ניתוח כתב יד

graphein

New member
להניח לזה בדיוק כשמצאתי דוגמא

שממזגת בין המינוח החדש המוצע לאודם והצורך באימוץ מרכיבים רפורמטוריים ?

אני חייב לאמץ מרכיבים רפורמטוריים

בהרגלי השתיה שלי, כבר לאחר לגימה או שתים אני אינני משוכנע בוודאות מי אני ומה אני עושה כאן, ואיזה פורום אני מנהל, אם בכלל. הכדור הפורח מאתמול השכיב אותי לפחות כמו לגימה.

graphein

New member
ובנימה קצת רצינית, לא חבל לתת

לכתבי יד כל כך עשירים בתופעות מעניינות לגלוש סתם לאיטם מטה? לי נראה שיש בכתבים שהועלו מרכיבים השווים התייחסות. כך למשל, הן בכתב של נחום היימן והן בדוגמא השלישית ניתן לזהות את המתיחות הגבוהה והתבנות המסוגנן. ועוד תופעות משותפות עליהן שמתי לב בשני כתבי היד: - הדגשת הקווים האופקיים (ת', ז', ר, - נחום היימן; ת',ד', ר', ב' וכו' – בשני) אות למאמץ העיצובי שבא על חשבון חופש התנועה ונועד לחפות על משקעי עבר מציקים. - הקמר המסוגנן והמודגש בראש אות (ר', ב', ה',) המצביע על סגנון חשיבה עמוס שמחפש אחר סוציאליזציה תוך התכחשות להרגשה הטבעית. - ההבחנה האורכית (צ' לדוגמא) שמרמזת על השאפתנות שנועדה לפצות על מצוקה יומיומית. ויש גם את האזור העליון, אבל אעצור כאן כדי לפנות מקום גם לאחרים.

nili6

New member
לרמי

ובכן אני לא חושבת שכולם יסכימו איתך בזמנו דיפדפתי בארכיון ונתקלתי בכתב יד שלבעליו הוצע כאן לפנות לטיפול גם מיכל שניהלה אז את הפורום לא הסתייגה מהרעיון ונוצר וויכוח סביב השאלה (האם יש זכות מכאן להמליץ על טיפול) אז חלילה אני לא משווה ולא אומרת שזה המקרה (וזה לא המקרה!) ואני גם בטוחה שבוודאי לא תפקידנו כאן לעסוק בכך אבל רציתי להעיר שהעניין לא ככ חד משמעי כפי שאתה כותב ושיש גרפולוגים שרואים זאת אחרת לפחות ממה שנתקלתי כאן בפורום.

אני גם 'בעד' לא לשלוח מכאן לייעוץ

ואין צורך לפרט למה, עצם העובדה שכולנו מסכימים שתנאי הבדיקה כאן לוקים בחסר ואין לנו שום מידע אמיתי מי מולנו, די בה כדי להימנע מכך. עם זאת, הנסוח של רמי היה עדין וזהיר, ולא חרג מפרופורציות כך שאני לא רואה כאן אפשרות לגרימת נזק.

Ramie

New member
לנילי

גם אני לא מסתייג מיעוץ. השאלה שנשאלה ע"י הכותבת היתה איזה מקצועות יתאימו לה - ועל כך אכן עניתי. הכותבת לא שאלה האם כדאי לה להתפתח לכיוונים אחרים ולכן לא היה מקום מצידי ליעץ לה על כך. אני מאמין גדול בכיבוד המתייעץ ע"י כך שנענה על שאלותיו ונניח לו להסיק מסקנות בעצמו. אין מקום, לדעתי, לתת יעוץ שלא התבקשנו לתת. יעוץ כזה, אם הוא ניתן, בהכרח יהיה מוטה לנקודת המבט שלנו, ולא יתאים לטובת המתייעץ.

nili6

New member
ומה עם השאלה שלי על

ומה לגבי השאלה שלי האם יציבות ככ חזקה על הקרקע כפי שאתה מתאר, לא מחייבת איזור תחתי מוקצן יותר ולא קטוע כמו כאן (ברוב המקרים)?

Ramie

New member
אני לא רואה את הקשר

בין אזור תחתי מפותח וריאליות. להפך - ריאליות קשורה יותר לאזור אמצעי שמסוגל לגשר בין האיד והסופר אגו. במקרה הזה, הריאליות קשורה לדעתי לשולי ימין ישרים, זוית ישרה בדרך כלל, ומבנה מקרו מסודר של הדף.

nili6

New member
אדמה

"שתי רגליים יציבות על הקרקע"- ואין קשר לאיזור שמסמל את האדמה??

nili6

New member
אודי אומנם לא פניתי אליך אבל אתה בה

בהחלט מוזמן לחוות את דעתך.

הדוב*

New member
הי רמי

ניראה לי שפוטנציה ד לא ממש מפותחת בכתב הכתב הוא יותר מידי מלא עגול ורחב,לא מספיק "מאוורר" וגם העריכה לא ממש אופיינית ל -ד . גם עובי הקו (אולי זה נכתב בפילוט) עבה מידי וחסר עדינות של ד. על אף פי שאין אפשרות לבדיקת לחץ וסוג העט הייתי מהמר דווקא על פוטנציה א כדומיננטית בשילוב של ו ו ז.

itayda

New member
תודה על הניתוח

באמת תודה רבה!! אכן כתבתי עם עט נובע (פיילוט) אך יש מספר דברים שלא הבנתי האם הניתוח של Ramie הוא ניתוח סופי (כאן בפורום) של כתב היד שלי? מכיון שניהלתם דיון לאחר מכן במושגים שאני לא ממש מבינה :) לגבי הניתוח עצמו, רשמת שאני חברותית וביחסים חמים עם חבריי (אגב נכון) ולאחר מכן רשמת שאני אצליח במקצועות שאינם דורשים מגע מתמיד עם אנשים. איך זה מתיישב האחד עם השני? תודה

Ramie

New member
שלום לכותבת,

אכן, נראה לי שלא הסברתי את עצמי בצורה ברורה די הצורך. נראה לי שהחברתיות וייחסיך החמים עם חברייך נובעים אצלך מהחלטה או רצון להיות כזו. ברובד עמוק יותר נראה לי כי את ביישנית ומופנמת בעיקר. את לא נתפסת בעיני כאדם שיספר את תולדות חייו לשכן מזדמן שבמקרה התיישב לידו באוטובוס תוך כדי נסיעה. את גם לא אדם שצריך כל הזמן להיות בחברת אנשים. מאחר וכך, נראה היה לי כי תרגישי נוח יותר בעבודה שבה לא תצטרכי להיות במגע רציף עם אנשים (סוכנת נסיעות, אחות, רופאה, עורכת דין). הניתוח שלי בהחלט אינו "סופי". יתכן שיהיו עוד אנשים שירצו לנתח ויתכן שלא. בכל מקרה, אשמח לקבל משוב (אפשר במסר)

בלונדי12

New member
תוכן הכתב

עושה רושם כי את תוכן הכתוב העתקת מספר ועל כן לא קיימת ספוטניות. כנראה שהמעבר בין השורות נובע כתוצאה מהצורה בה כתובים הדברים בספר ממנו העתקת את התוכן ועל כן הדבר מסוגל לפגום ולו רק במעט באיבחון. על כן הצעתי אלייך כי תסרקי מסמך חדש אותו תרשמי בעט כדורי והדברים אשר ירשמו בו לא יהיו מועתקים אלא מראשך

למעלה