ניתוח TPO לכלב

guybd83

New member
ניתוח TPO לכלב

שלום שלום,

הכלב שלי - בן 9 חודשים, מעורב, כ- 30 ק"ג,
אובחן לא מזמן ב- hip dysplasia בשני צידי האגן,
ולאחר בדיקת כירורג מומחה - הומלץ על ניתוח TPO

אנחנו לא ששים לבצע את הניתוח אבל כן מנסים לקבל את התמונה המלאה על מנת לקבל את ההחלטה הנכונה עבורו.

יש מישהו שבמקרה עבר את הניתוח ויכול לספר לי קצת על השלכות וחוויות?

תודה תודה :)

sapirdvm

New member
הנה מידע

בנושא.
החלק הרביעי מדבר על האופציות הכירורגיות
בהצלחה רבה.

guybd83

New member
תודה

תודה רבה :)

אבל אני מחפש סיפור אישי של מישהו שעבר את החוויה עם הכלב
אני מודע לאופציות הכירורגיות

sapirdvm

New member
אולי אפשר

לקבל שמות של בעלי כלבים שנותחו אצל אותו זה שניגשת אליו, ממנו.
בהצלחה רבה ושיעבור בקלות

guybd83

New member
כן

זה גם חלק מהתכנון - פשוט רציתי לתפור את זה מאוד כמה פינות

הצעה נוספת-פרסם כאן צילום רנטגן של האגן

אשמח לראות כאן צילום רנטגן של האגן . אז תוכל לקבל דיעה נוספות שלי ושל שאר רופאי הפורום(כמובן עם המגבלות של יעוץ ללא בדיקה ממשית). גם אני לא שש להמליץ על ניתוח בכל היפדיספלזיה. הכל תלוי בחומרה. היו לי מקרים רבים כולל של היפ דיספלזיה חמורה שטופלו שמרנית ובאופן מפתיע חיו חיים מצויינים .
עמיחי

guybd83

New member

מצורף צילום האגן

שוב אני מזכיר - הכלב מעורב, בן כ- 9 חודשים, שוקל כ- 30 ק"ג

guybd83

New member

מצורף צילום האגן

שוב אני מזכיר - הכלב מעורב, בן כ- 9 חודשים, שוקל כ- 30 ק"ג

ליטוף לגיבסון

הכלב ע"ש הגיטרה
.

תשובה

האגן אכן נראה רע . כשליש מראש הפמור נמצא בחוץ .מובן לי למה אורטופד מומחה ימליץ במצב כזה על ניתוח והוא יצדק. אבל ... זה לא אומר שמי שיחליט לא לנתח טועה. ההחלטה אם לנתח או לא (ואני עוד לא נכנס לסוג הניתוח) היא לא רק על סמך הצילום אלא גם על פי המצב הקליני. האם הכלב צולע? מתקשה בתנועה? בריצה? (המצב הכלכלי של הבעלים?...)אני מניח שהגעתם לצורך בצילום אגן עקב צליעה . כפי שאמרתי קודם ראיתי כלבים עם אגן כזה שחיו חיים מצויינים גם ללא ניתוח . הסיבה כן להכנס לניתוח כעת היא ש TPO דו צדדי (ניתוח יקר)יכול להתבצע בגיל צעיר כשעדיין אין שינויים במפרק . אם הצליעה תופיע בגיל מאוחר יותר תשאר רק האופציה של הורדת ראש הפמור (זול יחסית עם זמן החלמה ממושך) או החלפת מפרק (ניתוח מוצלח אך יקר מאוד ואופציה לסיבוכים שמובילים בסופו של דבר להורדת ראש הירך).
האם התייעצתם גם עם ד"ר יונתן שני ?

guybd83

New member
תודה!

על המענה המהיר,

אז נתחיל מהסוף להתחלה,
ביום ראשון אנחנו הולכים לדוקטור יונתן שני לחוו"ד נוספת

כפי שציינת, אכן הגענו לבדיקה בעקבות צליעה, ולצערי אנחנו רק שמים לב ליותר ויותר סימפטומים - התיישבות וקימה איטיות, מנוחה ממושכת אחרי פעילות גופנית - כמו "צליעה קרה" אצל ספורטאים - ברגע שהוא בגינת הכלבים, והוא מתחיל לרוץ - הכל בסדר - חוץ מ"ריצת הארנב" כששתי הרגליים האחוריות צמודות.
ולאחר מכן הוא ממש נשכב ב"ארצה" לכמה דקות.
כמובן שגם לחום יש השפעה על הנושא (אל דאגה - אנחנו בקושי מוציאים אותו בשמש בימים לוהטים אלו)

הבנתי שהורדת ראש הפמור מתאפשרת רק ממשקל מסויים - כפי שצינתי, הוא שוקל 30 קילו. לא ענק, אבל בהחלט גדול.

מבחינת מצב כלכלי - אם יש צורך בניתוח - נעמוד בו ונבצע אותו. אני בטוח שאני לא צריך להגיד לך שאין באמת מחיר לאורך החיים של הילד שלך... וכן - ככה זה...

אני חושב שהכל מסתכם בזה ש- אי אפשר לחזות את העתיד.
זו גם המסקנה שהגעתי אליה משיחות ממושכות מהמומחה הראשון איתו התייעצנו
אני מנסה למצוא עוד בעלים שעברו את הניתוח הזה עם כלבם - אז אם אתה מכיר כאלה, אשמח אם תפנה אותם אלי.

ושוב - תודה רבה על ההתייחסות

למעלה