיס ושקראת המון בנושא - ואת ממש בטוחה שזה מה שיש לך במקרה הכי גרוע תקבעי תור לרופא אחר ובמקרה הכי גרוע שהוא לא ממש גרוע זה לשלם 120 ש"ח בתל השומר- שזה ממש שטויות- תחשבי שביציאה ביום שישי את מוציאה יותר- וזה עוד הבריאות שלך...

ר ו מ י ה

New member
יופי שיש לך רוח לחימה

כי בשל אגו או סתם בורות , ישנם רופאים המערימים קשיים עד לנתינת הטופס הנכסף. מאחלת לך שתקבלי את הטופס ללא קשיים.

למעלה