ניתוח כתב היד שלי..

dana6665

New member
ניתוח כתב היד שלי..

אני דנה, בת 16 וחצי, עולה לכיתה י"א. צילמתי לכם במצלמה הדיגיטלית שלי איזשהו דף שבחרתי באקראי מהסיכומים שלי שעשיתי כשלמדתי לבגרות בהיסטוריה. אני מאד אשמח אם תוכלו לנתח את כתב היד שלי. אלי יצפאן, גרפולוג נודע, אמר לי שעם כתב כזה אני צריכה להיות פסיכולוגית.. יש סיכוי לדעתכם? כי בזה אני רוצה לעסוק, או פסיכולוגיה או משפטים. אני נותנת כאן את הסכמתי לנתח איך שבא לכם ולכתוב כל דברים שאתם מגלים עליי על פי כתב היד, אפילו אם זה עלול לפגוע. אני לא איפגע, אני רק רוצה את האמת. ואם אפשר, תשתדלו שלא להתמקד רק בתחום אחד אלא לכתוב את כל מה שאתם יכולים. תודה רבה, דנה :)

רינת p a

New member
קשר טוב עם האמא

בשליש האמצעי של כתב היד מופיעה האות "ל" חדה ודוקרת והאות"פ" גדולה וצועקת שני הדברים יחד מראים את הקשר בין הרגישות והשליפה כשניפגעת שולפת ציפורניים ופותחת את הפה לדעתי זה עיניין של גיל ההתבגרות וברגע שקצת תגדלי תלמדי להרגיעה את התגובות שלך כלפי החברה ותהפכי למטפל נהדרת כי את מלאה ברגשות והנתינה שלך מאוד גדולה כרגע קצת לחוצה בבית ומרגישה לא כל כך בנוח אך הכל יעבור כשקצת תגדלי שבוע נפלא לך

Ramie

New member
אני חושב שכעת

אני מבין למה לגרפולוגיה יש שם רע כל כך אצל הרבה אנשים. אנני יודע, רינת, היכן למדת - לא רצית לאמר זאת בפורום. אנני יודע גם כמה נסיון יש לך בגרפולוגיה ולאילו אגודות את שייכת, מה שברור לי שהניתוח שלך נשמע ונראה כאסטרולוגיה. איך את יכולה להתיימר ולנחש את העתיד ולכתוב כי "הכל יעבור כשקצת תגדלי"? על סמך אילו סימנים את אומרת זאת? הניתוח הזה הוא במקסימום תאור כללי של מצב שכיח אצל בני 16 ללא כל קשר עם הכתב. מי החוקר שהמציא את תאורית השלישים? לא קראתי על כך באף ספר גרפולוגיה. אולי זה מופיע אצל אילון...

רינת p a

New member
אני שמחה על התגובה

השלישים נלמדים אצל מורים רבים גם בציורי ילדים מתיחסים אל החלוקה הזו של הדף אין לי מושג באסטרולוגיה ואני לא מנחשת עתיד של אף אדם אבל כשמופיע בכתב היד שינויי במקומות מסויימים על הדף יש צורך לבדוק למה דווקא שם ומה זה בא ללמד אותנו כגרפולוגים
אני לא חושבת שאני צריכה לכבוש אותה אבל רק בשביל הצחוק מה שאמרתי על שינוי נכון מאוד בגלל שהיא בגיל הזה יכולתי לתת לה התבוננות פנימה ואפשרות ללמוד ממה שכתבתי

graphein

New member
רמי, ישנו ספר בשם גרפולוגיקה

שלדעתי מקומו בפנתיאון הביזיונות הגרפולוגיים העבריים שמציג את הטענה הזו (של השלישונים). לגבי ציורים אכן קיימת חלוקה כזו. החלוקה ימין-שמאל הוכחה מחקרים כלא מבחינה בציורים של ילדים לפני גיל 6.

רינת p a

New member
אני שמחה לבשר לך

שניתן על פי שיטה זו לאבחן שרבוטים מגיל הרבה יותר צעיר ולא רק מגיל 6

graphein

New member
אכן ניתן לאבחן שירבוטים מגיל מאוד

צעיר אך החלוקה ימין שמאל לא מובהקת לפני גיל 6 ואם את רוצה אני יכולה להראות לך את כל המחקרים בנושא. בזמן שקיימת הבחנה מובהקת מעלה- מטה ההבחנה ימין שמאל לא מובהקת לפני גיל 6. דבר נוסף, בגיל הזה הילדים גם מרבים להפוך את הדף ולהמשיך לצייר.

רינת p a

New member
את צודקת

לכן שרבוט של צעירים מאוד עושים רק כשרואים את הילד מצייר וזאת מעוד סיבה כי הרבה פעמים המבוגר שיושב ליד מוסיף כדי שהציור יראה יותר טוב

שחמט ושיטת השלישונים

באשר לשיטת השלישונים, כשחמטאי בעברי, אני נוהג לחלק את הדף ל-64 משבצות, לכל משבצת יש משמעות לפי המיקום של הכלים (לדוגמה: צריח מייצג הגנה, כובד, יציבות. פרש מייצג ניידות, קלילות, יוזמה. מלך מציין את האגו, הדימוי העצמי והשאיפות הרוחניות. ויש גם חלוקה לפי הסימבוליות של שחור ולבן. עוד לא פיתחתי את השיטה עד הסוף, אבל זו שיטה מדהימה, ופותחת פתח לפרשנות הרבה יותר מגוונת מאשר שיטת השלישונים. כמה קל לחרטט "שיטות"...

רינת p a

New member
איש יקר

אני מבינה את הלחץ שלך ממה שאני אומרת ההבדל הגדול ביננו שאני לא שוללת את דעתך ואתה כל הזמן בתוך שאני מדמיינת או מספרת סיפורים בא תנסה ללמוד עוד משהו אני לא אונסת אותך לחשוב כמוני אבל קצת פתיחות והקשבה לא פגמה באיש להפך כשפונים לקהל שהחשש של חושב שמשהו פוגע בכבודה של הגרפולוגיה זו בטח לא אני אני מאוד אוהבת את התורה הזו אבל יש בה עולם ומלועו אני לא נשברת מהתגובות שלכם להפך אני רק מוסיפה לעצמי ידע ידע יקר וחשוב אני שוב מודה לכולכם יום נפלא

אני בתוך (בטוח)? עולם ומלועו?

האם שיטת האיות המיוחדת שלך גם היא חלק מן ה"שיטה"? למרות שאני נרגש יחד איתך לנוכח היום הנפלא כל כך, אשמח אם תנסי להתמודד בצורה טיפה יותר עניינית עם הטענות שהועלו, אחרת, באמת עוד עלולה להתגנב למוחנו המחשבה שמדובר בעילגת שרלטנית, שהוסמכה להיות גרפולוגית ע"י המכשפה הגדולה של יפו.

רמי, תסלח לי שאני מתערב, יש דרכים

אחרות להביע ביקורת, בפרט כאשר מדובר בחברה חדשה ועוד לא מספיק מוכרת. במקום להכנס בה על תיאורית השלישים, אפשר לדון בכך ולחפש את ההגיון וחוסר ההגיון שבדבר, זה יהיה אפקטיבי יותר ויתכן שבסופו של הדיון גם היא תסכים אתך, או אולי להיפך, תשכנע אותך. לגופם של דבריך, מובן שאין דרך לנחש את העתיד ומיותר לחדד זאת. מצד שני, אתה יכול למצוא בכתב יד של מתבגר, וגם של בוגר, כל מיני תהליכים בשלבי התהוות, ובמדה שאתה מזהה כוחות נפש ורצון, פוטנציאל, תובנה, ראשיתם של גיבוש והתייצבות אתה בהחלט יכול להעריך, בזהירות, שיש סבירות שבעתיד חלק מהתופעות שמאפיינות את ההווה ייתמתנו או אף יעלמו, ויש בסיס לדבריך ולא יחשידו אותך כמנחש עתידות של מסטיק בזוקה.

רינת p a

New member
אודי בן יעקוב אני מודה לך מאוד

על ההגנה נעים מאוד לשמוע את דעתך דע לך שאני מאוד בטוחה בדרכי ובשיטת העבודה שלי (אם אתה מעוניין יש כתבות שלי האתר אמא אדמה אבא שמים אשמח מאוד אם תקרא אותן ותביע את דעתך) אני עומדת מאחורי מה שאני כותבת אני בטוחה שישנם דרכים רבות לנתח גם בניתוחי מוח ישנם רופאים שונים ודרכי טיפול שונות מקובלת עלי הבקורת ואני משחה מאוד ללמד מכם את צורת העבודה שלכם שבוע נפלא

Ramie

New member
האמת היא

שכתבתי את ההודעה פעמיים. קודם כתבתי בסיגנון חריף הרבה יותר ואח"כ כתבתי שוב מאחר וכאמור מדובר בחברה חדשה ולא מספיק מוכרת כדבריך... אודי, הפורום הזה הוא באמת על הכיפק. כבר ציינתי שלמרות שלפעמים עוברות תקופות שבהן אני לא משתתף מחוסר זמן, לחזור אל הפורום זה תמיד כמו לחזור הביתה. אני גם יודע שהרבה גרפולוגים ותיקים מציצים כאן מדי פעם, ואני בהחלט מקבל הערות על איכות הפורום מאותם גרפולוגים. מה שרינת עושה כאן נתפס בעיני כמישהוא שזורק זבל ברחוב או בביתי. נראה גם שהיא עושה זאת לא מחוסר ידע - כי אז זה היה נסלח, אלא מסיבות אחרות. אנני יודע איך, אבל לדעתי תפקידך כמנהל הפורום לדאוג שדברים כאלה לא יקרו. באופן ספציפי בניתוח זה, היה פעם כלל שאמר שלא מנתחים כתבי יד של בני פחות מ18 מאחר ולא ברור אם הם הגיעו לבגרות גרפולוגית. וחוץ מזה, לא היתה בדגימת הכתב הזו פניה לפורום עם בקשה לניתוח.

רינת p a

New member
כחדשה אני מתנצלת

שלא ידעתי את החוקים שיש בינכם על כך שלא מנתחים כתב של אנשים צעירים מקובל עלי

לגבי החלק האחרון אתה צודק, ולא

היתה פניה ואישור לניתוח, העלמתי עין והיתה סבה לכך אבל נשאיר זאת כך ונמנע מהתייחסות נוספת לכתב. אני מבין את הרגשתך אבל אנחנו פורום פתוח וסובלני גם כלפי מי שמייצגים אסכולות ושטות אחרות, ואני לא צריך להזכיר לך כל מיני וויכוחים מן העבר. לעת עתה שום דבר לא חרג כאן מפרופורציות.

Ramie

New member
אכן, חוץ מהשעה - הכל בפרופורציות

אני בכל זאת חושב שהיום למדתי משהוא חשוב. למדתי למה יש לגרפולוגיה שם כל כך רע. אם כבר דנים בזה אז אני באמת סקרן - רינת האם תואילי להסביר לנו מהיא אותה התבוננות פנימית שעל פיה חזית את העומד לקרות לבעלת הכתב? תודה

רינת p a

New member
האם ראיתה את השינוי

של כתב ידה במקומות שונים בדף ??? ראיתה שיש הבדלים גם באות "א" וגם באות "ל" אולי אני שיכורה אבל את העבודה שלי אני יודעת היטב

Ramie

New member
נכון - יש הבדלים

יש גם קו עבה, לחץ חזק כמעט ללא פורקן, מ משתנה, מרחק קטן בין אותיות במילה ועוד ועוד. איך זה מתקשר לאותה התבוננות פנימית שהזכרת?

רינת p a

New member
התבוננות פנימית היא לא

משהוא שצריך להבהל ממנו עם יש בה מידה של רכות והקשבה היא מאוד עדינה ומבינה אך במרכז הדף מופיעות זויות והאות "פ" גדלה אני אומרת לה שיש בה את היכולת כמו בחלק העליון של הדף ובחלק התחתון שלו נראת התנהגות שונה סימן שהיא מסוגלת להתנהג אחרת יכולתי לבחור את הדרך של ירידה עליה או הדרך שלי היא לתת לה מחמאות ודרך זה לפתוח לה את העיניים

למעלה