זה לא אני
מדבר על המקרה בו נהרג רב"ט ניר אביבי ז"ל [שהיה עם שאנן בגרעין הנח"ל] למי שלא מכיר את המקרה : ניר היה בדרכו עם היחידה שלו לתרגיל בצפון הם נסעו בבט"שית [רכב צבאי] כאשר לפתע וללא כל סיבה נראית לעין ניר נפל מהבט"שית ונמחץ מתחת לרגליה ונהרג במקום. עד היום לא יודעים מיהו האשם במותו של ניר. התקיימה חקירה ונפתח תיק חקירה שנסגר מאוחר יותר. אף אחד מגופי צה"ל בחקירה לא היה מוכן לקחת אחריות לתוצאות [המוות של ניר] והשיר בעצם מדבר על כך שכל גוף צבאי התנער מהאחריות למוות של ניר,ושבעצם המשפחה חיה באי וודאות בידיעה שייתכן ומי שאחראי למות של הבן שלהם מסתובב חופשי. השיר מדבר בעיקר על התנערות הגופים הצבאיים מהמקרה, ועל כך שעד היום אין גוף שקם ולקח אחריות על מה שקרה. לידיעתי מתקיימת חקירה מועטה גם היום, אך החשודים שהיו שוחררו מחוסר ראיות. שיר שמדבר על כך שבארץ כשקורה משהו כל גוף מעביר את האחריות לגוף אחר ובעצם אתה לא יכול לחיות בביטחון שבמידה ולך יקרה משהו יהיה מי שייקח עליו את האחריות. ניר היה חבר בתנועת הנוער שגם אני נמצאת בה וכך יצא לי להכיר מרחוק כמה חברים שלו [ראיתי אותם באירועים של התנועה פה ושם] ואני עדיין לא מצליחה לקלוט את העובדה שהאחראי למוות של ניר מסתובב חופשי? וכמות ההפקרה של המשפחה,של החברים ושל ניר עצמו. למה אין גוף שמוכן לקום ולהודות במקרה ובתוצאה הטראגית חבל שזה ככה בארץ שלנו זה פשוט עצוב