ניתוח שיחזור ACL

yaelh8

New member
ניתוח שיחזור ACL

שלום אני בת 25, שחקנית כדורסל. קרעתי את הרצועה הצולבת לפני כחצי שנה. מאז עבדתי בחדר כושר על חיזוק השרירים ברגל הפגועה. לפני שבוע סובבתי את הברך והאורטופד המליץ לי לבצע ניתוח שיחזור לרצועה. ידוע לי שהרבה ספורטאים עברו את הניתוח והחזרה לפעילות מלאה לוקחת כחצי שנה. רציתי לדעת האם אוכל לחזור לשחק כדורסל באופן מקצועני לאחר הניתוח?(במידה ויצליח כמובן...) תודה מראש

chonkin

New member
תשובה

שלום. אני אמנם 10 שנים פחות ממך אך גם אני עברתי ניתוח שחזור רצועה צולבת קדמית ACL לפניי כשלושה שבועות. השיקום אכן לוקח הרבה מאוד זמן, אך האורטופד שלי הבטיח לי שאחזור לפעילות מלאה(אני רוקדת מיקצועי). לחזור לעסוק בכדורסל מיקצועי כפי שאת רוצה אמור לקחת בין שישה לתשעה חודשים. כמובן שהכל תלוי בהתקדמותך ובהתמדתך. הפיזיוטרפיה היא חלק חשוב מאוד מהשיקום.כדאי להשקיע מאמצים רבים בפיוזטרפיה עך אף הקושי שכרוך בזה.מקווה שעזרתי ובהצלחה בהמשך!!! :)

yaelh8

New member
תודה רבה../images/Emo140.gif

החלמה מהירה. הניתוח באמת כואב כמו שאומרים?... את עושה פיזוטרפיה דרך קופ"ח בה את חברה או באופן פרטי אצל פזיוטרפיסט ספורט?

chonkin

New member
תשובה!!! :)

תודה רבה. החלמה מהירה גם לך.אין ביכולתי לומר לך אם הניתוח כואב או לא מפני שהניתוח שלי הסתבך. היו אמורים לעשות לי ארטרוסקופיה+שחזור רצועה ACL. אך הניתוח הסתבך, ובמקום להיות שעה-שעתיים גג על שולחן הניתוחים הייתי 4-5 שעות. האורטופד שלי אמר שצריכים להתייחס אליי כאילו עברתי 3 ניתוחים (לא כולל אוטרוסקופיה).אז הכל יותר כאב לי, והייתי בבית חולים שלושה ימים במקום יום. אז איני יכולה לומר לך.לי אישית היו כאבי תופת. אבל כפי שכבר ציינתי. אני זה לא דוגמא. מה שקרה לי קורה אחת ל... הפיזיוטרפיה שאני עושה זה מטעם קופת חולים. עשיתי פרטי בעבר(של ספורטאים), והפיזיוטרפיה שאני מקבלת מקופת חולים הרבה יותר טובה ויותר זולה.את יכולה ליצור עימי קשר במסרים אישיים ולשאול כל העולה על רוחך. מקווה שעזרתי. החלמה מהירה!

No name for now

New member
שחקן הכדורסל גיא גודס

קרע את הרצועה ב-2 הברכיים (בזמנים שונים) וחזר לשחק אחרי תקופת החלמה ארוכה, עם זאת הוא פרש ממשחק בגיל יחסית צעיר כי כבר היה לו קשה.

yaelh8

New member
להבדיל

גיא גודס עבר את הניתוחים אצל הרופאים הטובים בעולם ועבר שיקום אצל הפיזיוטרפיסטים הטובים ביותר... דבר שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו והוא די משמעותי

למעלה