ניתוקים

ענתנוי

New member
ניתוקים

אחד הנושאים שהטרידו אותי מאד היה מצבים דמויי אפילפסיה שנקראים "ניתוקים" או "קצרים".
השבוע הבנתי סוף סוף שלא מדובר באפילפסיה אלא בפתרון קיצוני לבעית תקשורת עצבית - וגם לזה יש קשר הדוק לתקשורת בין-אישית.

כלומר - כשהתקשורת עם אדם משמעותי אחר מלווה בניתוקים, הצורך להמשיך את התקשורת בלי לאבד את משמעות המילים מלווה בקצרים חשמליים.....

ענתנוי

New member
התבטאות של הצפה

זהות אסי"ת היא זהות תקשורתית ולכן קצרים בתקשורת הבינאישית מתבטאים גם בקצרים בתקשורת התוך-אישית.
יש אנשים שהקצרים האלו מתבטאים אצלם באזורים ה"גבוהים" במוח שמשפיעים על תפקוד קוגנטיבי או רגשי ויש מצבים שבהם הקצרים מתרחשים בגזע המוח.
קצר בתפקוד הקוגנטיבי מזוהה בדרך כלל (בטעות) כהתקף פסיכוטי.
קצר באזורים שקשורים לרגש מזוהה בדרך כלל בהתקף חרדה או התקף זעם.
קצר בגזע המוח מתבטא באבדן טונוס או אבדן הכרה שמאובחן הרבה פעמים בטעות כהתקף אפילפסיה.

dina199

New member
לא הבנתי את המשפט האחרון.

ולגבי ניתוקים: לאמא שלי היו כאלה לפני שהתפתחה דמנציה.

ענתנוי

New member
יש הבדלים

אימא שלי סבלה בשנה האחרונה מהרבה ניתוקים ויש הבדלים ברורים בין הסתיידות כלי דם במוח (דמנטציה), אפילפסיה ו"פירמוט" שקשור לתהליכי תיקון וריפוי עצמי.
הבעיה היא שההבדלים הם לא ויזואליים ואין לי שפה של צלילים ותדרים כדי לתרגם אותם למילים.

בעיה נוספת היא שרוב הרופאים לא מסוגלים להבדיל בין שונות ללקות נורולוגית או בין משבר זהות להתקף פסיכוטי אז הסיכוי שהם יבינו או יצליחו לזהות "פירמוט" שואף לאפס.....

dina199

New member

למעלה