נכדה מודאגת

איילת

New member
נכדה מודאגת

אני מקווה שזה בסדר להתייעץ איתכם בעניינים שכאלה. סבתא שלי נפטרה לא מזמן וסבא שלי נשאר לבד. בעיקרון הוא עצמאי ואפילו הולך לעבודה כל בוקר, אבל אני דואגת לו מאוד. הוא לא כ"כ בקשר עם המשפחה (סבתא שלי היתה תמיד זאת שמאחדת את כולם) ואין לו בכלל חברים. אני לא מרגישה בנוח לבקר אותו הרבה כי כשהוא חוזר מהעבודה הוא כבר עייף והולך לישון, אחרי זה הוא קם ורואה טלויזיה עד מאוחר ושוב נרדם. יש לו כזאת שיגרה ולא נעים לי להפריע לו בה. מצד שני, אני פוחדת שהוא בודד שחסר לו עניין בחיים. כל פעם שאני רואה אותו הוא עצוב כזה. חשבתי להכניס לו אינטרנט הביתה וללמד אותו איך להשתמש בו אבל הוא אומר שאין סיכוי שהוא יתחיל עכשיו להשתמש במחשב. יש לכם רעיון לסוג עניין אחר או למשהו שאני יכולה לעשות כדי לשמח אותו? תודה וסליחה על האורך.

לדעתי

יש פורום ששמו סבים וסבתות אבל לא יודעת אם זה יעניין אותו נסי אולי לקחת אותו למועדון לגיל שלו ושם הוא בטוח ימצא חברים או לבקש מאחד השכנים שהם אולי חברים לבוא אלו מידי פעם

איילת

New member
תודה עליזה על התגובה המהירה

ועל העצות. אני אפנה גם לפורום שהמלצת עליו.

cara13

New member
../images/Emo39.gif איילת חמודה,הלוואי כל

הנכדים היו רגישים ואיכפתיים כמוך. אולי סבך קצת בדיכאון אחרי מות אישתו.האם יש דברים בהתנהגות שלו שהשתנו? איך התאבון ואיך השינה שלו?אולי כדאי לחטוף שיחה עם הרופא שלו או אפילו עם העובדת הסוציאלית (אני חושבת שניתן לברר בקופ"ח איפה היא יושבת). וחוץ מזה רצוי שייצא כמה שיותר מהבית כדי שלא יהיה לבד עם הזיכרונות והמחשבות. ובאשר לאינטרנט אם "במקרה" פעם כשהוא יהיה אצלכם תבקשי ממנו שיישב לידך כמה דקות כי יש לך משהו דחוף לעשות במחשב ובדרך אגב תראו לו דברים שמענינים אותו-למשל אולי תמונות ממקומות שהוא ביקר בהם.בכלל-דברים שמדברים אליו,אולי זה יתפוס אותו. אני מאחלת לכם המון בהצלחה. אם יש לך שאלות תמיד אשמח אם תכתבי לי מסר.אולי לא אוכל לעזור אבל לפחות ננסה

erika6

New member
איילת סבא שלך עובד והוא פעיל../images/Emo108.gif

הוא קם בבוקר עם מטרה. העבודה תורמת הרבה. הוא מרגיש שעדיין מועיל לחברה וגם לעצמו. בשאלת שאת חושבת שתפריעו לו אם תבואי לבקרו. אז התשובה לא ולא. הוא ישמך שתתקרבי אליו ותבואי אליו לעתים קרובות יותר גם אם זה יהיה על חשבון השינה שלו על צפייה בטלויזיה. הוא ירגיש פחות בודד וגם ידע שלמי שהוא איכפת לו ממנו. ואת עצמך רק תרוויחי מכך. הוא ישמיע לך ספורים מעברו, יספר לך מנסיונו בחיים. תוכלי גם לשמח אותו אם תביאי לו דברים שהוא אוהב. זה יקרב אותו אליך ואולי גם יפתח את ליבו. אולי אז תוכלי לענין אותו בנושא המחשב, לספר לו שהמחשב יפתח לו עולם חדש שלא ידע קודם. יש גם מתנסים שיכול לפגוש שם אנשים חדשים, לשמוע הרצאות ופעילויות. בהצלחה

איילת

New member
זה רעיון טוב להביא לו דברים

הוא אוהב מאוד צמחים ובעיקר צמחי תבלין. אולי אני אלך למשתלה ואקנה לו כמה מעניינים. תודה!

איילת

New member
מן הסתם הוא קצת בדיכאון ../images/Emo10.gif

באמת חסר תיאבון ואומר שקשה לו להרדם... ניסינו להוציא אותו קצת מהבית, אבל הוא לא ממש משתף פעולה. הוא טוען שהוא לא מרגיש בנוח בבתים של אנשים אחרים. אני באמת אנסה להתעקש קצת יותר על עניין האינטרנט. תודה!

אדזה

New member
נכדה מודאגת

איילת חמודה,לא ציינת בן כמה סבא שלך,ומהו תחום עבודתו.במידה והוא הגיע לגיל 65 אפשר לפנות לביטוח לאומי למחלקה לייעוץ לקשיש,במקום מגורי קיימת מחלקת אלמנים ואלמנות שבהחלט מוצאים שם שפה משותפת.אם הוא בגיל המתאים אני מוכנה למסור לך פרטים במסר.וחוץ מזה אני רוצה לומר שאת ראויה לכל הכבוד.

איילת../images/Emo70.gif נכדה יקרה../images/Emo140.gif

אני מכירה את האלמנות יותר מידי טוב..(שנתיים ו4 חודשים) והיא עדיין קשה מאד..וזה כמובן אישי לכל אחד(ת) + ההתמודדות עם הזקנה..לא קל..אני לא הייתי מוכנה למות בעלי ( אני טיפוס מלאת חיים ואופטימית)וחשבתי שגם אני נגמרת..2 ילדיי נחרדו שאימם הולכת להם מצער..הגו וחשבו מה אפשר לעשות משהו שונה שאני לא מכירה..אמא נביא לך מחשב? זה משהו שיסיח את דעתך מאבא..מה את חושבת שעניתי .. לא רוצה כלום....אגב אני גרה לבד.. אחרי חצי שנה, בני עם חברו הטוב שהוא גם טכנאי מחשבים..פותחים את דלתי ובלי מילים מניחים לי בסלון קרטונים..בואי תראי.. ומה אני רואה מחשב חדש עם כל אביזריו הכי משוכלל... עם כסא יקר ונוח..בואי ..תשבי ותלמדי..( לא היה לי מושג במחשב)אז התישבתי..למדתי..ומאז אני מוקסמת מהמכשיר הם צדקו..אכן זה מסיח הדעת יופי..ובכלל לי זה משפר הזיכרון ועוד ועוד..והנה אני.פה גם לכתוב לך..כמו שכבר קראתי תגובות נכונות ויפות.. לא להסס. לבקר אותו.. לדובב.. ותבוא עלייך הברכה

לימודים שהם גם מסגרת חברתית

איילת, חברה שלי נמצאת במצב דומה מאז שבעלה נפטר. הרי לך טיפ שעזר לה מאד- היא נרשמה למסגרת שנקראת ראש ירוק- שמגיעים אליה אנשים בגילאים האלה, שומעים הרצאות על נושאים מעניינים , אבל העיקר משתייכים למסגרת חברתית קבועה. חשוב מאד בגיל הזה לצאת מהבית, לפגוש אנשים שמכירים ולהרגיש שיש למה לחכות כל שבוע. אם תרצי עוד פרטים אברר דרך החברה שלי. ועוד רעיון- תנסי לבקש מסבא שלך עזרה בנושא שנראה לך מתאים וככה לגייס אותו לפעילות. הוא לא יעשה עבור עצמו אבל יעשה עבורך.

cara13

New member
איילת,תוספת קטנה לדבריה של אורליש

חשוב מאוד שכל יום אחרי העבודה תהיה לו תכנית כך שכשיקום בבוקר יהיה לו למה לצפות,מה לתכנן.אינני זוכרת אם מישהו העלה את אפשרות ההתנדבות,זה תורם הרבה מאוד גם למתנדב.אולי הוא אוהב בע"ח?אולי הוא יאמץ לעצמו כלב? זה יחייב אותו לצאת מהבית ואם יישב בגינה עם כלב מובטח לו שילדים וסתם אנשים אוהבי חיות יגשו וידברו איתו.

matanpt

New member
אם הוא יודע יידיש או לאדינו

תקני לו קורס שנתי באוניברסיטה, הוא יהנה תהיה לו סיבה לצאת מהבית ולהתחבר לאנשים נוספים. תעשי לו מנוי לעיתון יומי. תלמדי אותו לכתוב באינטרנט. חיית מחמד.

איילת

New member
תודה רבה לכולכם! ../images/Emo140.gif

נתתם לי הרבה רעיונות והמון תקווה. איילת.

למעלה