ניתוח לפרוסקופיה

ליאתאא

New member
ניתוח לפרוסקופיה

היי, אחותי עוברת ניתוח עוד חודש בערך ומכיוון שבעלת עסק אינה מוצאת את הזמן לעשות את כל הבירורים - רציתי לדעת, איזה סוג של ניתוח זה? האם נשארות צלקות? האם בכלל מעורבת פתיחה של הבטן או שזה ניתוח פנימי? האם סובלים מכאבים לאחר מכן וכמה זמן התאוששות? אשמח לכמה שיותר מידע לגבי הניתוח אם אפשר גם אולי לגבי השתתפות קופ"ח כללית בניתוח מכיוון שאחותי עושה את זה דרך רופא פרטי והסכום פשוט מטורף. תודה על התמיכה ליאת

שלום לך

לפרסקופיה בגדול זה ניתוח בו עושים שלושה חורים קטנים בבטן (אחד בפופיק ושנים למטה יותר) ודרכם עושים את הניתוח.....הצלקות שנשארות הן החורים הקטנים האלה שלא מורגשות כמעט. במידה והניתוח מסתבך או במידה של קושי לנתח מתוך החורים בגלל מעורבות של איברים נוספים אז יש אפשרות של פתיחת בטן... כאבים יהיו בכל מקרה....ההתאוששות תלויה במנותחת כמובן ...התאוששות מלפרסקופיה יותר מהירה מניתוח פתיחת בטן...... לגבי קופת חולים צריך לברר בקופה ...אני לא בכללית אז אני לא יודעת. מי מנתח? היכן? למה לא בציבורי? שיהיה בהצלחה.

שלום ליאת

לגבי השתתפות הכללית בניתוח פרטי: תתקשרי ל 2700 * והם יוכלו לפקסס לך רשימת רופאים פרטיים שאיתם הכללית עובדת ומחירי העלות שאותם תצטרך אחותך לשלם, אם היא תנותח אצל רופא שלא מופיע ברשימה אז אין השתתפות והיא תצטרך לשלם את המחיר המלא. על כל השאר זקי כבר ענתה לך מצטרפת לשאלותיה אצל מי אחותך תנותח ומפליא שלא הוסבר לה על הניתוח.

לוואנדר

New member
הי מייקל לואיס, מה שלומך?

ים בזמן לא דיברנו סוף שנה- כחודשיים וחצי עובדת מבוקר עד ערב. איך את מרגישה?

לוואנדר יקרה ../images/Emo140.gif

כייף לראות אותך פה
כבר חשבתי שזנחת אותנו... אבל מזה שלא ראיתי אותך כאן אני מבינה שחוץ מהרבה עבודה את גם מרגישה יותר טוב. אני פחות או יותר בסדר, יש כאבים ותזכורות מידי פעם אבל יחסית בסדר. אני על גלולות כבר יומיים ומקווה שהמצב ישאר סטטי. ויש גם חדשות טובות, קיבלתי היום את התשובה של צפיפות העצם לאחר 9 חודשי דקא והכל תקין
. תקפצי לבקר אותנו מידי פעם

לוואנדר

New member
כל הכבוד על ה-עצם

מייקל, מסתבר שמשהו עובד כמו שצריך אצלך! אני לא זונחת יקירתי ובטח לא שוכחת, הנסיבות לפעמים... אני מרגישה הרבה יותר טוב, גם אצלי יש תזכורות מידי פעם אבל לא משהו ש-2 כדורי נרוסין לא יכול להקל להבדיל מקודם. אני שמחה שאת מתחזקת ודפנטלי אגיע לבקר. שלך לוואנדר

זואילי

New member
הי..

מצטרפת לשאלות של זק, כי אם אחותך קיבלה מכתב עם המלצה לעבור לפה' - היא יכולה ללכת עם זה לרופא המשפחה שיתן טופס שנקרא 56 לניתוח (ואישפוז). ככה זה בכללית. בהצלחה!

ליאתאא

New member
אז ככה...

אני לא יודעת את שם הרופא אבל הבנתי שהוא מומחה בתחום, לפני כשנה אחותי החלה בבדיקות בבי"ח עפולה ואמרו לה שרואים ציסטות אבל בכל זאת ניסו לעשות טיפולי הפרייה - מה שרק הרע את המצב, לאחר 4 טיפולים כאלה שלא הצליחו כמובן אחותי הבינה שאולי משהו אצלהם לא בסדר ולאחר שניגשה לרופא הפרטי המומחה בתחום הוא אישש לה את החששות ומיד המליץ לה לעבור את הניתוח והסביר שאין טעם בטיפולים כי ללא ניתוח לא תוכל להביא ילדים בשום מקרה. לגבי בירורים על מהלך הניתוח אחותי הייתה כל כך נסערת שלא ממש הקשיבה לרופא ולכן לא הבינה ממש במה מדובר חוץ מזה נורא חשוב לי לדעת בשבילה תודה על התגובות המהירות ליאת

ר ו מ י ה

New member
איכשהו קביעתו של הרופא

מעצבנת אותי. זה בסדר להמליץ על ניתוח, זוהי בהחלט אופציה הגיונית במצב של טיפולים שנכשלו וחשד לאנדו', אך קביעתו "שאין טעם בטיפולים כי ללא ניתוח לא תוכל להביא ילדים בכל מקרה" נראת לי קצת נמהרת ולא אחראית. ניתוח לפרוסקופיה הוא ניתוח שיכול בהחלט להביא לפריצת דרך אצל נשים עם אנדו', אך חשוב להבין שישנם גם סיכונים שיכולים להרע את מצב הפריון. מצרפת לך קובץ ובו הסבר על הניתוח, אך חשוב להדגיש כי הוא נכתב ע"י רופא אנדוסקופ התומך בגישה הניתוחית. לפני החלטה, ממליצה לאחותך שתפנה לאחד ממומחי הפריון המוכרים בתחום כגון- פרופ' משיח, פרופ' שולמן ו/או פרופ' זיידמן. במידה והם ייעצו לה על ניתוח, כנראה שזוהי באמת האופצייה הנכונה עבורה. המון הצלחה

hadardh

New member
רופא מקסים בצפון

הי ליאת, מהודעתך הבנתי שאתם נמצאים בצפון. ממליצה לך בחום על ד"ר שמוליק פנסקי, רופא מקסים שמקבל במגדל העמק דרך מכבי (הוא מנהל את מחלקת הנשים של בי"ח פוריה). נסעתי אליו פעמיים ואין כמוהו באנושיות. המשרד שלו מלא עד אפס מקום בתמונות של תינוקות שהוא "עשה" (-: מתמחה בפוריות, באנדו' (לא כמו סוריאנו, אבל...) וברפואת נשים כללית. בהצלחה.

למעלה