אני מודה שאני לא לגמרי מבינה את השאלה, אבל
אנסה בכל זאת לענות
(אני לא מבינה את השאלה במובן זה שהיא "המובן מאליו". אני לא מבינה מה מפליא, כי הרי אנחנו חיים בחברה מעודדת ילודה, ונכדים הם חלק מהעניין).
אם אנחנו חיים בחברה בה הולדה היא תו תקן ל"נורמליות", אז נראה לי 'טבעי' שכל הורה ירצה שגם הבן/בת שלו יהיו "נורמלים". זה גם אומר לסבא/סבתא משהו על עצמם: "גידלתי ילד/ה כהלכה. עשיתי את התפקיד שלי כמו שצריך. הוא/היא לא סוטה. הכל בסדר איתם, משמע הכל בסדר איתי. אני בסדר).
אנחנו חיים בחברה שלכאורה אוהבת ילדים. אנשים נהנים מהתרוצצות והימצאות של ילדים קטנים בסביבתם. אז אם הילדים כבר גדלו והפכו לאנשים מבוגרים, יש קרייבינג לילדים קטנים שיחזרו להיראות בשטח. אם אנשים אוהבים לראות את תהליך הגדילה מתינוק לאדם (על כל השלבים של עמידה/הליכה/רכישת שפה וכו' וכו') - נכדים מאפשרים לחזור ולצפות בהשתאות גדולה במחזה הזה שוב, ושוב ושוב. מבחינתם של אנשים שרוצים ואוהבים ילדים, מדובר בפלא ולכן ישנו צורך לראות אותו כל פעם מחדש.
גם אם יש כבר נכדים במשפחה מהבת, אבל הבן טרם הפך לאב - יש רצון לוודא שגם הוא "בסדר", ולא רק הבת (לאור הנקודה הראשונה שהעליתי כאן). ובנוסף, אם עבור אנשים בחברתנו ילדים = אושר, אז די ברור למה הורים רוצים שגם ילדיהם יחוו את האושר הזה. ולכן, זה לא מספיק שרק הבת (שנגיד יש לה ילדים) תהיה מאושרת, מבקשים את זה גם עבור הבן. עד כאן לבינתיים