ניתוח שירים#5

Eloola

New member
ניתוח שירים#5../images/Emo79.gif

והשבוע, לכבוד הראיון השבועי עם שיראל, בחרתי את השיר האהוב עלייך . כן, כן , ניחשתם נכון
כמו במקרה
שחקו אותה

N o l o g o

New member
../images/Emo9.gif

יה איזו מתוקה! לדעתי השיר מספר על חיי היומיום של נוער השוליים (כן, זה כולל גם את הדור שלנו) בלילה חם הוא יוצא לפגוש אותה בים, הצד הרע של העיר, יש שם זונות שמוכרות אהבה בקור. הוא מכיר אותה, בשבילה החיים הם רק משחק, לא אכפת לה מכלום הם יושבים בשקט, מביטים למרחק, חולמים על היום שישנה להם את החיים שיעיר אותם, אין לה כח לכלום, כלום לא משנה לה, וכמו במקרה, היא לא התכוונה לעזוב את הבית, לא התכוונה לצאת לרחוב, שם היא רואה שיכור שלוקח עוד לגימה מהשתייה, שטובל עצמו עוד בבועת המושלמות שלו, היא רואה עוד ילדה שמרימה את השמלה שלה, שתי השורות האלו מראות לנו כמה הדור המבוגר שלנו אבוד ולבטח כמה שאחריו יותר גרוע.. מחר בבוקר הוא יתעורר לפנייה, כדי לדאוג שהפעם המציאות היום תהיה שונה ממה שהכירו עד עכשיו, שיהיה יותר טוב. אבל לה כלום לא משנה, לא אכפת לה שכבר העונה השתנתה, הגיעה השלכת, שבדרכלל מעידה על תחילת תקופה חדשה, וכמו תמיד אבל בכל זאת במקרה היא עוזבת את הבית יוצאת לרחוב, והכל ידוע מראה אבל בו זמנית כמו במקרה.. תודה
אוהבת..

cowgirl Ms

New member
חבר'ה, שימו ../images/Emo23.gif../images/Emo70.gif../images/Emo80.gif

יש פה שרשור ניתוח שירים בודד
.

moshit1

New member
אוף.

כתבתי. אפילו השקעתי ונחשו מה... נמחק. אם יהיה לי כוח ומהחשב שלי חליט לא להיות דפוק אני אכתוב שוב סורי

אני אנסה גם..

אמממ... *רצה לקחת את חוברת המילים של רוץ ילד ולנסות לפענח את השיר* אוקי אוקי אוקי.. ככה לדעתי השיר מתאר חיים "בצד הרע של העיר" מסופר על זוג שמנקודת מבטו של המספר מתוארת האשה כדומיננטית יותר. אותו הזוג חיי חיים אפלים חיי שוליים. בשיר מתאור עד כמה האשה הזו כבר וויתרה על הניסיון לחיים טובים יותר.. אין לה כבר כוח לכלום לא אכפת לה מכלום.. מצידה שהעולם התפך.. את המצב הקיים בשבילה אי אפשר לשנות.. בבית האחרון בשתי המשפטים האחרונים "עוד שיכור לוקח עוד לגימה, עוד ילדה מרימה עכשיו את השמלה" נותנים לנו רקע.. של שגרת חיים במצוקה. השיר מסתיים בציפיה של בן זוגה לחיים מטע יותר טובים... כאשר בבוקר הרגיל והנוראי הזה שמגיע כל בוקר מחדש.. הוא מתעורר לפניה כדי לדאוג שיהיה קצת יותר טוב לשניהם.. למרות שהיא כבר וויתרה מראש

Eloola

New member
יאללה גמני

לילה חם יורד על העיר הוא יוצא הוא יפגוש אותה בצד הרע של העיר ליד הים שם זונות מוכרות אהבה ליד הים שם קריר
לדעתי הדובר מספר על מישהי שהייתה פעם איתו ואולי 'נגזלה' ממנו (אם אפשר לקרוא לזה כך) ע"י מישהו, או אולי נמצאת עכשיו עם מישהו אחר, או לתאר ניצול כלשהוא שהיא עוברת\ תקופה לא הכי זוהרת\הדרדרות- לפי 'הוא יפגוש אותה בצד הרע של העיר..שם זונות מוכרות אהבה..שם קריר' שרומז פחות או יותר על סביבה לא נעימה או אפילו רעה במיוחד אליה הבחורה הידרדרה\הגיעה- קריר, הצד הרע של העיר, במקום בו נמצאת האהבה הכי רדודה ופחות אמיתית שיש. הוא מכיר אותה לא מהיום בשבילה החיים הם רק צל של חלום בשבילה החיים הם פחות ממשחק
זה הקטע שהכי היה קשה לי להבין אותו, מפני שכאן מסופר שהבנאדם דווקא כן מכיר את הבחורה. למרות זאת הבנתי את הבית כך ; לאחר ההיכרות עם האיש, היא הפכה להיות חלק מסביבה שלא מעריכה את החיים, פחות ממשחק,צל של חלום. אולי האיש (למרות ההיכרות איתה) היוה דווקא חברה רעה לבחורה ולכן גרם לה להסתובב במקומות מפוקפקים ולתת לחייה הערכה מינימלית שכזו. אין לה כוח ללכת כלום לא משנה לא אכפת לה שלכת כמו במקרה היא עוזבת את הבית יוצאת לרחוב כמו במקרה
הפירוט של מה שתיארתי קודם; הבחורה כבר התרגלה לאווירה הזו, כבר לא חוששת מכלום, לא אכפת לה, לא משנה לה, היא עוזבת את הבית ומגיעה שוב אל הרחוב- כמו במקרה- כאילו היא לא ידעה שזה יהיה הגורל שלה, כשבעצם היא ידעה אך לא יכלה להילחם בכך. עוד שיכור לוקח עוד ליגמה עוד ילדה מרימה עכשיו את השמלה הוא יתעורר מחר לפניה לעשות שהיום יהיה טוב לשניהם
שוב, התיאור והפירוט של הסביבה הנוראה בה נמצאת אותה הבחורה, מוקפת שיכורים, ילדות קטנות שכבר איבדו את התמימות שלהן ומשמשות לא יותר מבובות משחק בידיים של זרים. בשתי השורות האחרונות מתוארת אולי התחרטות או רגשי אשמה של הבנאדם ששינה בצורה כזו את חייה של הבחורה והוא מרגיש צורך לחפר על מעשיו, או סתם לרומם את מצב הרוח שלה במקרה שהוא לא בהכרח הסיבה למה שהיא הפכה להיות. שיר מקסים ביופיו. חבר'ס אני רוצה היענות
מה עם הניתוחים שלכם..
ונורא התחברתי לניתוחים של שיראל ושירן.

למעלה