ניתוח שרוול,

birka

New member
ניתוח שרוול,

אז בהמשך להודעה הקודמת שלי מלפני חודש בערך... הייתי אצל הרופאת משפחה- אין לה רשימת בדיקות, היא הפנתה אותי למרפאה להשמנת יתר באיכילוב- קבעתי תור לדצמבר. במוקד אמרו לי שאני צריכה לעשות כמה בדיקות קודם- אולטרסאונד כבד, בדיקות דם וגסטרו. ושיש עוד אבל היא לא סגורה על זה.. ושאברר... באדמינסטרציה של המרפאת אם שלי אין להם רשימה. האם למישהו יש רשימה מסודרת של הבדיקות הנדרשות? קראתי בפורום כלשהו שד"ר קידר אמר שכללית עושה באלגן לגבי תשלום על ניתוחים... כדי לי לעבור קופה? ושאלה אחרונה- אין לי ביטוח מושלם/פלטינה- האם כדי לעשות? ואיזה? (התוקף מבחינת ניתוחים יחל עוד שנה מהרגע שאני עושה). תודה, מצטערת על החפירה... ריקי.

אופירA

New member
מנהל
בדיקות

בסניף של הקופה שאליו את שייכת, חייבת להיות לפקידה רשימת הבדיקות הנדרשת לפני ניתוח בריאטרי. אם היא אומרת שאין לה, תצעקי עליה "מה זה צריך להיות" ותדרשי ממנהלת הסניף להמציא לך את רשימת הבדיקות. לרופאת המשפחה לא אמורה להיות רשימת בדיקות. כמו כן, את יכולה להתקשר למרפאה באיכילוב, ולשאול איפה אפשר להשיג את רשימת הבדיקות (נראה לי שיש באתר שלהם). אם את רוצה לדחות את הניתוח בשנה, כדאי לך מאוד לעשות ביטוח פלטינה או מושלם. לא שמעתי פה בפורום על בלגן של כללית לגבי תשלום. כולם מקבלים טופס 17 מהכללית. אם הקופה עושה לביה"ח בעיות בתשלום זה לא מעניין אותך.

PavlovsDaughter

New member
מעשה ברשימת בדיקות

גם אני חשבתי לקצר תהליכים ולבוא לפגישה ראשונה עם המנתח כשיש לי את כל הבדיקות ביד. למרפאה לא הייתה רשימת בדיקות בכלל, ותל השומר לא נתנו לי, אז הורדתי אותה מהאתר של מלב"י (למרות שניסיתי להתנתח בבי"ח ציבורי בכלל). הרופאת משפחה שלי מאוד התעצבנה שאני מפילה עליה רשימה כזאת מבלי שראיתי רופא בעניין זה מעולם. כנראה שיקול כלכלי. אני יודעת שסופרים להם את כמות הבדיקות היקרות שהם מחלקים ורופאים "חסכניים" חוטפים על הראש קצת פחות. באשר לבעיה עם הכללית: הניתוח כלול בסל הבריאות של ישראל ואם מישהו עונה על הקריטריונים, כל קופה אמורה לספק אותו. אין הבדלים ברשימת השירותים שקופות החולים אמורות לספק. יש כאלו שמערימות יותר קשיים מאחרות, אבל צריך להתעקש קצת. לגבי כללית, הייתה שמועה דיי חזקה בפורום השכן שהם פתחו את ההסכמים שלהם עם בתי החולים לגבי ניתוחי בריאטריה, ובתקופת החלפת הרבעון הם לא חילקו טפסי 17 באופן זמני עד שההסכמים נסגרו. בכל אופן זה לא אמור להשפיע כיום.

birka

New member
התייעצתי עם רופא מנתח,

פשוט במכבי לא בכללית...<a target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo13.gif> זה היה לפני הרבה זמן, מאז רק עליתי במשקל... כך שאני בספק אם ההמלצה שונה.

PavlovsDaughter

New member
מצויין. תביאי גם ניירת מקופה אחרת.

ניירת כזו אולי תקפה מבחינה רפואית, וגם אם לא עונה על הצרכים ביורוקרטיים הספציפיים - היא יכולה לעזור.

birka

New member
היא לא כתבה לי כלום...

רק אמרה שמבחינתה אני יכולה להתנתח...:p

birka

New member
זה בדיוק העניין,

לפני שהלכתי לרופאה, דיברתי עם המנהלת האדמינסטיבית של המרפאה- (כיוון שהפקידה לא ידעה על מה אני מדברת), היא לא מכירה רשימה כזו.. ואמרה לי ללכת לרופאה. מה היתרון של ביטוח כזה? אם הניתוח לא עולה כסף גם ככה... ואני לא רוצה לעבור ניתוח בביה"ח פרטי..? תודה רבה על התשובות!

PavlovsDaughter

New member
היתרון של הביטוח

כתבתי פה כמה פעמים על הבעיה שלי. אני בערך הבנאדם היחיד פה ובפורום באג'נדה שאין לו ביטוח פרטי כלשהו, לא מושלם, לא משלים, לא נעליים. אין כסף לדברים האלה. חשבתי לתומי שאני אקבל את הניתוח דרך הרפואה הציבורית בישראל - והתוצאה היא שאני לא מקבלת כלום בינתיים. התחלתי את התהליך בפברואר, לפני 8 חודשים, וסיימתי את כל הבדיקות כבר לפני 4 חודשים. אבל בבית החולים תל-השומר אומרים לי כל שבוע שנורא עמוס כרגע ושאין תורים וש"כבר נתקשר אלייך". עד היום הם לא התקשרו והתייאשתי מלנדנד ולקוות. לאחרונה התחלתי את כל התהליך מהתחלה בבי"ח השרון, אני מקווה ששם כן יתנו תורים. הכי עצוב שהרופאים שמנתחים בפרטי זה אותם רופאים שמנתחים בבתי החולים, רק שבפרטי יש תור של 3 שבועות ובציבורי זה יכול לקחת אפילו יותר מחצי שנה המתנה. תראי. אם אין לך ביטוח, אני לא יודעת אם שווה לעשות עכשיו, מכמה סיבות: 1. תקופת אכשרה. לרובם יש תקופת אכשרה של שנה-שנתיים וצריך לחכות ממילא כדי להשתמש בזה. 2. החרגה. יש חברות שיגידו לך שההשמנה שלך היא pre-existing condition, כלומר היה לך את זה לפני שנכנסת לביטוח, ולכן לא מכוסה. חברות ביטוח יעשו הכל כדי להתחמק מלשלם.

birka

New member
תודה,

ביטוח פרטי אין לי כוונה לעשות. האמת שאם אעשה ביטוח פלטינה ושות' זה בשביל טיפולי האסתטיקה- הם מקנים הנחה מסויימת. אבל אני רוצה לברר לעומק לפני. מה האפשרויות חוץ מתה"ש? את לא יכולה לנסות במקביל לכמה ביה"ח?

PavlovsDaughter

New member
אני יכולה.

וזה מה שאני עושה. התחלתי בבי"ח השרון, כי בבילינסון ובאיכילוב התורים ארוכים עוד יותר מתל השומר. לצורך העניין, פלטינום זה גם ביטוח משלים פרטי כלשהו. מה שהוא לא סל הבריאות הבסיסי של מדינת ישראל, מה שמקבלים תמורת טופס 17 שעולה 27 שקלים, זה רפואה מופרטת. פלטינום - אם אני זוכרת נכון יש תקופת אכשרה של שנה עד שנתיים לניתוחים פלסטיים, את זה כן כדאי לעשות מראש (קחי בחשבון שבין כה וכה לוקח זמן עד שצריך לעשות את הניתוח ואם אני זוכרת נכון, לפני שמבקשים ממך אמצעי תשלום, הרופאים בודקים ששמרת על המשקל החדש למשך שנה שלמה - אחרת לא מנתחים) . תשאלי מה תקופת האכשרה לפני שאת חותמת.

onceuponatime1

New member
מהאתר של מכבי

לפי הרשימה הזו אני הלכתי מה שחסר ברשימה: - המלצה של פסיכיאטר (זה עניין של דקה, שהוא רושם שאת מבינה למה את נכנסת). והנה הרשימה (מועתק מהאתר של מכבי): - בהצלחה!! הזכאות – הערכה טרום בריאטרית (מפגש אחד בבית החולים, לפני הניתוח). ניתוח בריאטרי והזמנת האבזר המושתל. מעקב לאחר הניתוח (עד חמישה מפגשים בבית החולים, לאחר הניתוח, ועד שנה מיום הניתוח). למבוטחים הנמנים עם האוכלוסיות הבאות הניתוח מותנה באישור מקדים של ועדה במטה מכבי: ילדים עד גיל 18. מבוגרים מעל גיל 64. עלות – הערכה טרום בריאטרית – להפקת טופס התחייבות ייגבה היטל מרפאת חוץ / מכון פרטי . ניתוח – יופק טופס התחייבות ללא השתתפות עצמית. האבזר המושתל – הטבעת (בניתוח לקיצור קיבה) או הסטפלר (בניתוח מעקף קיבה / שירוול קיבה) ללא השתתפות עצמית. מעקב לאחר הניתוח – להפקת טופס התחייבות ייגבה היטל מרפאת חוץ / מכון פרטי. היכן – בבית חולים איכילוב בתל אביב. הנחיות ומידע לפני הניתוח יש לעבור סדרה של בדיקות (הרופא המטפל ירשום הפניה לבדיקות אלו): ביוכימיה בדם: גלוקוז, אוריאה, קראטינין, כולסטרול, כולסטרול LDL+HDL ,טריגליצרידים, GGTALT, פוספ' בסיסית, אלבומין, גלובולין. ספירת דם מלאה, PTT, PT. בדיקות אנדוקריניות: דם ל-TSH, שתן של 24 שעות ל-free cortisol. בדיקות לב: עד גיל 35 – א.ק.ג. בלבד; מגיל 35 – ארגומטריה. תפקודי ריאות + צילום חזה. צילום ושט קיבה ותריסריון או גסטרוסקופיה עדכני ל-6 החודשים האחרונים. אולטרה סאונד של הכבד ודרכי מרה. HBSAG. HBcAB. ACV AB. כדי לקבל התחייבויות להערכה הטרום-בריאטרית ולמעקב לאחר הניתוח יש להביא למשרד הסניף: הפניה מרופא משפחה או מרופא כירורג לבית חולים איכילוב. מכתב מדיאטנית. כדי לקבל התחייבות לניתוח יש להביא למשרד הסניף: אישור מרכז הערכה שבוצע בבית החולים איכילוב. הפניה מרופא משפחה או מרופא כירורג לבית החולים איכילוב. מכתב מדיאטנית. בניתוח לקיצור קיבה - הטבעת המושתלת אינה כלולה בהתחייבות. כדי שמכבי תזמין את הטבעת, על המבוטח להפקיד במשרד הסניף שיקים אישיים שלו כפיקדון. כדי לקבל את השיקים בחזרה יש להגיע למשרד הסניף לאחר הניתוח עם "גיליון חדר ניתוח" המעיד על השתלת הטבעת. בניתוח מעקב קיבה / שירוול קיבה – הסטפלר כלול בהתחייבות. לא נדרש להפקיד שיקים כפיקדון בסניף. ניתוח בריאטרי חוזר: לחברים עד גיל 64 : יש להביא למשרד הסניף הפניית כירורג בלבד ו-2 שיקים לפקדון (לשם הזמנת הטבעת). לחברים מעל גיל 64 : נדרשות ההפניות הרפואיות לעיל אשר ישלחו לועדת החריגים במכבי לקבלת אישור לביצוע הניתוח. יש להגיע למשרד הסניף בליווית החומר. לילדים עד גיל 18, למבוגרים מעל גיל 64 - הניתוח מותנה באישור מקדים של ועדה במטה מכבי. לשם דיון בוועדה, מרכז הערכה באיכילוב יעביר למטה מכבי את החומרים הרפואיים הבאים: אישור מרכז הערכה אשר בוצע בבית החולים (ללא אישור מרכז הערכה שבוצע בבית החולים, לא יתבצע הדיון בוועדה במכבי). בדיקת כירורג. הערכה של דיאטנית. הערכה של פסיכולוג / פסיכיאטר. לילדים – אישור של אנדוקרינולוג כי הילד/ה השלים את צמיחתו. כל בדיקות הדם המפורטות לעיל. בתום הדיון, הוועדה תשלח מכתב תשובה למבוטח בדואר ישראל.

onceuponatime1

New member
רק להדגיש

הלכתי עם כל הבדיקות שברשימה בדיוק לאיכילוב הם אמרו שחסר הפסיכיאטר (מה שלא מופיע) מלבד זה הם לא ביקשו כלום ככה שפשוט תלכי לפי זה, יש פה הכל הכל הכל (יש הנחיות שונות באתר של מכבי לכל בית חולים, מה שהבאתי לך זה של איכילוב). ושוב - בהצלחה

birka

New member
תודה רבה!

אני מקווה שאספיק לעשות אותם לפני התור באיכילוב..<a target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo13.gif>

למעלה