ניתוח קיסרי חוזר

NOFAR1553

New member
ניתוח קיסרי חוזר

אני בשבוע 38 להריון שני אחרי ניתוח קיסרי קודם שהיה לפני שנתיים ושבעה חודשים בתחילת ההריון הזה רציתי ללדת רגיל, אבל שמעתי יותר ויותר סיפורים על לידות רגילות לאחר ניתוח קיסרי סיפורים שמאוד הלחיצו אותי, ולכן החלטתי שאני עושה שוב ניתוח קיסרי, רציתי לשמוע על בנות שעברו ניתוח קיסרי חוזר או לידה רגילה לאחר ניתוח האם אני צודקת? האם אני לא עושה טעות שאני מוותרת על ניסיון ללדת רגיל?

קודם כל מאחלת לך לידה קלה../images/Emo140.gif

ולא משנה איך. אני באה מהתחום הטבעי ודוגלת בלידה הכי טבעית שאפשר,ושוב הדגש הוא אם אפשר. מציעה להתייעץ עם הרופא שלך ולבדוק את האופציה ללידה רגילה. אם ניתן,הייתי הולכת על זה. תמיד אפשר לעשות קיסרי במקרה שלידה רגילה לא תתאפשר. ושוב,לידה קלה.

yaelli10

New member
היי נופר

מאחוריי שתי לידות קיסריות. הראשונה נקבעה מראש מכיוון שהעוברית היתה במנח רוחבי והשני היה חירום לאחר סבל. איפה שאני גרה (ראי חתימה) עושים הכל כדי שהלידות יהיו טבעיות וניתוח בא בחשבון רק במקרים מיוחדים. אין שום זכות ליולדת לקבוע ניתוח על דעת עצמה אם אין סיבה רפואית לכך. אני עדיין "מלקקת את הפצעים" של הניתוח השני. ההתאוששות היתה בהרבה יותר ארוכה מהראשונה. ויש לי טראומה שתלווה אותי להרבה מאוד זמן. לא אלאה אותך בפרטים, אבל לדעתי האישית כמובן - ניתוח שני את יודעת לאן את הולכת ואיך הדברים נראים. לידה טבעית - יכולה לפצות על הניתוח הראשון שעברת וההתאוששות היא מהירה יותר. מצטערת שלא כל כך עזרתי......

yaelyb

New member
אם הפחד כ"כ גדול אז ברור שעדיף...

אבל קחי בחשבון בשלכות של קיסרי שני לגבי ההריונות הבאים ולגבי ההחלמה. אני אישית ממליצה על טבעי ולא להתקרב לניתוח אם לא צריך. שיהיה בהצלחה

Namiko

New member
התאוששות מלידה רגילה או קיסרית

זה מאוד אינדיבידואלי. אני למשל אחרי 3 ימים הייתי על הרגליים בלי כמעט שום כאבים מניתוח קיסרי יש לי חברה שסבלה מאוד בלידה רגילה במשך שבועיים! זה עניין של מזל. יש לי חברה שהלכה על לידה רגילה אחרי קיסרי ובאמצע הלידה נפתחו לה התפרים למרות שרופא המליץ לה ואמר שאין בעיה ללדת רגיל אחרי הקיסרי. זה היה שלוש שנים אחרי הקיסרי. היא היתה בסכנת חיים... מפחיד... אני באופן אישי אלך שוב על קיסרי למרות הרצון ללדת טבעי. מפחיד מידי.

POOH*

New member
את מוזמנת לפורם לידה פעילה וביתית...

יש שם הרבה מידע על לידה וגינלית אחרי קיסרי. ועל היתרונות והחסרונות של זה. POOH

אדי30

New member
אני מקרה רק 2 מקרים

שניסו לעשות לידה רגילה אחרי קיסרי, שניהם הסתבכו. ב"ה, היולדות והתינוקות בסדר.

נושקולה

New member
ילדתי לידה רגילה אחרי קיסרי

אולי באמת הגיע הזמן שאכתוב את סיפור הלידה שלי... לי היה מאוד חשוב לנסות ללדת לידה רגילה הגעתי למאיר והם מיד רצו לשלוח אותי לקיסרי, אחרי שסירבתי, החתימו אותי על טופס נוראי שאני יודעת את כל הסיכונים שעלולים לקרות (כאילו שבניתוח חוזר באותו מקום אין סיכונים...) הסברתי שאני לא מתכוונת לסכן את עצמי ואת העובר שלי, ואם משהו יסתבך כמובן שלא אלך עם הראש בקיר. היה לי חשוב לקבל את האפידורל כמה שיותר מאוחר כדי לתת לגוף להתארגן ללידה עצמאית (אחרי קיסרי לא ניתן לקבל זירוזים מחשש לקריעה של הרחם) - וכן, צירים זה כואב! וזהו, אחרי 18 שעות בבית חולים ילדתי בלידה רגילה - חוויה מתקנת!!!! התאוששתי מהר מאוד, אין מה להשוות לאחרי הקיסרי (למרות שגם אז לדעתי התאוששתי מהר) אם הכל תקין למה לא לנסות לידה רגילה?- אני לא חושבת שמישהו יכול להחליט בשבילך... הכי חשוב שיעבור בקלות ובשלום!

a y a l u l a

New member
אני ילדתי בלידה רגילה אחרי קיסרי

הייתה לי חוויה מתקנת לידה קלה ומהירה אני לא חושבת שאני יכולה לתת עצות אבל אני יכולה לספר לך על ההחלטה שלי אני החלטתי לתת צ'אנס ללידה רגילה אבל שיננתי לעצמי כל הזמן שאם יש הסתבכות הכי קטנה אני מיד מבקשת קיסרי לא רציתי להגיע למצב של סבל ארוך ומתמשך כמו שחוויתי בלידה הראשונה. בסופו של דבר אני שמחה על ההחלטה שלי אבל זאת הייתה החלטה לא פשוטה שההיתלבטות לגביה ליוותה אותי כמעט כל ההריון שיהיה במזל טוב בכל החלטה שתקחי

NOFAR1553

New member
ילדתי בניתוח סוף סוף...

האמת היא שהזמנתי ניתוח בסוף הייתה לי הרגשה שזה מה שצריך להיות ובאמת הכל קרה מאוד מהר כיח הייתי כבר בשבוע 39 ולאחר בניתוח אמרו לי שהיה קשר בחבל הטבור כך שבכל מקרה גם אם הייתי מנסה לידה רגילה היא הייתה נגמרת בניתוח קיסרי כמובן שעכשיו כלום לא חשוב העיקר שהתינוק בריא והכל בסדר... תודה בכל מקרה לכולם...

למעלה