ניתוח שיר.

GalBatz

New member
ניתוח שיר.

בוקר טוב ביצוע: דיקלה מילים ולחן: משה לוי ודיקלה של מי התמונה שאני מסתכלת של מי הפנים המוכרים פתחתי ת'חלון, עננים הסתירו את השמש רציתי לגעת אך איבדתי תחושה משהו נחתם שם, אנ'לא זוכרת אולי מישהו יבוא ויאמר בוקר טוב, בוקר טוב, גברת בוקר טוב, בוקר טוב לכל הילדים בוקר טוב לכל אלה שלא היה להם לילה של מי התמונה שכה כואבת איך הפנים אצלי נשמרים משהו קורה לי, אני מתגעגעת אולי מישהו יבוא ויאמר בוקר טוב, בוקר טוב, גברת בוקר טוב, בוקר טוב לכל הילדים בוקר טוב לכל אלה שלא היה להם לילה עכשיו, מישהו יכול להסביר לי מה בדיוק הקשר בין המשפטים בשיר הזה?@_____@

Gizmo16

New member
תמציאי משהו, מי יכול להגיד ../images/Emo28.gif

לך שטעית
זה הכיף בספרות
(בהנחה, אגב, שזה באמת לשיעור ספרות
אין ביצפר עכשיו
) קשר של חזרה- היא חוזרת על "של מי ה... של מי ה..." ואחכ על "בוקר טוב... בוקר טוב..." או... קשר של פירוט\הוספה: "בוקר טוב גברת, בוקר טוב לכל הילדים" וכו'
סתם שתי המצאות, אפשר לחרטט עוד מלא

yo t a m

New member
המ,

מכל השירים הלא קשורים הוא דווקא די ברור. עם זאת הבתים לא קשורים. כלומר, הבית הראשון מדבר על מישהי שהיא זוכרת במעורפל, עם המטאפורה של הסתרת השמש (יש שמש אבל לא ברורה). הפזמון לא קשור. D: ולא הבנתי אותו. מישהו לא היה לו לילה. אולי הוא מתנדף באוויר כשנופל החושך וחוזר לחיים כשהשמש זורחת, או משהו. הבית השני מדבר על געגועים, שזה מוזר כי אם היא זוכרת במעורפל אז היא לא אמורה להתגעגע. כי געגועים זה למישהו לא מעורפל בכלל. אז זה שוב מוזר. ואז שוב הפזמון הלא קשור.

GalBatz

New member
נו, זה העניין.

שאני לא מוצאת קשר בין הבית הראשון לבית השני לפזמון. תוסיף לזה גם מנגינה מטומטמת וזמרת היסטרית וזה ללא ספק שיר שכיף לשמוע כל יום ברגע שמתעוררים. הא?D:

yo t a m

New member
אם את כל כך לא אוהבת אותו,

למה את שומעת אותו כל יום ברגע שאת מתעוררת? :X

GalBatz

New member
דבר ראשון,

אף אחד לא אמר שאני לא אוהבת אותו. אני מוצאת אותו די משעשע.
דבר שני, זה לא היה נתון יותר מדי להחלטתי. קורס מד"צים וכאלה. זה אחד מהשירי-בוקר שהיו שם.

yo t a m

New member
טוב נו,

כנראה שהוא לא מספיק גרוע כדי לגרום לך לפרוש, נכון?

GalBatz

New member
אגב,

הדבר הכי הגיוני שחשבתי עליו זה שהיא איבדה את הזיכרון בתאונה מצערת.P:

זה גם מה שאני חשבתי!../images/Emo2.gif../images/Emo19.gif

כל בוקר. כל יום.
(טראומה לכל החיים, בלי ספק.)

AGENT SHESH

New member
לפי דעתי

זהו שיר על אישה בודדה ומסכנה שיש לה מלא תמונות קיר של השורשים במשפחתה והיא לא זוכרת איך קוראים לאבי אבות אבותיה שהיא ראתה, ואז זה מציק לה כל הזמן, והיא מנסה להיזכר. ולכל הילדים בוקר טוב, כי היא בודדה אחרי שהם מתו או משו כזה. נראה לי.
בקיצור - זהו תיאור של בוקר מסוים, איך פה מטאפורות וכלום, כי זאת דיקלה ואין עומק בשירים שלה. היא פשוט מספרת על בוקר מסוים בחייה, היא קמה, ראתה תמונה, לא זכרה מי שם - וניסתה להיזכר אחר כך כל היום, אחר כך פתחה חלון, וראתה שמים עם עננים שמסתירים את השמש (כן, כשאין מה לכתוב - כותבים שטויות. כמו זה.) וקיוותה שהילדים יחזרו. למה נתנו לכם לנתח שירים של דיקלה פור קרייסט סייק?! השירים שלה כל כך מטופשים..

GalBatz

New member
נו, אפ'חד לא נתן לי לנתח את זה.../images/Emo3.gif

יוזמה אישית שלי.D:

GalBatz

New member
נו, זה היה בצחוק.;;

סתם תהיתי אם מישהו כאן מסוגל להבין את הקשר בין המילים בשיר הזה, לא התכוונתי שבאמת תנתחו אותו. המפ. אני טיפשה.

למעלה