ניתוח שירים #12

Eloola

New member
ניתוח שירים #12 ../images/Emo151.gif

נפרדנו מפורים, היה אחלה חג, באמת. חטאתי באיחור של הפינה, ואני מבקשת את מחילתכם. וווווהשבוע ... לא אחר מאשר
פרפרים. ברכות למצליחים, מדובר במשימה לא קלה.

N o l o g o

New member
גרר לפחות ניסיתי..

בשיר אנחנו, בני האדם, מושווים לפרפרים וכמו פרפר, שלא מחזיק הרבה זמן מעמד, מתים. אנחנו נמשכים לסכנות, כמו לאור בהתחלה, זה נראה לנו מושלם, נכסף אבל בסוף, אנחנו תמיד נשרפים.. בבית השני, בני האדם מושווים לחרקים משום שתמיד שאנחנו מרגישים את הסכנה, משהו לא מוכר, אנחנו בורחים אל תוך הבור שלנו בורחים למקום המוכר..לודעת השורות האלה פחות ברורות לי.. ובבית השלישי, הוא אומר שיש כאלה שיודעים להנות מהלילה (לראות את הפרחים כשהם פורחים), שיודעים להיות אופטימיים למרות כל הרע..

cowgirl Ms

New member

ושוב, ניתוח של החברה שלי [
]. המוח שלי מלא מדיי בצבעי שמן וטרפנטין מכדיי לנתח משהו
. כולנו פרפרים מתים שנמשכים לאור חזק שנשרפים בסוף תמיד בסוף אנו נמשכים לדברים שאנחנו לא יכולים להשיג. הקסם בדבר בלתי מושג לבני אדם הוא כמו האור לפרפרים. "כולנו פרפרים מתים"- פרפר מת לא יוכל בחיים להגיע לאור, כי הוא מת. מה שאנחנו מנסים להשיג, הוא פשוט בלתי מושג ובגלל זה לא נצליח- אנחנו הפרפרים המתים. ואנו תמיד עושים את זה בסוף- ברגע האחרון, בזמן לא מתאים, במוות. שנשרפים בסוף- אחרי שהתעמצנו ובכל זאת הגענו, המטרה הנהדרת הזאת הורסת, פוצעת הורגת אותנו. ואנחנו לא מבינים שהיא תעשה לנו את כל אלו, אלא רק אחרי שמצליחים לגעת בה. כך הפרפרים לא מודעים לסכנה שבאור החזק- הוא הורג. יש בינינו שיודעים שגם הפרחים פורחים בלילה פרחים פורחים- סמל לצמיחה, התפתחות, התחדשות, תקווה, רעננות, יופי טהור... יכול לסמל התאהבות וריפוי רגשות כאובים. לילה- חושך, קור, פחדים, בדידות וכמעט כל דבר רע שקיים יכול להתקשר ללילה. הפרחים פורחים בלילה- אם ניקח את הלילה כתיאור של זמן קשה, קר ומנוכר נוכל להגיע למסקנה שכאשר אומרים שהפרחים פורחים בלילה, בעצם אומרים שגם בזמנים קשים ואפלים יכולים להתפת דברים טובים, יכולים להופיע ניצני תקווה. כמו שהפרח מצליח למצוא את דרכו בלילה ולגדול, כך גם בני האדם יכולים למצוא את דרכם בזמנים קשים ולהאהב, להתפתח, להצליח וכו'. [אנחנו יודעות שלא ניתחנו את הבית השני. אנחנו מורדות כנגדו, לא אהבנו אותו... אז פשוט לא ניתחנו ^^.]

פעם ראשונה שאני הולכת לנתח שיר אז ת

תתשבו כולנו פרפרים מתים- (הערה,יש טעות במילים של השיר, זה כלונו פרפרים קטנים) שנמשכים לאור חזק שנשרפים בסוף תמיד בסוף הכותב משווה אותנו לפרפרים שנמשכים לאור החזק, לכסף, הדבר החומרי שמניע לנו את החיים. אבל מה שלא נעשה ואיך שלא נחייה אנחנו נשרף בסוף, בגלל אותו הדבר שמניע אותנו, הדבר שאילו אנחנו נמשכים ואליו אנחנו שואפים הוא גם זה שיהרוג אותנו כולנו חרקים קטנים שנמשכים לחום בהיר ויש בינינו שבורחים אל תוך סודות לילה קר שוב, הכותב מדמה אותנו לחיה אחרת שגם היא נשמכת לדבר מסויים, אבל פה לעומת מקודם לא כולם הולכים כעדר לדבר אשר מניע אותנו, לא כולם בוחרים ללכת אל אותו הדבר יש כאלו אשר מחפשים את ההיפוך, לא רוצים להיות כמו כולם אז הם במקום החום בוחרים בקור. מי שהולך לחום רואה את מי שהולך לקור, את המיעוט , את מי שמחפש את השלויים,המקוריות,השונות כבריחה מהחיים האמתים, מהחום והזוהמה בחים האמייתים. יש בינינו שיודעים שגם הפרחים פורחים בלילה את השורות האלו קשה לי לנתח, אולי הכותב רוצה להראות לנו שגם המדע הוא לא תמיד מדויק והפרחים לא חייבים אור כדיי לפרוח, אבל הוא לא למד ביולגיה עם מאיר אוחנה (המלך! כדיי להבין שהפרחים חייבים אור בשביל להפיק אנרגיה ולצמוח...

אוי ואבוי..

זה פרפרים מתים, אני משום מה חשבתי שקטנים.. טוב נו הלך לי כל הבית הראשון בניתוח...

למעלה