ניתוח כתב ידי

eternal itch

New member
ניתוח כתב ידי

אשמח שתנתחו את תכונות האופי העולות מכתב היד שצרפתי. אני כותבת ביד ימין. תודה מראש. עדי

pumiki25

New member
היי עדי - מספר תובנות...

את כותבת שאת נמצאת בתקופה לחוצה בחייך ומרגישה חוסר שליטה - והדבר ניכר רבות בכתב ידך. כתב היד שלך מעניק תחושה של חנק, של ניסיון "לאסוף" הכול ביחד, "להצטופף" ולקבץ אל תוך חלל עליו תוכלי לשמור ולשלוט. הביקורת העצמית שלך רבה, ואת משתדלת לעמוד בלחצים בהם את שרוייה, לא לאכזב את עצמך ואת הסובבים אותך, ולא להתפרק. ניכרת רגישות רבה וחרדתיות. את עושה מאמץ אדיר על מנת להישאר בשליטה ולהפעיל בקרה וריסון עצמי שלא "יחשפו" אותך ואת קשייך - כך שבעצם, את הופכת למן "סיר לחץ" שכזה. אותו המאמץ רק הופך אותך לדרוכה יותר ולבעלת קשיים להעניק דרור לרצונותייך ומאוויך הפרטיים, וכך את גם מאבדת כל סיכוי לביטוי של ספונטניות. כמו כן, ניכרת הגנתיות רבה. נראה שאת עושה-ועושה-ועושה כאילו מתוך מצב של אוטומט - מבלי להעניק מחשבה אמיתית לעשייה שלך, מבלי להרגיש את עשייתך, מבלי לבחון את דעותייך ותחושותייך שלך לגבי עשייתך ולגבי עצמך באופן כללי. קיימת תחושה שאת בוחרת לעסוק בעשייה מתמדת על מנת שלא להתמודד עם תכנים מציקים, אולי, ולהימנע מהסתכלות פנימית. אני מתנצלת על הניסוח האיום, וגם לא בטוחה במה שכתבתי - רק התעוררתי, אבל כתב ידך "דיבר" אליי, ומאוד רציתי "לשפוך" כאן את ההתרשמות הראשונית שלי לגביו. מה גם שאני בתחילת דרכי - כך שייתכן מאוד ומברברת

pumiki25

New member
תודה, שמעון! ../images/Emo24.gif

מתחילה להעז קצת יותר - לאט לאט...

וואו', מיקי בחיי שיש לך אומץ

להתמודד כאן וככה עם כתב יד כזה זה בכלל לא פשוט, כל הכבוד! ולכותבת, נדמה לי שאת צפויה עדין למשברים ותקופות לא קלות, יש אצלך שילוב חריף מדי בין חוזק לחולשה, בין שליטה לנקודת שבירה. יש בכתב המון עוצמות פנימיות ורגש עז אך אלה דחוסים בסיר לחץ שעלול מתי שהוא גם להתפוצץ, ונדרשת עזרה. יתכן שזו צריכה להתחיל מגיבוש עצמך וזהותך מחדש והתחושה שלי שבין אם את מודעת לכך ובין אם את לאו את חייה במין סוג של רמיה עצמית, שמרסק אותך. רק רשמים ואין לייחס לכך משמעות רבה מדי.

תשמע, הופתעתי לטובה.

רק ב 5 בערב הצליחו לשכנע אותי להצטרף, ואני לא מתחרט. זה נקרא "בריזה בכפר" במושב רמות, צימר מדהים, קיבלנו דירונת של 3 חדרים כי לא היה להם משהו אחר, מרווח, נקי, בחיק הטבע, ערסל. הגענו ב - 8 קצת התארגנות, יצאנו לבלות במקום מרהיב ביופיו שם במושב. הבן שלי החייל הצטרף אלינו ורצה בלילה לנסוע לאיזה יישוב בצפון, יש לו שם איזה ידידה והיא הציעה לו לבלות אתה ובבוקר הוא יחזיר לנו את האוטו. לא הסכמנו, בעצם אני הסכמתי אשתי לא. היום השכמנו קום, והכול שם יפה וטעים, ארוחת בוקר, הנוף והאווירה. נסענו לטייל באיזור, נסענו לבית הבד בקצרין, קנינו קצת שמן וקוסמטיקה ( קנינו, כאילו שזה אני ) אח"כ המשכנו לכרמיאל, שם חברה שלנו + שותף פתחו קליניקה לטיפולים, סיניים, רייקי, ועוד. קיבלנו טיפול ולקחנו אותם אתנו לאכול ב דיר אל אסד, יש שם מסעדה מאד מוצלחת, ולא יקרה, חמישה אנשים וסה"כ 170 ש"ח. כשהיינו בסביבות צפת שמענו שמהדקים את הכיתור על בני סלע בצפת. זה 'בגדול' מה שהיה, אשתי לא בזבזה זמן וכבר הזמינה שובר נוסף, זה במבצע לחברי הסתדרות המורים.

pumiki25

New member
../images/Emo24.gif ווידוי קטן...

קודם כל - המון-המון תודה, אודי! אין לך מושג עד כמה הפידבק מחזק את הביטחון העצמי שלי - ואני בהחלט זקוקה לעידוד מדי פעם... חזרתי לא מזמן משיעור נוסף, ואני חייבת לציין שאני מרגישה די מוצפת ומבולבלת. התחלנו ללמוד את אודם, וכצפוי - הרגשתי די אבודה בתוך אוקיינוס של אינפורמציה. למען האמת - כרגע אני מרגישה כמי שלא ממש יודעת משהו מהחיים שלה. אוף. (אני שמחה שנהנית בצימר!
)

TIME4U

New member
היי מיקי

גם אני מתרשמת שאת מנתחת מאוד יפה, מסגננת נהדר ומצליחה להעביר לכותב את המסר על הצד הטוב ביותר. אין לך מה להילחץ מאודם, את עוד תראי שהתמונה תתבהר בהמשך וחוץ מזה אנחנו תמיד כאן נעזור/נכוון אותך. את צריכה להבין דבר חשוב (וזה עשוי להרגיע אותך מאוד), ברגע שהבנת את העקרון, ברגע שאת מצליחה להעביר את ההתרשמות שלך ממכלול הסימנים בצורה נכונה ומובנת, ברגע שהצלחת לעשות זאת (ואת הצלחת !) , אז כל מה שלומדים מעבר רק משתבץ בתוך ההתרשמות ומבהיר בצורה מעמיקה יותר ויותר איך הכותב חושב/מרגיש/פועל. אני מקווה שזה מרגיע מעט, ותהיי גאה בהשגים שלך, באמת שיש לך על מה. המשך ערב נעים וסופשבוע קליל, ביי.

pumiki25

New member
אז סופ"ש קליל לא היה, אבל... ../images/Emo8.gif

שוב - המון תודה, ריקי. אין לך מושג עד כמה החיזוקים תורמים לי (כמו גם התיקונים וההעשרה!) - נורא-נורא כיף לי לקרוא, ומחמם את הלב. כך ששוב - תודה! אשתף במשהו קטן - ההערכה העצמית שלי נמוכה למדי. משום מה, אני מכירה ויודעת את כשלונותיי היטב, ומסרבת לטפוח לעצמי על השכם כשמצליחה. כשקראתי אותך, את אודי ואת שמעון, הדבר הראשון שעלה בדעתי היה - "נו, בסדר. אבל למדת את זה - איך לא תדעי?". באמת-באמת קשה לי לפרגן לעצמי. אני מרגישה שאני נמשכת ל"סוגיי" כתב מסויימים - כאלה שקל לי יותר להזדהות איתם מבחינה רגשית, נאמר. כתבים ש"מדברים" אליי - כמו גם כתבים שמכילים בתוכם סימנים ותופעות גרפיות שבהם אני יותר בקיאה. מעבר לכך - אני מרגישה דיי מוגבלת באשר ליכולת הניתוח שלי. אבל משתדלת, משתדלת!

מיקי, זה נורא טבעי בתחילת הדרך

להתחבר לכתבים שמדברים אליך, שנראה לך שאת קולטת אותם. אני מבין את הרגשתך שכן מרגע שמסיימים ללמוד, ואת טרם סיימת, יש עוד כל כך הרבה מה ללמוד שזה גם מתסכל וגם מוריד את הבטחון העצמי. קחי בחשבון, וכבר כתבתי זאת בעבר, שנורא קשה לכתוב ולהשתתף כאן, רציתי שזה יהיה אחרת אבל יצא שהרף כאן גבוה ולכן הרבה מאד מרגישים כל כך מתחתיו שלא מעזים לכתוב. מצד שני, מי שמעז ומתמיד בכך יכול להתקדם יפה. שלא תחשבי שרק את לומדת, כל מי שנמצא כאן, כולל אותי, לומדים כל הזמן דברים חדשים, משנים, מלטשים, משפרים. אבל בשיא הכנות, את מנתחת ממש יפה ואת בדרך הנכונה.

pumiki25

New member
מרגיע, אכן... ../images/Emo140.gif

זה אכן מרגיע ברמה מסויימת, אודי. תודה! אני יכולה רק לקוות שאתה צודק - ושהדברים יתחילו לזרום קצת יותר בקלות. אני יודעת שעם הניסיון מגיע גם הידע, ולפיכך משתדלת להיחשף לכמה שיותר כתבי יד. אחד הדברים שאני כל כך אוהבת בגרפולוגיה הוא הקרבה שלה לתחום הפסיכולוגיה (אני סטודנטית לפסיכולוגיה "במקור", ומתכוונת לסיים את התואר לאחר שאסיים את הסטאז' שלי בגרפולוגיה) - שני התחומים משתלבים כל כך יפה - זה מדהים. וכמו בפסיכולוגיה - נדמה תמיד שיש עוד ללמוד, ועוד, ועוד, ועוד...כן, זה מלחיץ, אבל גם מדרבן להמשיך. כולי תקווה שלא אניח לתסכול וחוסר הביטחון לגבור עליי, ואצליח להינות מהתהליך הארוך ובתקווה גם מניב הפירות הזה

מיקי, את יכולה להיות רגועה

גם כשתסיימי ללמוד לא תדעי הרבה יותר על "אודם" אז למה להילחץ ? שאלה סקרנית, האם במכללה מלמדים ע"פ ספריו העדכניים יותר, ומדלגים על ספרו הראשון ? יש בעייתיות בכל הנושא הזה ואני לא בא להאשים איש, זו באמת בעיה. כיצד ניתן ללמד ע"פ ספר א' ואח"כ לומר לתלמידים ש "אודם" יצר תורה חדשה, הניחו בצד את מה שלמדתם עד כה, והטמיעו את העקרונות החדשים ע"פ ספר ב' ג' וכד'.

TIME4U

New member
אבל הספר הראשון שלו

מלמד אותך להכיר כל סימן,לדעת לזהות אותו, להבין את המשמעות להיווצרותו וההשלכות שלו בתוך מכלול המרכיבים/סימנים הנוספים,ואילו הספרים האחרים מעמיקים בתורה שלו תוך כדי הבאת כל סימן בפני עצמו כפי שהוא מתבטא בפוטנציה וכו' - דבר שבפני עצמו מאפשר לך להבין טוב יותר ולהעמיק בדינאמיקה של האישיות. כך שמאוד קשה להבין את הספרים האחרים מבלי להתמקד ולהבין את הספר הראשון . כך אני מעריכה ומתרשמת, לא מתוך זה שקראתי את ספריו האחרים, אלא מתוך עיון דיי שטחי בספריו האחרים ששם אגב לא נראה לי שהוא סותר את עצמו במה שכתב בספרו הראשון. אני חושבת שתמיד יהיה מעניין לחזור לספר הראשון ולהעמיק בו, גם אחרי קריאת ספריו הנוספים.

ורד9

New member
כתב יד ופסיכודינמיקה זה השני

זה הספר שלפיו מלמדים ומה שמו של הראשון?

למעלה