נכות

רחלי228

New member
נכות

האם הייתם/הייתן מוכנים/ות להכנס לקשר זוגי עם אדם (גבר או אישה) אשר סובלים מקושי בריאותי (נכות) כמו: ישיבה על כיסא גלגלים, חרשות, עיוורון, או כל קושי אחר???

shelly1975

New member
אפשר לומר שכבר הייתי במצב הזה

אז לכן... כן. תלוי איזה כמובן , אבל בגדול כן.

הבהרות

נכויות כמו שציינת אינם בהכרח בעייה בריאותית. לרוב מדובר בפגיעה שאינה פרוגרסיבית ואנשים שלוקים בנכויות כאלה אינם חולים, הם פגועים. כן, יש גם אנשים פגועים שהם גם חולים, אבל שוב ההקשר הוא מוטעה. ולשאלתך..אוטומטית בא לי להגיד לא ולברוח. יש משהו מאיים בלחשוב לחלוק את חיי עם אדם פגוע. ואז אני נותנת לעצמי לנשום קצת ואומרת..תלוי. תלוי איזו פגיעה? מה היקפה? מה חומרתה? איך אותו אדם מתמודד עם המגבלה שלו? כמה המגבלה מהווה מרכז חייו? ואיך אני חובה את האיש כאדם? יצאתי בעבר עם בחור שעין אחת שלו היתה חצי סגורה. בפגישה הראשונה לטשתי עיינים, בשנייה עוד ראיתי ואח"כ...כבר לא היתה שום משמעות לשוני באינטראקציה בניינו. ושוב, אני מודה, שהפגיעה שלו היתה קלה מאוד...

לא!

אם אהיה בקשר חזק עם מישהו ותוך כדי קשר יקרה משהו שיהפוך אותו לנכה ייתכן שאשאר איתו בקשר אבל אני לא אכניס את זה במודע ומתוך בחירה לחיים שלי.

shelly1975

New member
גם אני אמרתי את זה עד ש....

התאהבתי בבחור שסיפר לי את זה אחרי חודש שהיינו יחד, ואחרי שמתאהבים דברים נראים אחרת, לפעמים

3שרונית

New member
אני אף פעם לא אומרת אף פעם

אבל........ לדעתי מאוד תלוי איך האדם מתייחס לנכות שלו... מה שהוא מקרין משפיע על הסובבים אותו...משפיע על הרצון לפתח קשרים איתו, כל קשר לאו דוקא רומנטי.... אתן לך דוגמא יש לי ידיד ותיק גבר יפה לכל הדעות, איש מקסים..לפני כמה שנים עבר תאונה עם האופנוע ..משותק בכל הגוף .... נשאר אותו איש מקסים יפה וחכם...בחורות נופלות לרגליו....

חד משמעי

לא הייתי רוצה לענות על זה כך או אחרת, אמנם התנסיתי בקשר כזה שהיה גרוע, אבל אין הוא מעיד על דבר, מלבד אותו בחור מולי. נכות לא מגדירה אדם, אלא ההתמודדות שלו איתה.

אילתית27

New member
קרה לי ש...

דיברתי עם מישהו שאמר מההתחלה כי הוא נכה והסברתי לו שאני יודעת במה זה כרוך ואני לא מוכנה להכנס לקשר כזה והוא הבין

מוזה28

New member
נכות שאיננה נכות ריגשית..../images/Emo23.gif

כן, בהחלט. אספר לכם: לפני מס' שנים, ישבתי בבאר-מסעדה עם חברים בשלב כלשהו, ניתקלתי בעיניו המהפנטות של בחור שישב לבד בשוחלן סמוך לאחר מבטים "מדברים" הוא סימן לי להצטרף אליו ניהלנו שיחה ארוכה ומרתקת ובסופה חבריי סימנו לי לסיים כי הם רצו לעזוב. הבחור הוציא כרטיס ביקור הגיש לי אותו. אני הייתי מוסמת ומהופנטת מהחיוך, העניים המקסימות והשיחה המזמינה המשך.. חייכתי והבטחתי ליצור קשר. ואז.. הוא החזיק בזרועי ואמר לי - "חכי רגע אני רוצה שתראי משהו" הוא הזיז את השוחן קדימה ואז ראיתי הוא ישוב על כיסא גלגלים. הייתי קמת המומה, מופתעת הוא אמר לי - "לכי, מחכים לך תשני עלזה, אם יבוא לך תתקשרי". התחבטתי מס' ימים ובסוף.. התקשרתי שוחחנו.. הוא סיפר על תאונת האימונים בצבא שהרגה את חברו וגרמה לנכותו על ך שהוא רו"ח מצליח ועצמאי לחלוטין ושמלבד לרקוד ולהחליף מנורה הוא עושה כל פעולה שמסוגל לעשות אדם שאינו נכה. הלכתי על זה, התאהבתי. יצאנו חצי שנה וזו הייתה תקופה נהדרת. ניפרדנו מסיבות שאינן קשורות בנכותו כלל. אבל אנחנו עדיין עומדים בקשר בחגים וארועים. הוא איש מקסים שהפליא לעשות עבורי ובכלל דברים שמעטים ה"בריאים" שמסוגלים. לעומתו, הכרתי מס' בחורים שסובלים באורח קשה מנכות ריגשית. אינם מסוגלים להרגיש, להעניק ולקבל. עליהם לא אתפשר לעולם. אם כן, אין בקבלת השונה משום פשרה ובלבד שלא התפשרת על הדברים החשובים באמת... ערב נפלא לכולכם. מוזה.

lonefairy

New member
כל כך חבל...

כל כך חבל, שרבים פה אומרים "לא" באופן אוטומטי. אולי, אם אתם לא הייתם כל כך "מושלמים", הייתם חושבים אחרת. בסופו של דבר, ה"שרוטים" הם האנשים הכי טובים.

למה להתעסק בהכללות?

יש כאלו שלא מתאים להם ויש כאלו שלא שללו זאת על הסף. בסופו של דבר כל אחד בוחר את מה שמתאים לו אישית.

זו היתה אחת היציאות

היותר דביליות שלך.. זה שחבל שיש כאלו שאומרים לא אוטומטי... אין מה לעשות יש מי שבנוי ויש מי שלא בנוי... לא הולכת לפרט לך ממה זה נובע, גם לא עניינך. אבל להגיד ששרוטים הם אנשים הכי טובים? מאיפה לקחת את זה? מ"המדריך הנחוץ לאזרח הלחוץ"? אל תשפוט ואל תכליל אולי מי שאומר "לא" באופן אוטומטי יש לו סיבה? אשרי מי שמסוגל אשרי גם מי שלא שכל אחד יתעסק בעניינים שלו, יהיה הרבה יותר נחמד

shelly1975

New member
אני חושבת

שרק מי שהיה בסיטואציה הזו, יכול לדעת אם הוא כן יכול להיכנס לקשר עם מוגבל / נכה או לא. כי גם אני לפני שנכנסתי לסיטואציה אמרתי שאני לא אהיה מסוגלת. אבל אני לא עושה הכללות ומייד פוסלת את כל מי שאומר שלא.

אני לא לוקחת אותך כדוגמא

משום שאת אמרת שהכרת מישהו, ואם אני לא טועה רק אחרי חודש הוא סיפר לך על זה. שזה מעיד על שני דברים שעושים את כל ההבדל: א- כבר היה לך רגש לבן אדם, כבר ידעת שהוא מוצא חן בעינייך. ב- הנכות שלו כנראה מספיק קלה ולא משמעותית אם אחרי חודש איתו בכלל לא ידעת על קיומה. במקרה כזה יכול להיות שגם לי לא תהיה בעיה. אבל אני כן יודעת שאני אגיד לו לאדם עם פגם חיצוני שיפריע לי בעין, כי לי אישית יש בעיה עם זה, ואני יודעת שזה לא נשמע הומני במיוחד, אבל כן, אני לא רואה את עצמי עם אדם על כסא גלגלים, או עם אדם שלא יוכל לראות/לשמוע אותי וכו' וכו'... כמובן שזה מאוד תלוי מה ואיך ומי ...אבל בגדול אלו התשובות שלי. אם יום אחד זה ישתנה אצלי? אולי, לא יודעת אבל זה המצב כרגע.

shelly1975

New member
תראי.... במקרה הנ"ל....

הוא חולה טרשת נפוצה, כאשר בהיותי עימו למדתי רבות על המחלה, וזה אומר גם שיש לו 2/3 סיכוי להגיע לכיסא גלגלים, כיום הוא מתפקד רגיל , רק צליעה קלה, אבל!! הוא מתעייף הרבה יותר מהר מאדם רגיל בן גילו (34), הוא זקוק ליותר שינה. הוא דבוק להרבה כדורים שצריך ליטול וכן זריקות. מה שכן, נכון, כבר התאהבתי בו כשסיפר לי על זה, אבל מה גם שיש בי משהו אימהי וטיפולי מלכתחילה (טוב, נו, מזל
כבר אמרתי?
), אני לא יכולה לחזות מה היה קורה לו היה מספר לי על זה כבר בדייט הראשון.

למעלה