נכון או לא

• פותח הנושא kwil
  • פורסם בתאריך

kwil

New member
נכון או לא

שמעתי מזמן שאסור לגזור ציפורניים בשני וחמישי כי מוצאים ספר תורה, זה נכון או לא? ואם כן איפה המקור לזה?

אני יודעת

שרק בחמישי בגלל שביום השלישי הציפורן מתחילה לגדול שוב ואב אם עושים קיצוץ ציפורנים ביום חמישי גורמים לצמיחת הציפורן בשבת כך ראיתי שכתוב

ואני שמעתי

שלא לגזוז בחמישי זה רק חומרה או שגם לא וזה מותר. בכל אופן גם בלילה מותר שכן מובא בספרי קבלה שאם הציפורן עוברת את בשר האצבע זה ממש עון פלילי כי יש שם טומאה וצריך לקצץ ולא להחמיר אם זה לילה וכו' יש שנוהגים בראש חודש לא לגזוז הם חוששים לצוואת רבי יהודה החסיד שאוסר את זה אבל נראה לי שאם הם גדולות ועוברות את הבשר אז זה דוחה גם את הצוואה.

Blackpanter1י

New member
אני גם קראתי משהו

כזה אבל לא הבנתי איפה הקשר? כי ציפורנים צומחות כל הזמן (ולא רואים בעין) וכנ"ל זקן ושערות ראש.

עד כמה שאני יודע

אסור לגזוז בלילה (ע"פ הקבלה) תמיד כשמישהו אומר לך "אסור לעשות כך וכך" תשאל אותו איפה כתוב

כוונת "בלילה" --> עד חצות

עו צריך שתדע שישנו איסור חמור להיות עם ציפורניים לכן צריך אדם לגזוז אותם מהר ככל האפשר רז"ל כ"כ החמירו בדבר שאמרו שחובה לגזוז ציפרניים אפילו אם זה ערב ט באב(הכוונה ליום שבו בערב מתחיל הצום-ולא לאחר שהתחיל)

רמי92

New member
תשובה לKWIL

זה לא נכון ביום שני מותר ביום חמישי זה בעיה כיוון שהציפורנים גודלות תוך שלשה ימים ויוצא שהם גודלות בשבת והמקור לזה הוא בהלכות שבת בשולחן ערוך סימן רסא' או משהו באזור שם אל תתפוס אותי בדיוק ואין לי כאן את הספר לבדוק , כך הרמ"א כותב שם אבל אם הציפורניים עודפות על הבשר מותר ואין לחוש לזה לפי הספרדים

רמי92

New member
תשובה לחי בסרטים

ביום שישי זה מעולה אף אחד לא חלק אבל אם זה עודף על הבשר זוהי חומרה הבאה לידי קולא ועליו נאמר מחמיר חמור

הציפורנים גודלות כל הזמן ולא רואים

נקודה! כנ"ל שערות הראש והזקן.... אול המקור זה שיבוש מדעי או משהו...

רמי92

New member
רק לאחר שלשה ימים הציפורנים מתחילות לגדול

כך כתוב המדע יגלה את זנ עם השנים כמו כל התורה המופלאה שלנו שהמדע רצה לחלוק על התורה ולבסוף נמצא שהתורה היא האמת והיא הצודקת ויש אלף דוגמאות לזה עיין בספר המהפך של הרב זמיר כהן שליט"א

Blackpanter1י

New member
אם יצא לך לראות פעם בסרטי מדע

שמראים את הגדילה של הצמח/נבט בהילוך מהיר, אז היית מבין שנבט גודל כל הזמן אבל אתה לא רואה...בדיוק כמו ציפורנים וכל דבר אחר שצומח בגוף.

promter

New member
שרשור התפלצפות שלא ענה על השאלה המקורית.

לא נכון. אין קשר להוצאת ספרי תורה, מדובר בעוד אחת מההנפצות המוכרות.

בגלל זה כשאני שומע

הנפצה אני תמיד שואל איפה כתוב (וממתין לשוא לתשובה שלא תבוא)

תשובה

חיפשתי ולא מצאתי איפה קראתי שמותר גם בלילה אבל עשיתי קל וחומר לרגע: אם אפילו בשבוע שחל בו ט' באב מותר לגזוז ציפורניים שעברו את הבשר כי זה עוון פלילי כפי שהזכרתי אז קל וחומר שיהיה מותר בלילה שזה חומרא בעלמא וזמן הרבה יותר פשוט משבוע שחל בו ט' באב והיום עצמו שגם בו אם אני זוכר נכון מותר. הנקודה היא שאין להחמיר בזה כמו שאין להחמיר באי נתינת צדקה בלילה ככה לא מחמירים בעניין הזה.

אשריך שחיפשת

אני גם עשיתי בראש את הקל וחומר הזה אבל אין לי כוחות נפש ושכל לפסוק הלכה שמותר בלילה לכן אני לא יכול לסמוך על השכל שלי ובגלל זה אני מבקש ראיה מספר (מלפני קום המדינה אם אפשר)

למעלה