ניתוח פריצת דיסק L5-S1

ניתוח פריצת דיסק L5-S1

לפני כשישה חודשים עברתי ניתוח פריצת דיסק בגב. פריצת הדיסק החלה כבר לפני מספר שנים, אבל השנה מצבי הוחמר ושכבתי בבית 4 חודשים עד שקיבלתי את ההחלטה לבצע ניתוח ולחזור לחיות. במשך מספר בחודשים לפני הניתוח, עוד בטרם רותקתי למיטתי, ניסיתי כל דבר אפשרי - תרופות, אפידורל, פיזיוטרפיה - אך דבר לא הביא ליותר מהקלה רגעית. יציבתי התעקמה, צלעתי בהליכה, לא יכולתי לשבת, נשכבתי על הרצפה במקום עבודתי פעמים רבות במהלך היום. ההחלטה על ניתוח הייתה מפחידה, אבל הכרחית. אחרי הניתוח לקח לי מספר ימים לעמוד על הרגליים ולהתחיל ללכת בבית. הגוף, אחרי תקופה כל-כך ארוכה שבו הוא לא תיפקד בצורה נורמלית דרש שיקום. טיפול שיחזיר אותו לאיזון ויצור בסיס יציב לבניה מחודשת. במקרה פגשתי כחודשיים לאחר הניתוח את גבי. היא גילתה לי את עולם המים ובידיה המיומנות, שבוע אחר שבוע של עבודה מאומצת במים התחלתי להתייצב, לגלות מחדש את כוחו של גופי ולחדש את האנרגיות שנעלמו מגופי. לאחר סדרה של טיפולי הידרותרפיה עם גבי התאהבתי במים. כיום אני שוחה 4-5 פעמים בשבוע לפני העבודה. גופי ישר ויציב יותר משהיה ואני מלא אנרגיות. אני עדיין חש עייפות בסוף היום בגב התחתון, עדיין צצים כאבים אם אני מתאמץ יותר מידי - אבל הגוף חי, מחזיק את עצמו ומלא חיות. גבי משתפת בידע שלה בבלוג נפלא שהיא כותבת http://lowbackpainhydrotherapy.blogspot.com/

ועוד קצת בשבחי המיים כסביבה טיפולית

שלום רב! הסיפור שלי דומה,ב-93 עברתי ניתוח פריצת דיסק, ההתאוששות דרך המיים,שחייה ופעילות גופנית ללא משקל,ללא כוח משיכה עשתה לי נפלאות,מאז שוחה כל יום ללא כל זכר לבעיות גב. לרוב מטופלי אני ממליץ על השחייה ופעילות במיים ורואה בכך ברכה רבה, ובמיוחד בבעיות הקשורות לשלד,מפרקים,שרירים גידים ורצועות. המיים עבורי היא סביבה טיפולית מופלאה! וממליץ לכולם. ערן

למעלה