ניתוק רגשי

ניתוק רגשי

הבנתי שאני צריכה שינוי בחיים מאז שעזבתי את הבית ועברתי לגור לבד. בוא נגיד שלקחו לי 21 שנה להבין שחייתי לא נכון. הכוונה היא שלא הייתי מחוברת לעצמי מהבחינה הרגשית. היום כשאני יותר מודעת לעניין הזה, אני עדיין תופסת את עצמי אומרת דברים ואז עולה בי השאלה -- עד כמה אני בעצמי מאמינה למה שאני אומרת לאחרים. אני מנסה לשדר לאחרים מחשבות שלי, להביע עמדה מסויימת, להראות להם את דרך החשיבה שלי - כשעמוק עמוק בתוך תוכי, במעמקי התת מודע, אני לא ממש סגורה על עצמי שמה שאני אומרת על עצמי ועל החיים, אלו באמת המחשבות והרגשות האמיתיים שבי. כל השנים הייתי כפופה לרצונותיהם של אחרים כדי להתחבב על כולם, ניסיתי להסתיר את פרצופי הריאלי, הייתי מעקה שאפשר תמיד יהיה אפשר לבוא ולהשען עליו, בנאדם ללא אופי וללא דופי. שלא לדבר על רגישות לא לצורכי ובהתאם גם לא לצרכיהם של אחרים, למרות שהייתי בנאדם נוח להיות בחברתו - הייתי מנותקת רגשית וכל תגובה שלי בעניין הייתה שטחית. כשהייתי חייבת - ידעתי טוב מאוד בכיכול לזייף רגשות בשביל אחרים בכדי להזדהות עם צרותיהם, תמיד ידעתי להקשיב לאחרים (כשאף פעם בעצם לא הקשבתי לעצמי). זה מצחיק לגלות שיש דבר כזה פנימיות אישית שלך בלבד בגיל כזה מבוגר (יחסית). והנה עכשיו, אני מנסה להשתלב בין אנשים בנאדם שונה בעל ערכים ויסודות פרטיים שלי, מנסה לשרוד, לחיות בחברה היום יומית, לחוש את השוני. רק עכשיו אני רואה שכל אדם זה עולם בפני עצמו, יש אנשים שקשה לי לקבל אותם, לפעמים אני ביקורתית מאוד, קרה וקשה. לא פלא שדבר בסיסי זה כמו רגשות יצר בעיה חברתית כתוצאה. אף פעם לא היו לי חברים אמיתיים- כי אני מניחה שכולם הרגישו בי זרה מנוכרת יחסית אליהם, עד היום אני לא מצליחה לעורר עניין לטווח הארוך... לדעתי העינוי הכי נוראי שיכול לקרות לאדם, זה לאבד כל קשר לעצמך ולהוויה הפנימית שלך. מתוך התנסות אישית ואני שונאת לרחם על עצמי, עליתי על מסלול חיים מוטעה. זו נכות נפשית כואבת מאוד ולא גלויה לעין עד לשלב מסוים בו אתה מתחיל לגלות סימני מצוקה ויודע שמגיע לך הרבה יותר מזה, בעוד יש איזה קוץ שמפריע לך לנוע הלאה... נשמע מוכר למישהו המצב שאני מתארת??

נשמע מוכר לגמרייי

אני אמנם רק היום גיליתי את הפורום הזה קראתי את מה שכתבת וממש יכולתי להזדהות איתך. מרגישה כאילו אני כתבתי וכל מילה שאומר כאילו תהיה מיותרת. זה כל כך מוכר המסיכות האלה..אני בת 21 ואני עד היום איתן לא עוזבת אותן לרגע...בעבודה אני הכי מאושרת בעולם, הכי חייכנית כאילו הכל מושלם...אבל זה ממש לא ככה, אפילו לא קרוב להיות. אבל תשמעי צריכים להמשיך הלאה ולהשלים עם המצב אם אי אפשר לשנות אותו. זה מה שאני למדתי בשנים האחרונות. נלחמתי בעצמי במשך המון זמן, והמון פעמים חשבתי לעצמי "מה לא בסדר בי"?...אבל את יודעת מה, ברגע שהפסקתי לחשוב ככה וזרמתי עם החיים , הכל היה נראה לי פתאום אחרת - יותר ברור. כבר לא שפטתי את עצמי ולא האשמתי את עצמי. ברגע שאת מתחילה להיות מודעת לעצמך ולהקשיב לעצמך גם רק אז את מתחילה לחשוב בהגיון. מקווה שעזרתי...את לא לבד!

היכן מסתתר האני האמיתי שלי?

תיראי, אני לא אומרת שאני יוצאת נגד המצב הקיים בשטח, עם הזמן למדתי לקבל על עצמי את המציאות. אני רק מנסה לראות את הדברים מבעד שכבת המעטפת השקרית שמכסה כמעט כל דבר חי בעולם. נמאס לי להיות לא אמיתית עם עצמי, ואני אומרת את זה משום שיש תוצאות בשטח: אנשים קולטים מסרים שגויים שאני משדרת, תופסים אותי בתור מישהיא שלא אני. אני מודעת לכך שהבעיה היא לא האנשים, אלא כנראה שפת הגוף שלי, ההתנהגות, הדיבור,-- מכלול של כמה דברים שיוצרים אשליה של דמות אחרת. ואני באמת שלא מנסה למצוא בי את הדברים השליליים, רק מנסה להתנער מכל אותם דברים שלא שייכים לי ולהתנהג בטבעיות, ועכשיו מגיעה שאלת השאלות : איך מזהים מהי התנהגות אמיתית ולא סתם איזה חיקוי התאמה לסביבה??? מה זה להקשיב לעצמך? בחיי, אני חשבתי שאני מכירה את עצמי ושיש לי שליטה במה שקורה איתי.. עכשיו מתנפצת לי זכוכית האשליות ואני מבינה שבעצם אני לא מבינה דבר וחצי מהחיים שלי. מנסה להבין היכן מרגישים את המציאות עם כל הלחצים המופעלים עלינו יום יום???? למה, למה זה ככה???

שלום מחפשת....תתחילי למצוא...

אני הגבתי לישנונית...והתגובה גם בשבילך, את יודעת שמי שמחפש מרחיק מעצמו את התשובה לשאלה שלו?? גם בחיים, כשהולכים לחפש דברים הולכים יותר בקושי...וכשהולכים למצוא, פשוט מוצאים....(זה בהקשר לניק ואולי גם לאופן הדיבור והחשיבה שלך). תקראי את הבלוג שלי ובמידה ומעניין אותך גם להבין איך ולמה?? אשמח לדבר איתך, מה שהכי טוב לדעתי, תנסי גם את את מה שרשום ברשומה "מילים ומשפטים" ואחרי שתתחילי לחוות דברים מופלאים, יהיה לנו יותר על מה לדבר..הרבה שאלות גדולות שאלת... היי פתוחה לתשובות הן מגיעות... המשך התעוררות מופלאה, ימים מופלאים חמימים ובהירים, אור

שלום ישנונית....

התהליך שמחפשת מנסה להבין ולהסביר הוא תהליך התעוררות,כשאדם מבין שהוא עשה בעבר דברים מבלי להיות מודע לעצמו , יש כאלו שיבינו את המשפט במישור אחר מכוונתי, הכוונה שדברים שאהבת,בחרת,העדפת,רצית,חשבת,ורבים אחרים הם קצת אחרת ממה שחשבנו בעבר, אני אסביר בצורה ישירה,אם בחורה אוהבת נגיד לעשות דווקא,אוהבת לריב,אוהבת לקבל מכות,לקבל צעקות, אולי בכלל חושבת שכל הגברים דפוקים ,ויותר עמוק,היא תמיד הגיעה למצב שגברים שוכבים איתה ופתאום מתייחסים בזלזול עד כדי שהם מסננים אותה... טוב, יש מלא דוגמאות....זה בערך כל מה שבני האדם עושים היום... ופתאום להבין שכל זה קשור למשהו אחר , אם כי דפוס שהושרש בנו שהיינו קטנים,ויותר מזה עבר גם בגנים מההורים. דמייני לעצמך שכל אדם מישראל,היה נולד באפגניסטן,הוא היה מאמין היום בדבר אחר ממה שמאמין פה בישראל, גם היה מאמין וגם היה בטוח שהוא צודק. כשאדם מתחיל לעבור תהליך התעוררות , הוא מתחיל ומגלה שדברים שעשה ואמר וכו' היו משהו שונה ממה שחשב ומתכוון ל"גלות" את האני האמיתי שלו,מתחבר לעצמו תוך שחרור פחדים שהם אלו הקשורים בבחירות העבר שלנו... קחי אדם קמצן לדוגמא: תגידי לו "שמע, אתה ממש קמצן , אתה יודע זאת?" העיוור לעצמו ,יתגונן ויגיד הרבה דברים שבאותו רוגע הוא ממש מאמין לעצמו,אני חסכן,אנני רעב אז לא קונה, אני מחושב..ותרוצים רבים אחרים, עכשיו תגידי לי את, אדם שמגיע לסופרמרקט לקנות בייצים בשביל שיהיה מצרכים להכין משהו לאכול בבית,ומתעצבן שאין בייצים בודדות לקניה, הוא מעדיף לקנות 4 בייצים 2 בשבילו ו2 להחורה שבאה להיות איתו,להתעצבן ולשאול בטונים מרוגזים את העובדים מדוע לא מוכרים בייצים בבודדות,קמצן ?? ואחרי הוא יתרץ ויגיד לך שהוא פשוט חשב רק על הארוחה שהוא מתכוון להכין לו ולבחורה,זה "ישכנע" אותך?? תראי, להשלים עם מצב כי אי אפשר לשנות אותו, זאת התפשרות והרמת ידיים... בהחלט לראות הכל חיובי זה מעולה, שימי לב להבדל,לקבל את השלילי ולשכנע את עצמך להמשיך לחיות אותו זה להמשיך עם השלילי, ולראות את השלילי באור חיובי ולקבל בהבנה כדי ללמוד ולהתפתח זה מעולה, לבחור ולהתכוון למשוך חיובי לחיים זה הדבר הנפלא שאדם יכול לעשות לעצמו, השאלה של רבים היא , איך עושים זאת?? ולזה יש דרכים רבות ומגוונות, אני יכול להעביר לך "כלים" שאני למדתי חקרתי והבנתי, שמשפיעים על כל אדם שיעשה אותם, זה נשמע פשוט, זה ברעיון פשוט,אך זה עבודה מחשבתית, להיות קשובים לדרך בה אנו חושבים ולשנות מספר דברים במילים ובחשיבה, אני מתכוון כמו המשחק " כן , לא, שחור , לבן",מכירה?? תקראי בבלוג שלי על "המילים והמשפטים" ,ובמידה ואת מתעניינת לעשות שינוי אני ממליץ לך בחום לנסות את הדרך למשך שבועיים, ולאחר שבועיים של התמדה מתוך כוונה לגלות על מה מדובר,את כבר תביני לבדך שדברים משתנים והופכים לטובים ,דברים מתחילים להגיע בניגוד לדברים שרבים רצו בעבר ורצו כדי להשיג אותם. פשוט הכל נהייה כסדרה,הכל מסתדר... נסי ראי ותחווי.... במידה ויש לך שאלות את מוזמנת ליצור קשר ואשמח להסביר יותר לעומק... אחרי שאת תביני על מה מדובר....המשיכי להפיץ לסביבתך את הכלים כדי לעזור לכולם... המשך ימים נפלאים , חמימים ובהירים, אור

ע ו פ ר ה

New member
בוקר טוב מחפשת

כשקראתי מה שכתבת ועברתי את השורה: זה מצחיק לגלות שיש פנימיות אישית בגיל כזה מאוחר יחסית - חשבתי שאת ממש מבוגרת. ואז גיליתי שאת בדיוק בגיל המתאים לגות את זה. אל תשכחי שעד היום חיית במסגרות שהכתיבו לך התנהגות סביתית, אם זה חברות בבית הספר ואם היית בצבא או בשרות לאומי גם שם ישנים תכתיבים. רק עכשיו את יוצאת לחיות ברשות עצמך, ועדיין ישנה את הסביבה המכתיבה. תזכרי שאם בנית מסכות כדי להיות מקובלת בחברה, או הקשבת יותר למה שאחרים אומרים, זו היתה הדרך הנכונה עבורך עד היום. זו היתה הדרך שלך לגדול וזו הדרך לפתח חשיבה עצמאית. זה לא תהליך שקורה ביום, ומן הסתם כולנו עוברים אותו וטוב שכך. זה קצת דומה לכך שאנחנו מחקים את ההורים שלנו בהתנהגות ובחשיבה ואז כשאנחנו יוצאים החוצה אנחנו פוגשים סוגים אחרים של אנשים. ומהמקום הזה, אחרי שהכרנו הרבה סוגים, זה מקום נפלא להתחיל להקשיב למה אנחנו רוצים לחשוב ואיך אנחנו רוצים להתנהג. תתחילי לשים לב לדברים שאת חושבת ותבדקי אם עצמך אם הם מרגישים לך נוח. אם זה מרגיש לך נוח תביני שזה שלך וזה מה שמתאים לך כרגע. אם תחושי אי נוחות שחררי את המחשבה הזו ותבדקי אחרת. זה תהליך שאולי הוא לא קל אבל אפשר לראות בו גם משהו מרתק. דבר אחרון: את מדברת על נכות נפשית כואבת מאוד ועל מצוקה - המקומות "הנמוכים" האלה (כך אני כיניתי אותם כשהייתי שם), נועדו לגרום לנו לעשות שינוי ועל כך מגיע להם תודה. אם הכל היה ממשיך לזרום על מי מנוחות לא היית מגלה שאת בדרך מוטעה. שיהיה בהצלחה עופרה מנחה בדמיון מודרך, NLP, פרחי באך וביורוגונומי

hyabusa

New member
הממ...

מה שאת אומרת מעניין אבל הייתי ממליץ פחות לתהות במחשבות על זה ויותר להמשיך הלאה במקום לחשוב שאני ככה וככה וזה יוצר לי בעיות לחשוב יותר בכיוון של אני ככה וככה-מה זה נותן לי תאכלס? זה נותן לי אושר? סיפוק? ואולי בדיוק ההפך ואם כן איך אני אשנה את זה? אני אשנה את עצמי אסגל את עצמי אתפתח או שאולי זה הזמן להתמיד באותה תפיסה ובסופו של דבר אחרים יראו את זה כמוני כי אני בסופו של דבר אהיה מספיק מיומנת להראות להם ניתוח עצמי וחשיבה עצמית הם טובים אבל אם אין לך מטרה מסוימת מאחוריהם מיקוד מסוים זה חסר טעם לכן שוב אני אומר נסי להיסתכל על זה ברמת התאכלס מה זה נותן לי להתנהג ככה או ככה ואיך זה גורם לי להרגיש בלילה כשאני הולכת לישון או כשאני מיסתכלת במראה? אוהב מליון hyabusa

מה זאת אומרת???

נכון מה שאמרת, אבל תמיד יש מטרה. אבל אני לא להמשיך לחיות בערפל שאני חיה בו כרגע. מה זה בעצם להמשיך לחיות הלאה?? אני רואה את זה ככה - יש בעיה - צריך לפתור. ומזה שאני אשב בחיבוק ידיים ואקווה שכל הצרות יעלמו עם הזמן מעצמם, לא אגיע רחוק. ועכשיו תאכלס
אני מרגישה תקיעות מסויימת בשל מגבלויות שמונעים ממני להתקדם ולהפתח בחיים. סביר להניח שאני צריכה להתבגר עוד בכדי לנסות להבין את המניעים להתנהגות שלי ואת דרכי החשיבה הנכונה. נכון לעכשיו, אני לא מרוצה מהחיים. לפעמים יוצא לי לשקוע בהרהורים מאניים חסרי בסיס כמו : אני אהיה אי פעם במרכז העיניינים, אני אזכה בחברים, אני אמצא לי משרה טובה, אני אתנתק לגמרי מההורים, אני אקבל תובנות חיים שלא ידעתי מהם. העניין הוא שבדרך כלל אני משלה את עצמי עוד יותר ונסחפת לולומות בהקיץ, כשבעצם המציאות שונה לגמרי ואז אני מבינה שאין לי חלק בה. אז נכון שאני מוצאת את הפאקים באישיות שגורמים לי לפיצולי אישיות שונים, את הדברים העוצרים אותי מלזרום עם החיים, אבל סך הכל זה הכל בשביל למצוא את קצה החוט שימשוך אותי מהבור שאליו נקלעתי. יש לי מחסור חמור במוטיבציה ובדחף ההשרדות. (היו לי פעמים שחשבתי על לשים קץ לחיים ולא ראיתי תקווה למצב). אפילו כשאני מוצאת לנכון לעבוד על מקומות נגועים כאלו או אחרים, אני אף פעם לא מתמידה ועקבית בהם עד הסוף. אף פעם לא הגעתי עם הדברים עד הסוף, תמיד היה משהו שהסיט את תשומת ליבי. אני יודעת שמגיע לי יותר מזה, וחיים יותר בריאים. אבל השאלה היא מי אני??? מה אני רוצה מעצמי?? היכן אני מוצאת את עצמי בעולם הגדול הזה?? לאיזה מקום ביקום אני שייכת??

hyabusa

New member
אם כך מה המטרה?

לצאת מהערפל לשבור את המיגבלויות? או להבין את העולם הזה? אלו שתי מטרות דומות אבל שונות אני אסביר: מה אני רוצה מעצמי?,היכן אני בעולם? אלו שאלות שבעזרת קביעת מטרות ותכנון תוכלי לענות עליהן כלומר מה אני רוצה מעצמי?-לדוגמא:להצליח בעולם-מה זו הצלחה בעולם בשבילי?כלכלית?,אישית?,רוחנית? היכן אני בעולם?-שוב ביחס למה? כלכלית,אישית,חברתית?ובאותו יחס לאן אני רוצה להגיע? אבל מי אני? לאן אני שייכת ביקום? אני אגלה לך סוד קטן רוב האנשים אפילו לא שואלים את עצמם כי אין להם אומץ אם הם יעשו את זה הם יגיבו הרבה יותר גרוע ממה שאת חשבת להגיב אלו שאלות שבכדי לענות עליהן עלייך לפתח מישמעת עצמית וחוסן פנימי לפני שתוכלי לענות עליהן כי רק דרך אלו את למודת להכיר את אופייך האמיתי תחת לחץ,תחת בחירה מוסרית או לא מוסרית, לכן שוב אני אומר לפי דעתי שבי עם עצמך ועני קודם קול על השאלות הראשונות מצאי תכלית,מטרה מיקוד,גם אם הם ניראים לך לא רוחניים דרך אלו כשתביני מה זה אומר לצעוד בדרכך שלך לחתור למטרה ולהיות ממוקדת או אז תפתחי את החוסן הפנימי הנחוץ בכדי לענות על השאלות השניות אני מבין שזה קשה אבל אסיים בזה שאומר שקליפת אגוז באוקיאנוס ענק סופה להתפרק ולטבוע אבל אין גל בעולם שיכול להטביע נושאת מטוסים היא נועדה!!!! לעמוד בסופות כאלו לכן היי נושאת מטוסים אל תהיי קליפת אגוז אוהב מליון hyabusa

למעלה