ניתוח שירים 1#

Eloola

New member
ניתוח שירים 1# ../images/Emo79.gif

משחק חדש, בו נעלה כל שבוע שיר אחר, אותו נצטרך לנתח לפי טעמנו, לאמר איך הוא נוגע בנו, איך אנחנו מסתכלים על השיר ומה הוא אומר לנו ומזכיר לנו. והשבוע - "להיות לבד" / הדיסק הצהוב. קדימה- שפכו נא את לבכם

daveScorpions

New member
רק ששכחת את המילים חמודה ../images/Emo9.gif

והלילה מוזר אין ירח את אומרת וקר והלילה ארוך יש עננים את אומרת מוזר והכי קשה זה להיות לבד כשאין ירח והלילה קר מוזר והלילה ארוך יש עננים את אומרת מוזר והכי קשה זה רוח של סתיו כשאין ירח והלילה קר מוזר...

daveScorpions

New member
ההבנה שלי מהשיר ../images/Emo6.gif

אולי זה נכון אולי זה לא אבל אני רואה בשיר הזה כניסיון להגיע לשלמות כשבכלל לא רוצים להגיע אליה... חיפוש תירוצים וסיבות שבגללן לא טוב חיפוש סיבות ותירוצים שבגללן מוזר... ואז אתה מגיע להבנה שהיה לך טוב (ההבנה שהיית עם מישהו...) אבל עכשיו אתה לבד... ומחפש את הסיבות לכמה לא טוב... ככה בכלאופן אני רואה את השיר
תבלו

N o l o g o

New member
ניסיתי..

לדעתי, הדובר מתאר את הלילה בו הוא נשאר לבד, והוא כל הזמן נזכר איך היא הייתה מכנה כל צורת שמיים.. ארוך, קר, מתאר את הבדידות שלו מול העננים וכשאין ירח אז הכי קר ובודד. לודעת איך לנתח את זה..:/

Eloola

New member
אני...

אני אוהבת את השיר מאוד, ומאוד מתחברת אליו, במיוחד בגלל " והכי קשה זה להיות לבד, כשאין ירח והלילה קר מוזר" אני מתחברת קשות למשפט הזה, כי גם לי יוצא תמיד לשבת ככה עם עצמי לבד, לחשוב על *** שאני כ"כ אוהבת והוא לא אוהב אותי בחזרה, בטח כמה שהוא נהנה, ולי קר, מוזר, בדיוק כמו בשיר. ואז ישר גם אני מתחילה להרגיש שהלילה ארוך, אני שוכבת על הגב ומסתכלת על העננים [בד"כ גם בשמיעת השיר תו"כ
] ושוב, מתחילה לתהות ולמצוא את משמעות החיים שלי, מתוך שיעמום ובדידות. וכל זה - ל*ב*ד! (ואני מדברת בתור בנאדם שמאוד אוהב את הלבד), לפעמים ודווקא בזמנים הקשים ביותר - הייתי רוצה שיהיה איתי מישהו
כדי להעביר לילה קר ומוזר שכזה. אני מטורפת על השיר הזה
מחכה לתגובתכם... ודייב סליחה שוב על הבורות.. לא יחזור על עצמו..

MikeY fReAk

New member
בא לי:)../images/Emo79.gif

אוקיי, אני אחרי זה חייבת ללכת לישון אז תסלחו לי אם לא תבינו שומדבר
. השיר הזה הוא קצר ובנוי רובו בדימויים שמנסים להמחיש לשומע את התחושה של הלבד. אם זה המוזר, אם זה הלילה ואם זו העובדה שאין ירח. וקר, כמובן שקר. כי כשיש מישהו איתך, לפחות בשירים, חם, וטוב. וגם הסתיו. הרוח הסתוית[ככה כותבים?
], שמביאה איתה את הקור, את העצים העירומים שבעונה זו חיים לבד, בלי העלים שלהם. וזה לא נגמר. זאת לא תחושה רגעית, זה לילה [סתיו?
] ארוך, זה יימשך הרבה. או לפחות זה ייראה הרבה. כי כשלבד, תמיד מרגישים שונה. לילה טוב:)

moshit1

New member
בוא ננסה-

|רק אל תאכלו אותי| והלילה מוזר אין ירח את אומרת וקר - ירח זו מין אסוציאציה למשהו ששומר עליך. והלילה ארוך - הלילה לא נגמר יש עננים את אומרת מוזר - עננים, חשוך, משהו סבוך כאילו.. והכי קשה זה להיות לבד - דה. כשאין ירח והלילה קר - אין ירח זה שוב ההרגשה של להיות לבד. מוזר -מווזר והלילה ארוך יש עננים את אומרת מוזר והכי קשה זה רוח של סתיו - רוח סתיו. רוח סבוכה וקשה. כשאין ירח - ירח, שוב זה דבר שכאילו 'מגן' עליך והלילה קר מוזר... יש אנשים שמאמינים שכשאין ירח לא יצאים מהבית, כי ירח זה דבר ששומר עליך. אף פעם לא אמור לכם כשאת הולכים בלילה תסתכלו על הירח? לא? גם לי לא... אבל מילא.

למעלה