ניתוק כריות אויר

maya3366

New member
ניתוק כריות אויר

שלום לכולם,

זה זמן מה שיש לי נורת SRS דולקת. מעולם לא ניתקתי את כריות האויר באופן יזום, רק הרחקתי את החגורה מבטן הריון מתקדמת וסגרתי עם סיכה כדי שלא ילחץ ועם הזמן נורת SRS נדלקה ולא כובתה. אין לי מושג האם כרית האויר פועלת או לא כרגע.

אני מבינה שכדי להושיב תינוק מקדימה בכיסא בטיחות, צריך לנטרל את מושב הבטיחות = נורת SRS דולקת. כמה שאלות:

1. האם נורת SRS דולקת מעידה בהכרח על ביטול הכריות, או שזה יכול להיות ענין טכני והכריות לא מנותקות?

2. האם כשהנורה דולקת, זה אומר שהניתוק חל בשני המושבים הקדמיים, או שלכל מושב קדמי יש מנגנון משל עצמו?

3. אני מניחה שאצטרך לבדוק את הענין במוסך. מדובר במיצובישי לנסר 2008. היכן כדאי ללכת כדי לבדוק באיזור ת"א, האם רק במוסך מורשה, וכמה זה עולה, בהנחה שאפשר למצוא גם מחירים שפויים?

אשמח לדעת קצת אינפו' על הענין.

תודה רבה !

מנחם231

New member
כרית אויר

נורת srs דולקת אומרת שיש תקלה במערכת.
ברכב מודרני ניתן לבטל כרית אוויר ללא שום בעיה. יש כפתור שמסובבים ומנתקים
את כרית האוויר.
ברכב בשנתון שלך חייבים לגשת למוסך מורשה .לא תמיד הם מוכנים לנתק .
בכל מקרה לפני שנים זה עלה 350-400 ש"ח אם אני זוכר.
הניתוק הוא רק בכסא של הנוסע ליד הנהג. אי אפשר לנתק את הכרית של הנוסע.

maya3366

New member
תודה רבה לשניכם

האמת שנאמר לי שזה לא אמור לעלות כסף..
על מה העלות אם רק מנתקים כפתור..?
ומה לגבי הביטוח - האם מבחינת הביטוח ניתוק כרית אויר קדמית מותרת?

תודה רבה

enigo

New member
לפני שלב המוסך, עשי משהו פשוט

שלחי יד מתחת למושב הנוסע וחפשי מחברים חשמליים - הדקי את אלו שמצאת, ובדקי אם הנורה עדיין דולקת. זו תקלה נפוצה מאוד בכל דגמי המכוניות, והגורם הראשי להידלקות הנורה הזו.

kompy

New member
מס' דברים על כרית אויר ועוד

1. האם רכבך עבר קריאת תיקון? אם לא, זה הזמן לתאם כניסה למוסך.
2. הושבת תינוק במושב הקדמי - נא לערוך חיפוש בפורום/גוגל. המקום הבטוח עבור עוללך הנו במושב האחורי.
3. ניתוק הכרית ברכבך נעשה לפי ידיעתי ע"י מחבר שנמצא מאחורי תא הכפפות(לא ממליץ לעשות זאת).
4. לידיעתך, במבחן התקופתי(טסט) תצטרכי לחבר זאת מאחר והרכב לא יצלח עם נורית אזהרה דולקת.

maya3366

New member
בררתי היום בשני מוסכים מורשים של מיצובישי

שני המוסכים טענו שאי אפשר לנתן בדגם הזה, מיצובישי שנת 2008, את כריות האויר.

מוסך אחד טען שמנסיונו כנראה הכריות לא יעבדו, כדאי לחבר למחשב כדי לדעת.
יתכן שמדובר בתיקון שעולה 1400 ש"ח. המשכתי הלאה.

במוסך השני הציעו לי לחבר את הרכב למחשב בעלות של 180 ש"ח ומעמ, לבדוק אם אפשר לעשות ריסט למערכת ולכבות את הנורה, מתוך הנחה שהכריות כן עובדות אם לא נגעו בהן. נראה יותר הגיוני.

כך או כך, נאמר לי שלא ניתן לנתק בדגם הזה וכדאי לשים סלקל מאחור.

מנחם231

New member
אמנם זה היה מזמן.

ניתוק הכרית ברכב של הבת ניסן אלמרה ניתן היה לעשות רק במוסך המרכזי.
הכי טוב שהילד/ילדה מאחור.

למעלה