חדשה וכואבת
New member
נכנסתי ממש במקרה
לפורום וזיהיתי את עצמי בין כל הכואבות והכאבים. רציתי קצת לשתף אתכן ולקבל כל פיסת מידע. שאלות יתקבלו בברכה
אני בת 25 ומאז המחזור הראשון,בגיל 11 אני סובלת מכאבים איומים בזמן המחזור. בתקופות בית הספר,מידי חודש הייתי משתחררת הביתה לנוח. לא הייתי מסוגלת לשבת,לעמוד או לשכב. כל מה שרציתי היה שהסיוט הזה יעלם. הייתי מגיעה הביתה לוקחת משככי כאבים ,מכבה את האור ומנסה לנוח קצת. ההרגשה הסמרטוטית הזו שאבה ממני אנרגיות רבות! לעיתים קרובות, הייתי מקיאה מרוב כאבים ובחילות (לאחר ההקאה הייתה הקלה מסוימת). לכאבים האיומים היו מצטרפים דימומים כבדים וארוכים (תחילה, המחזור ארך 7 ימים ובהמשך, הוא קוצר ל 5 ימים). עד משהו שנראה לי חריג זה שדווקא ביום הרביעי לדימום,יש את הכאב החד ביותר. כאב שלא ניתן לתאר וכמובן,גם הדימום הכבד ביותר. עם השנים,למדתי לתמרן את כך שהמחוייבויות לא תתנגשנה עם תאריך קבלת הווסת. מוזר ? אולי. בתקופה הזו של החודש אני מנוטרלת לחלוטין. לא הולכת לעבודה,לא קובעת עם חברות, לא לומדת לבחינות,לא יוצאת, רק מתפתלת מכאבים במיטה. כשממש ממש חייבים אני נאלצת לצאת וגם אז זה מלווה באנחות כאב אמיתיות.
במשך שנים ארוכות,סברתי שאולי נגזר עלי לחיות עם כאבי מחזור איומים. אולי אני סתם מגזימה ולכולן כואב אבל משהו בי סירב להאמין. יש לי סף כאב מאוד גבוה ובכל זאת, את הכאבים הללו אני לא מצליחה לסבול. כואב לי!!!!! בתקופות שנטלתי גלולות למניעת הריון (פמינט ומרסילון) המשיך לכאוב לי אם כי קצת פחות. נוסף לכאבים וההתכווצויות של רחם הבטן שלי נפוחה ורגישה .(ממש כמו של אישה בחודש 6 ). המכנסיים לוחצים מאוד מאוד עלי ואני נאלצת למצוא אלטנרנטיבות נוחות ומשוחררות יותר. בבדיקה שיגרתית, רופא הנשים גילה שיש לי רחם דו - קרני. כשהעליתי את כל נושא הכאבים הוא הציע לי לחזור ולקחת גלולות אך אני לא רואה שיפור ניכר בכאבים ולכן, כרגע, הדבר נראה לי מיותר ואני מעדיפה לקחת משככי כאבים במקום גלולות למניעת הריון וממשיכה לסבול. קראתי בשקיקה את כל המאמרים והטאגליינס והבנתי שיש סיכוי שהמחלה תורשתית . אמא שלי סבלה בדיוק מאותן תסמינים (אצלה,היו מלווים בההעלפויות מרוב הכאבים החדים). לא היו לה בעיות פיריון ולאחר הלידות,חל שיפור ניכר והכאבים פסקו. יצא ארוך מידי לפעם הראשונה. תודה לכל מי שקראה.
לפורום וזיהיתי את עצמי בין כל הכואבות והכאבים. רציתי קצת לשתף אתכן ולקבל כל פיסת מידע. שאלות יתקבלו בברכה