נכה 100%

kefah

New member
נכה 100%

האם מישהו יודע מהם הפטורים המגיעים לנכה 100% מהכנסתו מיגיעה אישית , ומהכנסתו שלא מיגיעה אישית - חשוב - אני יודע את התשובה עד לשנת המס 2002 , אך האם חלו שינויים ב- 2003 לאחר הרפורמה במס.

נפתלי ג

New member
קבל ציטוט בקשר להוראות החדשות.

הכנסות עיוור ונכה הכנסתו של עיוור או נכה ב – 100% מיגיעתם האישית תהיה פטורה ממס עד לסך של 501,500 ₪ לשנה רק אם נכותו נקבעה לתקופה של 365 ימים או יותר. מי שנקבעה נכותו לתקופה שבין 185 ובין 364 ימים יהיה זכאי לפטור הכנסתו מיגיעה אישית עד לסך של 60,120 ₪ (בחישוב שנתי) זאת בדומה לסכום הפטור לו זכאי הנכה בעל הכנסה שלא מיגיעה אישית. נכות לתקופה הקצרה מ – 185 יום לא תזכה את הנכה בפטור ממס. בשל נכות בחלק משנת המס (כפוף לקיום תקופה מספקת המזכה בפטור אך המתחלקת בין שתי שנות מס) יחשב הפטור יחסית לתקופת הנכות בכל אחת משנות המס, אך סכומו הכולל של הפטור לא יעלה על 60,120 ₪.

תמירי

New member
בואו נקשה קצת....

אדם מעל 65 מקבל קיצבת זיקנה. מקבל קיצבת עזרה\נכות כ-2250 ש"ח ויש לו פטור 100 אחוז לצמיתות. האם לדעתכם אני יכול להוציא לו שכר של 25 אלף ש"ח לחודש? והאם זה יפגע בקיצבה מסוימת? הייתי מעוניין לקבל דעות נוספות. תודה מראש.

נפתלי ג

New member
לתמירי

אדם מעל גיל 65 אינו זכאי לקצבת נכות. אדם צעיר יותר לא יקבל קצבת נכות אם הוא משתכר יותר מ- 25% מהשכר הממוצע. (זה בערך 1750 ש"ח. קצבת זקנה יקבל רק מי שהכנסתו מעבודה אינה עולה על 3969 ש"ח. כל האינפורמציה מופיעה באתר בטוח לאומי. חוץ מזה , מה השאלה "האם אני יכול להוציא לו?" אתה רוצה להוציא משכורת פיקטיבית??!

למעלה