ניתוח של Wing Chun

Golanchick1

New member
ניתוח של Wing Chun

לאחרונה יצא לי לקרוא מידע ולראות סרטונים מהרבה אמנויות לחימה, והעמקתי את הידע התיאורטי שלי בתחום. כאשר לאחרונה צפיתי בהרבה מאוד קטעי וידאו של Wing Chun, ניסיתי לנתח את היתרונות והחסרונות של אמנות זו מנקודת מבטי החיצונית. ההתרשמות הראשונית היתה גדולה מיכולתה ההגנתית של אמנות זו. כמישהו שהתאמן באיגרוף מקצועני, ספורט בו כל הפואנטה היא לחדור את הגנת היריב לנקודות רגישות משום שזו הדרך היחידה לניצחון, היה לי קשה לדמיין איך אני חודר הגנות כה יעילות ומהירות. מצד שני, אותו סגנון חשיבה על האמנות המדוברת הביא אותי לראיה של שתי חולשות מרכזיות שאני חושב שיש בה: 1. צורת התנועה והפילוסופיה של מכות ותנועות קצרות ויעילות מונעות מהמשתמש בפלג הגוף העליון לייצר מכות חזקות באמת. כמובן שזוהי אמנות "רכה", אבל הדבר מציב בעיה רצינית - כדי להוריד יריב קשוח, יש צורך בהרבה מכות לרוב. האמנות באה לחשוף את היריב, ואז לשטוף אותו ברצף של מכות מהירות וקטנות. ומה אם לא מצליחים כ"כ לחשוף את היריב? מה אם הוא יכול לגמור קרב במכה אחת טובה, ואילו אתה נזקק לפחות לכמה? 2. העמידה באמנות זו נראתה לי מאוד לא יציבה. אפילו שראיתי איזה סרטון של מאסטר אחד שמדגים לכאורה יציבות רבה, אפילו על רגל אחת, אל מול שני אנשים המנסים לדחוף אותו, לא השתכנעתי. מיקום הרגליים (לעיתים כמעט מקבילות או אפילו מקבילות לחלוטין) וסגנון התנועה של הרגל על הציר נראה לי מסוכן - אני מתקשה להאמין שבמצב אמת זה מחזיק כמו שצריך מול יריב חזק שיכול לייצר כוח דחיפה משמעותי. מתאגרף שהיה עומד ככה בחיים לא היה נשאר על הרגליים. מה גם שאותן עמידות מפריעות בעיני לתנועה הרב-מפרקית האופיינית שמתאגרף מייצר מהרגליים מעלה כדי לצבור אנרגיה ולשים את כל משקלו מאחורי האגרוף. התנועות עם הרגליים חסכניות מדי בשביל לתרום מספיק למכה של הלוחם, וכל מאמן איגרוף יודע להסביר שמכות שנעשות עם כוח ידיים בלבד לא נועדו לגרום נזק. אשמח לשמוע מה אתם חושבים על הבחונתי. אני לא מתיימר להיות מבין גדול. הכל בא מהסתכלות של אדם מהצד שלא מגיע מרקע של אמנויות לחימה.

נקודת מבט חיצונית

כמו שכתבת, זה ניתוח מנקודת מבט חיצונית. עזור לעצמך לנתח. גש לאימון אחד בלבד של וין צ'ון: WWW.WINGCHUN.CO.IL נסה את המכה, נסה את היציבות, אחר כך תעשה שוב ניתוח ואז גם תקבל התייחסות רצינית. שלוש דקות של חוויה יתנו לך יותר מחודש של קריאה וצפייה באינטרנט, זה קרוב מאוד לכלום, אבל זה לפחות ממשי. נסה לשאול פה על ללמוד אומנות לחימה בוידאו ותראה את התגובה..

Golanchick1

New member
קיבלתי את הרושם

שחשבת שזילזלתי, או שאני מעוניין להתאמן באמנות זו. שני הדברים לא נכונים. בסה"כ רצית חוות דעת של אנשים בפורום על אמנות זו, והתייחסות למחשובתי. לצורך העניין, לא ראיתי גם קטעי וידאו של ילדים בני 14 שהתאמנו 3 פעמים. ראיתי הרבה קטעי וידאו של אנשים שמחזיקים בדרגות מאוד גבוהות באמנות זו, וכן כאלה של Yip Man (אני מניח שאת יודעת במי מדובר). אני לא מתיימר להבין את האמנות על סמך קטעי וידאו. זו רק התרשמות, כפי שאמרתי.

אייל 000

New member
לכל אומני הלחימה לא להתאכזב מדברי

הרבה כאן שואלים איזה אומנות לחימה הטובה ביותר?אספר סיפור אמיתי ואחכ אמליץ על אומנויות לפני כ-12 שנה נערכה תחרות הufc הראשונה הסבר קטן אולטימייט פייט צ'מפיון ר"ת באו מהרבה אומנויות לחימה מאוד מסקרן? והתוצאה הייתה שרוי גרייסי מג'וג'יטסו ניצח 3 פעמים רצוף הוא השאיר הרבה אומני לחימה פעורי פה חלק נכנעו לו באותו רגע שהוא הוריד אותם לריצפה ולמי שלא מכיר הוא לא גדול במיוחד בכל זאת מאוד רצו לנצח אותו מה שעשו זה שילוב של לוחמת עמידה וקרקע free fight משהו כמו מו תאי וג'וג'יטסו משולב ובאמת שם הוא התחיל להפסיד אני בתור אומן שבה מקרטה וטאקוונדו מאוד איכזב אותי לראות שכולם מפסידים לו אבל לא היה לי בררה ללכת ללמוד את ה free fight יש בארץ כל מיני מקומות חלקם מאוד טובים דרך אגב אני עושה את זה 3 שנים וזה שווה פי כמה וכמה מכל דבר שאני מכיר ואני מכיר הרבה דרך אגב לא הרבה בנות מחזיקות בזה מעמד וממש חבל בקיצור הבטחתי שאמליץ על אומנויות לחימה 1 אגרוף תאלנדי -חסרון שאם תופסים אותך אתה קצת תקוע 2 כנ"ל מו תאי 3אגרוף רגיל כנראה שאתה אחד מהם 4 ג'וג'יטסו לרוב בזילאי נחשב טוב 5 קנפוג'טסו שיטה ישראלית כמעט ללא חסרונות רק שקצת קשה אבל שווה מיצטער אם פגעתי במישהו יאאלה ביי

hhillel

New member
קצת הסברים

העמידה ברגליים מקבילות שראית היא עמידה בסיסית ללימוד וביצוע טכניקות בסיסיות ולא ללחימה.לעמידה יש יתרונות אדירים באימון אבל אני לא אכנס לזה כאן. העמידה הקרבית אגב מזכירה קצת איגרוף,חזה לפנים ,משקל חצי\חצי,אבל הגב יחסית זקוף (וסנטר לא יורד למטה). לגבי האגרופים,התנועות אומנם קצרות אבל חזקות להפליא. אחד "הניסויים" שאנחנו עושים זה לתת אגרוף לאיזור הבטן כדי להחיש את העוצמה. מקווה שעזרתי,יום טוב. ========================================== http://www.wuweigungfu.co.il

לגבי האבחנה שלך: אתה חצי בכיוון...

ראשית: בתור מתבונן מהצד אני חושב שהיטבת להתבונן אך כפי שאמר חברי נעם: לא די בזה והצלבת ידיים אחת שווה אלף שעות צפייה בסרטונים... ו'ינג-צ'ון נחשבת ולא בכדי, לשיטה מאוד יעילה להגנה עצמית: היא אולי אינה מתאימה לזירות ה- MMA אבל קרב רחוב הוא סיפור אחר... ההתמחות של ו'ינג-צ'ון היא לחימה במה שנקרה טווח הלכידה: מדובר בתפר שבין הקיק - בוקס (לצורך העניין: בעיקר , חבטות ידיים ורגליים מהטווח הארוך והבנינוני) לבין האבקות (ומביוחד: נעילות מיפרקים והוצאות משוויי משקל / הטלות). טווח הלכידה מלמד הגנות (בעיקר ידיים אבל לא רק) יעילות מאוד, בעיקר לקו המרכז והשתלטות על התקפת היריב. ההשתלטות בתבצעת באמצעות גיאומטריית תנועה מאוד מעניינת, שבירת קצב התקפת היריב ותקפות נגד יעילות, קצרות ומהירות . לא צריך מכת אגרוף ארוכה ורצחנית בעוצמתה, כדי לנצח קרב. ברוס לי - מיסד ה- JKD הקפיד שלכל תלמיד מתחיל ילמד את עקרונות הו'ינג-צ'ון בצג מס' מצומצם של דברים נוספים שנראו לו כנכסי צאן ברזל. ו'ינג-צ'ון היא שיטה שיש להתייחס אל הכילים שהיא מעמידה לרשותנו - ברצינות.

Golanchick1

New member
תודה על התשובות

השכלתי במקצת. נאמר כי העמידה הספציפית שראיתי מיועדת לאימונים. אם העמידה בקרב יותר דומה לזו של איגרוף, מה קורה עם היד שנמצאת מאחור? באימונים ובקאטה נראה כי שתי הידיים משתפות פעולה בהרמוניה כשהן מקבילות, וכעת הן לא...

A n y w a y

New member
אפשר גם עם יד אחת

למרות שההבנה שלי בוינג צ'ון היא מאוד בסיסית(אני מאוד חדש בזה) אני יכול להגיד שאפשר לעשות הכל גם עם יד אחת

hhillel

New member
כאשר החזה לפנים

2 הידיים כמעט מקבילות,אין עמידה עם הצד ליריב. הפורמים שאני מכיר מווינג צאן נועדו לתרגול תנועה(נקודות יציאה,מצב מפרק וכו) ולא ללחימה, והידיים בלחימה זורמות בהרמוניה. אם אתה מעוניין לדעת איך זה מתבצע פשוט תגיע לאימון (גם אם רק לראות). ============================================ http://www.wuweigungfu.co.il

עמידה מקבילה מיועדת לאימונים

למרות כי אפשר שיתפתח קרב כשאנו חזיתיים ליריב, הרי שהנטייה לסגור עם הגוף את קו המרכז - ולו במקצת משותפת לכל אמנויות הלחימה המתרגלות קרבות חפשיים. אחרת - חוטפים. יד מאחור ? לא מכיר אימון כזה בו'ינג-צ'ון אבל אם יש אז אני מתאר לעצמי שיש לכך סיבה... אני אישית אינני אוהב אימון ביד אחת כאשר השנייה בחוסר מעש / תפקיד...

למעלה