ניתוח לא הכי שגרתי

kamikaZZ

New member
ניתוח לא הכי שגרתי

שלום, אני בן 23. אני מרכיב עדשות מגע רכות כבר בערך 7 שנים. ומפנטז אולי 10 שנים על ניתוח לייזר להסרת משקפיים לאחרונה ענידת עדשות המגע כבר הפכה לבלתי ניסבלת ממש ואני סובל מיובש בעיניי. ומיגרנות נוראיות כהשלכה מכך. די נמאס לי! האם ניתוח אפשרי במקרה שלי שבו המספר הוא +7 וצילינדר +3? אגב, נציגי המכונים אומרים לי שניתן (מטעמים כלכליים אני מניח) אך בכל זאת אני לא מעוניין שיווצר אצלי נזק בלתי הפיך. המתוסכל...

ניתוח

שלום. באופן כללי ניתן לבצע הניתוח אך יש מספר בדיקות נוספות שצריך לבצע. רק לאחר בדיקות אלו ניתן לדעת אם הניתוח יהיה יעיל ובטוח. בברכה ד''ר אורן מן

kamikaZZ

New member
שאלה נוספת

עצם רעיון חיתוך והוצאת הקרנית הינו דבר מזעזע ומבחיל שלעצמו האם עלולות להשאר צלקות לאחר מכן? אולי כדאי להקשי לעצת רופא העיניים שלי ולהמתין עוד כמה שנים עד שהמדע יתפתח יותר.. המתוסכל...

המשך

שלום . בדרך כלל נשארת צלקת עדינה בלבד בהיקף שלא גורמת להפרעה בראייה המרכזית. עם זאת, יש מקרים בהם עלולה להתפתח עכירות (HAZE) או דלקת בקרנית לאחר הניתוח (DLK) שיכולה לגרום לעכירות ולירידה בראייה. בברכה ד''ר אורן מן

kamikaZZ

New member
שאלות נוספות...

1. האם אותה צלקת קטנה אשר לא מפריע לראייה כדבריך, נראית לעיין באופן ברור? (הכוונה לאדם אשר מביט בעיניי תוך כדי שיחה) 2. האם יש אפשרות שבה הניתוח יכשל וגם עדשות מגע אני לא אוכל לענוד מעתה? 3. האם עלול להווצר מצב שבו אני עלול חלילה לאבד את ראייתי לחלוטין או לסבול ממחלות או דלקות עיניים חמורות? 4. השאלה החשובה והעיקרית ביותר: האם אתה בתור רופא עיניים היית ממליץ לקרובייך לעבור ניתוח כגון זה אשר השלכותיו יכולות להיות ברות אסון? תודה...

חרדות, אה?

סליחה על הציניות, אבל אם ניתוח כל כך מפחיד אותך, אז מה דעתך פשוט להרכיב... משקפיים? זה לא כואב, זה לא גורם למיגרנות, זה לא משאיר צלקות, וזה בכלל לא נורא!! ואגב, גם את העדשות אינך "עונד" אלא "מרכיב". בהצלחה בהרכבה, של מה שלא יהיה. :)

kamikaZZ

New member
יהודית היקרה

היות ומדובר במספר לא הכי שגרתי, "תחתית של ערק" הוא המינוח המתאים לגודל העדשה, זו הסיבה שאני ע-ו-נ-ד עדשות מגע כבר כמעט 10 שנים. בואי נגדיר את כך, לא הייתי מציע לך לפגוש אותי בסמטה חשוכה כאשר אני מרכיב את משקפיי.... אגב, לא ידוע לי מתי קיבלת את הדוקטורט שלך לעינייני לשון ודיומא אך מה שכן, כאשר ארצה חיזוקים טיפשיים בעגה העברית, לא אהסס לפנות אלייך... בידידות כן?

ידידות???

סליחה, רק ניסיתי לעזור. לא ציפיתי לתגובה כה גסת רוח. ולידיעתך, יש לי תאור בלשון ובספרות עברית, כך שלא יקרה דבר אם תתרכך קצת ולא תזרוק עליי רפש. שנית, ויותר לעניין הפורום הזה: ייתכן שעדיף לי לא לפגוש אותך בסמטה חשוכה בשל תכונות אופי לא נחמדות שלך, כפי שהפגנת אותן כאן, אבל ממש "לא מזיז לי" לפגוש חברים עם עדשות משקפיים עבות, כפי שאתה מכנה אותן - תחתית עראק. יש לי שתי חברות עם היפר-מיופיה, שפירושה מספר הרבה יותר גבוה משלך, ולאחת מהן יש מקשפיים עם מסגרת קטנה ונחמדה, שבכלל לא רואים עליה. אז אולי שווה לך לשקול את זה, לפחות? שמחה לעזור תמיד, גם לאנשים עם חרדות. זו לא בושה לפחד, בייחוד מניתוח עיניים, אז כל הכבוד שאתה שואל. יום טוב לך.

תשובות

1.הצלקת לא נראת לעין. 2.+3. כמו לכל ניתוח אחר, עלולים להיות סיבוכים גם בניתוח הזה. חלקם קלים אך יש אלו שיכולים לגרום לירידה קשה בראייה. 4. אנני יכול להמליץ או לשלול ניתוח -הדבר מצריך בדיקה יסודית, כפי שכבר נאמר. כמו כן, אתה צריך להחליט עד כמה המשקפיים מפריעים לך ביום יום והאם הסרת המשקפים דבר שווה את הסיכונים של הניתוח. בהצלחה ד''ר אורן מן

למעלה