ניתוק זמני של גז

Nemesis001

New member
ניתוק זמני של גז

היי,

אנו גרים בדירה שכורה. כמובן, נתקלנו בסידור של חברת הגז של טכנאי שמגיע, משאיר פתק לא הייתם בבית לבדיקה - הגז נותק.

עקב מחלוקת על שעות ואפשרויות הגעה סבירות של הטכנאי הבודק, ביקשנו לנתק / להקפיא זמנית את השירות, במילא הגז מנותק.

לטענתם אין דבר כזה הקפאה זמנית, והיחיד שיכול לבצע ניתוק הוא בעל החוזה/בעל הדירה. לפיכך, לדבריהם אין שום דרך לא לשלם את התשלום הקבוע אף שהגז בפועל נותק על ידם, אפילו שאני מוכן לשלם עבור חיבור מחדש בעת עזיבתי את הדירה.

לא ממש הצלחתי למצוא מידע צרכני בנושא. האם מישהו מכיר/יודע/יכול להפנות?
באמת אין מה לעשות בנושא אם אני רוצה לעבור לבשל בחשמל בלי לערב את בעל הדירה ולשלוח אותו לנתק ולחבר מחדש - דבר שלא בטוח שירצה?

מחשבות

New member
אנחנו חברה (חברה העורכת בדיקות עבור חברות הגז)

העושה דברים כאלה. עד לניתוק יש 4-5 הודעות והתקשרויות. מעניין שאדם שהטסט נגמר ימצא זמן להעביר רכבו טסט. כשזה מגיע לגז, מצפים שטכנאי הגז יעבוד על חשבון זמנו החופשי בערב כשהבדיקה היא פעם בחמש שנים בלבד ומשתדלים להתאים את זמן הצרכן ככל הניתן.
די לבכי ולנהי.

Nemesis001

New member
אז לא.

לא היה שום תיאום ושום דבר.
השאירו הודעה שיבואו לבקר בבניין ביום כזה וכזה בין השעות שמונה לאחת עשרה בדירות כאלה וכאלה. מי שלא יהיה בבית, הגז שלו ינותק.

היה מישהו בבית עד שעה 10, לא הגיע אף אחד. כתיארנו לעצמנו שיתאמו איתנו שוב פרטנית. כשחזרנו הביתה, היה פתק שהטכנאי היה ב- 10:40 והגז נותק.

ניסיון תיאום העלה טווח של חצי יום. טסט אני עושה בעצמי, ביום שנוח לי ובשעה שנוחה לי אפילו בהפסקת צהריים. אם יש תור אז אחזור ביום אחר.
לא רוצים - לא צריך, סבבה. יש אלטרנטיבות היום, אני מוכן להוציא 3,500 ש"ח על כיריים אינודקציה ולהסתכן בכך שבדירה הבאה לא תהיה לי תשתית מתאימה.

אבל כך שינתקו לי את הגז וימשיכו לחייב אותי בלי אופצייה לניתוק כלשהו אפילו זמני, זה כבר חוצפה ברמות קשות.

מחשבות

New member
מה שעשו אצלכם זו בדיקת מרכזיה. אם אין איש

בבית, איך יזרימו בחזרה גז ויסתכנו בפיצוץ שלאחר הבדיקה? מה בדיוק אתה מצפה שיעשו? זה הרי פעם בחמש שנים ובבדיקת מרכזיה אמורים רק להודיע לבניין מעל גבי לוח המודעות על הבדיקה ולא פרטנית.
או לא נמצאה הדרך לרצות את כולם והחוק מתיר פיקוק הצינור המוביל לדירה שדייריה לא נמצאים.

dude101

New member
לא אמרת קודם שעד לניתוק יש 4-5 הודעות והתקשרויות?

אז איך עכשיו "בבדיקת מרכזיה אמורים רק להודיע לבניין מעל גבי לוח המודעות על הבדיקה ולא פרטנית"?

מחשבות

New member
בבדיקה פרטנית מנסים לתאם פרטנית ככל הניתן.

בבדיקת מרכזיה אליה מחוברים לפעמים מאות צרכנים אין מצב כזה ומודיעים רק על לוח המודעות.

עומר TT

New member
אז מה שאתה אומר זה

שבבדיקה של מרכזיה כזו שמחוברים אליה מאות (!) צרכנים, מצופה ממאות (!) הצרכנים הללו לקחת חצי יום חופש מהעבודה, כולם באותו היום, ולשבת בבית להמתין לטכנאי?
אני לא מבין איך זה נשמע הגיוני להעלות דרישה שכזו.
אם אתם עושים בדיקה לכל דירה פעם בחמש שנים ומוודאים שהצנרת מהמרכזיה ועד לציוד הקצה בבית הלקוח (כולל) תקין, אז אני לא מבין מה מיוחד בבדיקת המרכזיה הזו שאם עד אליה הכל היה בסדר ולא התפוצץ, אז דקה אחריה כשתחברו את הגז בחזרה פתאום יהיה פיצוץ.
ההגיון שלי אומר שאת הבדיקות הפרטניות צריך לתאם עם הלקוחות בשעות העבודה, וכך מתאמים עם כל אחד מתי הוא מסוגל לסדר את החצי יום חופש הזה, ובשביל בדיקות מרכזיה שדורשות מכל כך הרבה אנשים להיות בבית במועד שנקבע שרירותית, היא צריכה להיעשות (למעשה להסתיים, אני לא יודע כמה זמן היא לוקחת) בשעות שבהן מרבית האנשים כבר הגיעו הביתה.

מחשבות

New member
בבדיקת מרכזיה לא בודקים בבית הלקוח את ציוד הקצה. מוודאים

שאיש בבית לא יבשל. כך כשהגז יחזור לא יהיה מצב של דליפה.

מחשבות

New member
תתפלא. יש כאלה המבשלים, מתעלמים מהודעות ויורדים רגע

למכולת, הטכנאי סוגר גז, פותח והכיריים ללא אש מעבירים גז חופשי לדירה...

3תיתי

New member
כיריים ללא אש לא אמורים לא לדלוף גז? אין שסתום ביטחון?

למיטב זכרוני, גם בכיריים הכי פשוטות, יש. פייר, התאורים הללו כל כך משמחים אותי על הבחירה להתנתק.

עומר TT

New member
את זה אפשר לגלות בקלות ע''י מבט בשעוני הגז כאשר מחזירים אותו

זה עדיין לא מצדיק לדרוש מבניין שלם לקחת חצי יום חופש באופן מתואם. הפתרון הזה לא מספיק טוב? תתכבדו ותעשו את העבודות האלו אחר הצהריים.

מחשבות

New member
מאחר ולא מרכזיה אחת נבדקת ביום, אתה מצפה שהטכנאים

יעבדו בערב בחושך כשחובה לעבוד באור. עוד בקשה מיסטר?

עומר TT

New member
אני בטוח שאפשר למצוא פתרון לעניין החושך

בדיוק כמו שמטפלים במגוון חומרים אחרים, חלקם גם הם דליקים, רעילים ונפיצים, לאורך כל שעות היממה, מה גם שבזמן שעון הקיץ יש שפע של אור שמש גם בחמש וחצי אחה''צ.
מצחיק אותי שאתה חושב שהנוחות של הטכנאים חשובה יותר מהנוחות של הלקוחות, באותה נשימה שבה אתה אומר שבשביל הנוחות של צמד טכנאים שבאים למרכזיה אחת נדרש ממאות אנשים להיות בבית באמצע היום.
אבל לא נורא, הרי גם אם אני אשכנע אותך זה לא מה שיגרום לחברות הגז ולקבלנים שלהן לשנות את דרכיהן. אבל ככל שאנשים יעברו לבישול בחשמל והכנסות חברות הגז יצטמצמו הן יאלצו להתחיל לתת שירות טוב יותר על מנת לשרוד.

pokemon81

New member
מעניין שרוב הלקוחות חושבים שחברות הגז זה קרטל

ומעניין שבכל ביקורת גז בבית הלקוח מוצאים משהו לקוי שיש צורך לגבות עליו תשלום.

הפיתרון הוא כמו שציינו כבר בשירשור הזה, לעבור לבישול בחשמל,
או ....לעבור לחברות הגז הקטנות, ולא לחברות הגדולות והעושקות

מחשבות

New member
ובמציאות? אין קרטל, רוב חברות הגז לא גובות

דבר על בדיקה והמעבר לחשמל בטל לגמרי בששים.

3תיתי

New member
המחיר של כיריים אינדוקציה ירד פלאים

לאט לאט יש יותר ביקורות על המכשיר והשימוש בו. לקח לי המון שמן, עד שמצאתי ביקורת (תודה אורי!) וקניתי גם. זה ילך ויגדל. כל אלה שצריכים לרדוף אחרי מובילי גז, כי גרים במקום שלא נגיש למוביל כשהם לא בבית, כל מנותקי הביקורות, כל אלה ששברו להם מגרגות (לי!) כשהורידו בלון גז גדול. למה כאב הלב? מדוע כאב ראש?

ובטח אלה שצריכים לשלם תשלומים גדולים על "דמי שימוש". באמת, ממש הגיוני לעבור לחשמל.

Nemesis001

New member
סה"כ ביקשתי שלא יחייבו אותי - מנגנון ניתוק או הקפאה סביר

עניתי לך כי טענת שהם מתאמים ומזהירים 4-5 פעמים לפני שמנתקים - כאשר זה לא התבצע כך.

אני עדיין סבור כי היה הרבה יותר נחמד מצדם להודיע לא יומיים מראש, לתת מספר אפשרויות / אפשרות לתיאום פרטני, ולא לנתק מיד בהזדמנות הראשונה לאחר שלא נתנו שום שהות. בכל זאת, אנחנו הלקוחות.
לגבי "לא ניתן לרצות את כולם", אם היו רוצים לרצות אנשים, לא היו קובעים בדיקה בשעות שסביר להניח שרובם ככולם נמצאים בעבודה, אלא היו קובעים בשעות נוחות יותר לרוב האנשים. הם רוצים להוציא את המינימום, והלקוחות במילא לרוב שבויים - אז שמים עליהם פס.

החוק מתיר להם - אולי כן, אולי לא בדיוק בצורה הזו, אבל זה בכלל לא משנה. זה
לא רוצים - לא צריך. באמת.

זה בכלל לא העניין, ולא מה שאני מבקש.

לא רוצים לתאם איתי שעה סבירה עבורי? סבבה - נניח שזו זכותם. כפי שאמרתי יש פתרונות אחרים. אבל, לחייב אנשים להמשיך לשלם, בלי לספק מנגנון התנתקות/הקפאה סביר, אפילו בעלות מסויימת עבור התחברות מחדש או התנתקות - זה פשוט שוד, במיוחד כאשר הגז נותק על ידם.

בשורה התחתונה, באתי לכאן להתייעץ האין דרך כלשהי עבורי כדייר בדירה להתנתק או להקפיא את הגז. האם מישהו מכיר או יש למישהו הפנייה לחוקים/תקנות צרכניות הרלוונטיות שכן לא מצאתי.
לערב את בעל הדירה, שהאינטרס שלו לנתק את הגז עליו הוא לא משלם זעום, והוא צריך להתייצב, עם תעודת זהות במשרדי החברה - קשה.

3תיתי

New member
ואם מבקשים מבעל הבית לנתק או לסדר ביקורת בדירה

כשהוא זה שנמצא בה? הרי אם יש בעיה, התשלום עליו. (כך אני סבורה). זה יתן לו מוטיבציה, או לדאוג לגז תקין, או להתנתק.

3תיתי

New member
קודם כל, 2500

ושנית, יש במעט כסף, כירה לסיר אחד אינדוקציה, שאין צורך בשום תשתית מיוחדת.

למעלה