ניתוק מעצמך

Spider Web

New member
ניתוק מעצמך

שלום, נתקלתי בשאלונים פסיכולוגים בשאלות בסגנון "האם אתה מרגיש שאתה לא חי את חייך אלא צופה במישהו אחר חי אותם, כמו בתוכנית טלוויזיה" וגם שמעתי בעבר אנשים מתלוננים על הרגשות מסוג זה, הרגשה שאתה רובוט שחי באופן אוטומטי או אפילו שיש בך שני אנשים - אחד "הצופה" ואחד "השחקן". האם הרגשות כאלה הן שכיחות? ועל מה הן עשויות להצביע?

הי

אני מניחה שאלה הם שאלונים להגדרה של רמת דיסוציאציה. דיסוציאציה=ניתוק. בכולנו מנגנונים של ניתוק, אם דרך חלימה בהקיץ, או מחשבות בזמן נהיגה, שהופכת לאוטומטית. אצל חלק מהאנשים מנגנוני הדיסוציאציה מצביעים על קיומה של טראומה בחיים, בדרך כלל בעבר. המנגנון הזה אצל אנשים אלה, נועד בעיקרון כדי להגן על האדם מפני חוויה של מצבים קשים ובלתי נסבלים. קיום המנגנון מאפשר תפקוד ובכך גם יעילותו. השאלה אצלך באיזה מסגרת ניתנו השאלונים - אם במסגרת מחקר אוניברסיטאי או במסגרת טיפול פסיכולוגי, יש לכך משמעות. כמובן שיש לשלול אפילפסיה שיכולה להביא לביטויים דומים.

Tom Aras

New member
המשך-

לגבי הרגשה של "צופה" ו"שחקן", יכול להיות שזה דה-פרסונליזציה. ככה אותי הגדירו, בכל אופן.

Spider Web

New member
מה אומר דה-פרסונליזציה?

ולשאלה שנשאלה קודם - השאלות נשאלו במהלך מחקר אוניברסיטאי, אני משתתפת במחקרים במסגרת היותי סטודנטית

סטודנטית

שלא חוקרת לבד מושג פשוט?
הנה באדיבות ויקי http://he.wikipedia.org/wiki/הפרעת_דה-פרסונליזציה

למעלה