ניתוח שחזור ACL

dshmulik

New member
ניתוח שחזור ACL

אני 4 שנים אחרי קרע ברצועה צולבת קידמית לא עברתי שום דבר מלבד פיזוטרפיה היתי אצל אורטופד, הוא הבהיר לי שהקרע שלי ברגל הוא משמעותי ויש חופש בברך, אני מבחנתי לעבור ניתוח מחר, אך הרופא אמר שהמגמה ברפואה כיום לא לנתח כל כך מהר, יש לציין שאני 4 שנים אחרי הקרע.! ודואג לעתיד כי מצב הברך רק מחמיר, האורתופד אמר לי לעבוד חזק על שרירי הירכיים, ולחזור אליו עוד חצי שנה ולדעתו אם אני ישקיע עוד חצי שנה הוא כבר יוכל לקבוע לי תור לניתוח. רציתי לקבל עוד חוות דעת ממך האם שווה לי לשקול ללכת לרופא אחר כי אני רוצה ניתוח ואני בס"כ צעיר בן 20! כמובן אני מבצע פיזו' ופעילות קבוע בחדר כושר הן על אופני כושר והן במכישרים.

קרע רצועה צולבת קדמית

שלום שמוליק, אין חובה לנתח קרעים ברצועה הצולבת. קרעים ברצועות הצולבות מנתחים רק אם יש תסמינים של אי יציבות דהיינו ההליכה אינה בטוחה על הרגל, או שהברך בורחת. במידה וקיים קרע מלא של הרצועה ואתה רוצה לחזור לפעילות ספורטיבית כמו לשחק כדורגל, סביר להניח שהברך לא תחזיק מעמד, ולכן באנשים צעירים פעילים אשר רוצים לחזור לספורט ההמלצה היא לשחזר. באנשים פחות פעילים ללא תלונות של אי יציבות לא חייבים לנתח. תיקון הרצועות אינו מונע נזק שחיקתי עתידי לברך, אך הוא כן מגן מפני קרעים במניסקוסים. לא מזיק לקבל חוות דעת נוספת. פנה לבדיקת אורטופד מומחה לניתוחי ברכיים. בברכה,

למעלה