ניתוח כתב יד

volfson

New member
ניתוח כתב יד

שלום, מאוד אשמח לקבל ניתוח של כתב היד שלי. יש לי כמה נושאים לא פתורים שאני מנסה לסגור - גם עם עצמי, וגם עם סביבתי - לכן אני מתעניין במה שכתב ידי מספר. תודה מראש.

shamon51

New member
כמה סימנים שמרמזים ...

"ע" - ללא נפח בכלל "נועם" שני קווים אחד על השני "ת" - קו הסיום יורד למטה אך לא ממשיך שמאלה "בכתב", "להשתפר" לחלופין "ת" שנראית ללא החלק הימני "ניהולית" "את" (שורה אחרונה) "ל" - חלק עליון קטוע . לא שלם שמעון

volfson

New member
OK

קיבלתי את הדגשים באותיות - אבל לא הבנתי מה המסקנה.

shamon51

New member
האמת שנראה לי שאתה יודע

כמו שאמר אחד : "מי כאדם להכיר את מעלותיו וחסרונותיו הוא" אז מה אתה אומר ? או אולי מישו אחר ?
שמעון

volfson

New member
בשביל דברים שאני יודע על עצמי ...

אני לא צריך את פורום גרפולוגיה. אשמח אם תפרט מה אתה רואה בכתב, חיובי ושלילי. תודה.

shamon51

New member
אתה צודק ../images/Emo13.gif ../images/Emo97.gif../images/Emo15.gif

נועם המשבר שאתה נמצא בו גורם לך להמעיט בערך עצמך ולמין אפטיה וגישה של "נוסע בגלקסיה" שהגיע ל"ביקור" ב"אבן השלישית מהשמש" ומופתע ממה שקורה פה על כוכבנו המופלא והאכזר. לא ברור לך למה אנשים יכולים להיות כל כך טפשים ורעים.
בזמנים טובים
מנהל אנאליטי שעובד עלפי עובדות אפשר לסמוך עליו יציב, שקט, רציני, מתמיד קשה להסיט אותו מהמשימה שהציבו לעצמם מעריכים נאמנות מסורות
ברגעים לא טובים
הרגשת חשדנות וחוסר אמון, רפיון קושי בלהתקרב לאנשים ולהביע רגשות דכאון בתחום הייצר חוסר התמדה, חוסר עמידה על שלך קושי בהקשבה לאחרים

volfson

New member
תגובה

אני לא כ"כ מתחבר למה שאתה כותב. אני נמצא במצב "לחץ" כבר תקופה די ארוכה - משפחה, משכנתא, פרנסה, מקום עבודה וכו', אבל לא יכול להגדיר את עצמי "במשבר". לעיתים אני יכול להגדיר את עצמי כאפטי לגבי נושאים שונים, אבל לא ברמה של נאיביות כמו שאתה מציין. מה אתה אומר בצורה כללי על הכתב ? תודה.

גימי1

New member
שלום נועם

ממש לפני שנת הצהריים של יום שישי....אכתוב לך כמה נושאים עיקריים שצדו את עיניי: נראה לי שיישנם שני נועם. נועם של בחוץ ונועם של בפנים ושניהם לא ממש זהים. אתה ריאלי ולוגי ולמראית עיין מקבל החלטות הגיוניות ושקולות שאין בינן לבין הרגש כל קשר, אבל !! מה שמניע אותך מבפנים הוא אמוציות ורגש. אז נראה לי שאתה פשוט מתרץ (גם לעצמך) ונותן סיבות הגיוניות להחלטות רגשיות שאתה מקבל. כלומר: אתה לא אומר כה אני מרגיש או שזה מרגיש לי נכון יותר...אלא מלביש על זה כל מיני סיבות לוגיות להחלטה כזו או אחרת. מקווה שהצלחתי להעביר את התרשמותי . איני יודע אם אתה מצוי בקשר זוגי בזמן כתיבת המכתב, אם כן הקשר לא בתקופה טובה כל כך, יש עומס ריגשי בבית וזה מורגש אצלך. אתה ישר , יסודי, בסה"כ אוהב לסגור ולפתור נושאים לא פתורים ולא להשאיר נושאים פתוחים. אתה מעט מקטין מערך עצמך, אולי צניעות...אני רואה אצלך קושי בעמידה על תשלום הוגן בסיום העבודה הטובה שאתה מבצע. אתה נכנס לפרטים הקטנים ולאותיות הקטנות, מבחינתך האלוהים הוא בפרטים. אדם של תוצאות מיידיות וחסר סבלנות להשקעות ארוכות טווח. אני מבחין בקשר ריגשי מעט בעייתי עם אמא שלך, נתק כלשהו...אולי אפילו בילדות.... אסיים בבעית בריאות שאני רואה: איזור הרגליים, בעיקר בחלק התחתון, יש שם בעיה כלשהי: כאב, לחץ, מתח . אשמח לתגובה ממך על מה שכתבתי: בעיקר אשמח לשמוע אם יש משהו שגוי לחלוטין. שבת שלום.

volfson

New member
תגובות.

קראתי בעיון את הניתוח שלך, חלק מהדברים טיפה מעורפלים, אני אתייחס לכל דבר גם מבחינת "זה נכון, אבל אפשר להגיד את זה לכל אחד". 1. שני נועם - נכון, אבל . זה נכון שמבחוץ אני לוגי/ראלי. זה נכון שמבפנים אני לעיתים ריגשי, גם נכון יהיה להגיד שכשהסיבה היא ריגשית, אני מתרץ אותה כלוגית - אפשר לחשוב על כמה סיבות, לדוגמה לא להודות ברגש, או להשמיע לסביבה את מה שהיא רגילה לשמוע. מה שאני לא מסכים איתו זה על ההפרדה בין הפנים לחוץ בנושא הזה (להבדיל מאחרים), אני דווקא מרגיש שאני חושב ראלית/לוגית, ובגלל שאני מחצין את זה, אז אני נתפס ככזה. 2. זוגיות - אני נמצא בקשר, שאפשר שנמצא בעליות ומורדות - כמו כל קשר אחר. אני חושב שבגלל שאני מאוד מחטט/חוקר את עצמי, אני מציף בעיות/דילמות שאחרים בכלל לא היו חושבים עליהם. 3. ישר - נכון. 4.יסודי - אוהב לסגור דברים - נכון שאני מתצייר ככזה, אבל הרבה פעמים אני מרגיש שזה מחפה על חוסר יסודיות, כלומר הטבע שלי הוא "שלילי" אבל מצאתי שיטה "לעקוף" אותו. 5. "מקטין מערך עצמך וכו" - אולי. 6. "פרטים קטנים" - נכון. לפעמים יש לי את ההרגשה שמי שלא יעשה כך - לדוגמה באירגון אירוע - האירגון יכשל. מה שלרוב לא נכון. 7. "תוצאות מיידיות ללא סובלנות" - חצי נכון, זה נכון שאני מתייבש מהר מנושאים חדשים, אבל לא יהיה נכון להגיד שאני חסר סבלנות. 8. אמא - שוב - לא ממש נכון - היתה לי ילדות טובה ומושקעת, היום כבוגר אני יודע שיש דברים שהייתי עושה שונה. - כלומר לא מסכים עם אימי - כלומר לכאורה כועס על הדרך בה היא בחרה. אבל - ממש אי אפשר להגיד שיש ביננו נתק. 9. בעיה ברגליים - כמו כולם, יש לי פלטפוס/עקמת קלה, לא משהו כרוני או כזה שמציינים אותו תחת "בעיות רפואיות".

nafnaf11

New member
חבל שיש מאבחנים כמו גימי1

אני לא יודע מהיכן הגיעו הדברים שכתב גימי 1 , אבל אני חושב שהוא או היא צריכים ללמוד גרפולוגיה... כתב היד שייך לטיפוס הרציונלי שהוא בפוטנציה ד" של אודם ישראל. אדם עם כושר אנליטי עם מחשב דדוקטיבי ,המקנים לכותב תפיסה חודרת לפרטים לעמוד על טבעם ולהכיר את האפשרויות הרכבתם לחטיבה אחת . על בסיס שילוב זה מסוגל נועם לתכנן את יישומם ההגיוני של האמצעים העומדים לרשותו וכן להגשים ביסודיות את מה שהעלה בדעתו . בולט גם הרצון לאי תלות רוחנית וכמובן עיקר עיסוקו הוא עינייני אינדיבידואליסטי. לא אוהב שיעזרו לו . לפני שהוא עושה את הצעד הבא הוא מבצר את מה שהוא הגשים , וזה משמש לו בסיס הגיוני וצידוק הגיוני מצפוני לעשיתו.

גאיה111

New member
אין כמעט בנמצא טיפוס טהור,

ובנוסף אין בדברייך התייחסות לצד הרגשי כמעט, וניכרים בכתב לא מעט קשיים בתחום הזה.

גאיה111

New member
ועוד דבר

לא קראתי את הניתוח של ג'ימי אבל ממה שאני זוכרת הוא הרבה פעמים כותב דברים נכונים, גם אם לא מתבססים ישירות על גרפולוגיה. טוב שיש אנשים כמו ג'ימי, ובכלל, אנשים שונים ומגוונים וחבל שיש אנשים שכותבים משפטים כמו- חבל שיש אנשים כמו ... וכו'.

גם אני סבור כמו גאיה שהביטוי לא היה

במקום. יחד עם זה, אני מצפה מג'ימי שיציין בניתוח שלו, שהוא מנתח על סמך אינטואיציה ולא בהתאם לעקרונות גרפולוגיים מקובלים, כדי שהקוראים ידעו איך להתייחס לזה.

גימי1

New member
שלום שייקה

אני לא מנתח על סמך אינטואיציה...אבל בהחלט נעזר בה. אני לא מוצא לנכון ליידע את בעל כתב היד שאני עושה שימוש באינטואיציה, זה מקביל בעיני לבקש מרופא שמבצע דיאגנוזה של מחלה להודיע שהוא לא משתמש באינטואיציה....הרי זה חלק בלתי נפרד מהאיבחון. אם זה היה מתמטי ומבוסס על נוסחאות בלבד...לא היו צריכים גרפולוגים...היו כותבים תוכנת מחשב פשוטה שהיתה מנתחת על סמך הנוסחאות...והמציאות הרי לא כך. אז שייקה היקר...אתה שוב נגרר לעניין האינטואיציה...אם זה כל כך חשוב לך...תכתוב אתה שאתה לא משתמש באינטואיציה בניתוחים שלך.

../images/Emo140.gif נועם - ניתוח (של תלמידה...)

לפי כתב ידך אני מתרשמת שאתה שם גבולות לא נותן לכל אחד להתקרב אליך ואם להתקרב אז במידה מסויימת בלבד.אתה אוהב את התחום שלך ולא תמיד נפתח . (הנקודה בסיום החתימה) האם יש לך בעית תקשורת עם הסביבה ? (האות ת)ובכלל מורגש קצת קצר עם הסביבה איזושהיא התנתקות שבאה מהכיוון שלך. אתה בעל מחשבה מהירה ולפעמים אי שימת לב לדברים,מצבים. מקוה שעזרתי שלהבת

astral travel

New member
ניתוח קצרצר משלי

נראה שאתה בנאדם מאוד ממוקד, חותר למטרה ובעל גישה מאוד מעשית ופרקטית לחיים, - דבר אחד הוא שיש בך מעצורים מסויימים ואתה צריך לתת לעצמך יותר דרור ופחות ביקורת עצמית, מה שיוביל אותך לרמת שחרור ונינוחות גבוהה יותר עם אנשים ועם בנות. יש בך הרבה טוב ויכולת נתינה, אך אלה מנותבים אצלך רק לאנשים הקרובים אליך. יש בך מן מעטה הדיסקרטיות משהו, אתה כזה אוהב לעשות דברים מתחת לפני השטח, ואם להזיז דברים עם אנשים אז בשיחות של אחד על אחד שהן בעלות גוון מאוד תכליתי.. ייתכן קצר מסויים עם האבא. אני חוזר לנקודה מסויימת, - רואים שיש לך יצר מיני מאוד חזק ובמקביל צורך בקשר עמוק עם בת-זוג - אספקט שנראה שיש לך חוסר בו - והוא מהווה מפתח להרגשת ה-well being שלך כבנאדם, - אז פשוט שכח מהכל, תעשה מה שבא לך - לך בסגנון של 'הכל או כלום' ותהייה יותר נועז - אחרי שתהייה לך מישהי שתספק לך את הצרכים הפיזים\ריגשיים\רוחניים שלך באמת ובתמים עד הסוף אתה תקבל פרספקטיבה הרבה יותר טובה על עצמך והעולם. חוץ מזה יש לך הרבה תכונות טובות, אני נגעתי במה שהכי הרגשתי שמשמעותי.

למעלה