ניתוח כן או לא....

הגולשת3

New member
ניתוח כן או לא....

הי לכולכן. אני צריכה את עצתכן... אולי קצת עידוד. כרגע אני על לוקיןן אוטוטו מסיימת שלושה חודשים מהזריקה. מועמדת לניתוח אבל מאאאאד חוששת! משהו בי אומר לי שכדאי לי לנסות ולהמנע מניתוח. שאולי הכל יעבור. העובדה שהלוקרין כ"כ עזר לי לחזור לחיים נורמליים נותן לי לחשוב שאולי זה היה גל (ענקי יש לומר...) ועכשיו הוא יחלוף (?) אני מכירה את האנדו הזה כבר שנים.והוא בא והלך לו עד שלפני שלוש שנים נותחתי ניתוח בטן דחוף שגילה אנדו (למרות שבניתוח עצמו הם לא אבחנו זאת ולכן טיפלו רק במה שדחוף). מכייון שהיו לי בעבר הרבה התקפות שחלפו (חלקן נעזרתי בטיפול הומאופטי שאני מקבלת גם עכשיו) אני חושבת שאולי גם הפעם זה יהיה כך ולא צריך את הניתוח הזה. מה דעתכן? אשמח אם תספרו לי מניסיונכן האם המחלה מחמירה עם השנים או שיש לה טבע גלי שכזה. כך שאולי אם אני אעשה עוד שינויים תזונתיים עוד דיקור, אחרי הלוקרין שהכניס את הכל לקונטרול (כך לפחות זה מרגיש) אז אני אעבור את הגל הזה? אנא תנו כיוון!

sheronher

New member
היי

אצלי הניתוח עזר מאוד ורמת הכאב ירדה מ90% מהיום, גם בימים של של מחזור ולא של ביוץ, כאב בקאזוואל, למצב של כאבים לא כל יום, יש ימים בהם אין כאב בכלל. לי הניתוח עזר מאוד - מקווה שלהרבה זמן (אני רק חודש אחרי) שיהיה בהצלחה

זואילי

New member
מתעתע...

גם לי הלוקרין 3 חודשים לפני הניתוח עשה טוב. אפילו מצויין. אבל לרגע לא חשבתי לא להינתח. כן חשבתי איזו פאדיחה תהיה אם בניתוח יראו שהכל בסדר... ושדמיינתי.... מה שבטוח - זה לא יעבור. מצער אבל ככה זה. יש מחלה והיא עובדה. צריך להתמודד עם הסימפטומים שלה. בכל דרך שתעשה לך טוב. מסכימה איתך על עניין הגלים. בהחלט אצלי אני מרגישה את המחלה ככה - יש עליות ויש ירידות. יש תקופות טובות ויש תקופות לא טובות. הגל של תקופה קשה נרגע אצלך תודות ללוקרין, אבל הוא הרי לא טיפל לך במחלה אלא רק בתופעות שהפריעו לך לאיכות החיים, וכשטוב אז קל לשכוח או להתעלם מכמה היה רע... אצלי בפירוש המחלה החמירה עם השנים כי 17 שנים ללא דיכוי רצוף, ניתוח וכל טיפול - הביאו אותי למצב של נזקים חמורים. מאז אותו דיכוי ולאחריו הניתוח - קיבלתי איכות חיים. אמנם הווסת כתמיד רעה וקשה אבל אני בהחלט יכולה להגיד שמאז הניתוח ולהיות כמה שיותר ברצף של דיכוי - אני מרגישה הרבה הרבה יותר טוב מפעם. תמשיכי עם התזונה וההומיאופתיה והדיקור שעושים עבודה טובה בטיפול תומך, אל תוותרי על דיכוי כי את בעצמך כבר יודעת שזה עובד, ולגבי הניתוח.... החלטה שלך. בהצלחה בכל החלטה שתקבלי

בלה73

New member
גם אצלי הכאבים

היו בצורת התקפות: כמה שבועות כאבים, ואז כמה חודשים שקט, ואז שוב כאבים. אני חייבת לציין שלקראת הניתוח הייתי מאוד סקרנית לדעת מה קורה אצלי שם בפנים. כעת, לאחר הניתוח, אני יכולה להגיד שאפילו אני נדהמתי מכמות ה"נזק" שנצבר בפנים. הייתי מצפה שעם כזו כמות של נזק, יהיו לי כאבים הרבה יותר חזקים וממושכים. אני מניחה שבזכות זה שניהלתי אורח חיים בריא למדי (תזונה, יוגה) אולי לא סבלתי כל כך קשה. אבל היום ברור לי שהניתוח היה הכרח במקרה שלי. הדלקת וההדבקויות הצטברו ונוצר מצב שהחצוצרה השמאלית שלי היתה מודלקת לגמרי ונאלצו להוציא אותה. גם בצד ימין יש לי נגעים, ואני חושבת לעצמי איזה מזל שלא דחיתי את הניתוח. מה עם גם החצוצרה הימנית כבר היתה יוצאת מכלל שימוש? טוב, הכל אצלי עוד טרי, ואני מהרהרת לעצמי הרבה בנושא...

לצערי לא יכולות לתת דעה

ההחלטה צריכה להיות שלך בלבד.. קיבלת רשמים מנשים ואת יכולה לקרוא כאן עוד הרבה סיפורים על הנשים האחרות ואת שעבר עליהן.... המחלה יכולה להיות בשקט שנים רבות ופתאום להתפרץ....ו/או היא יכולה להיות פעילה כל הזמן....והכי חשוב היא לא עוברת לבד. התקפות הן דבר זמני שבא ועובר וגם הלוקרין שהוא זמני לא יכול להעלים את האנדו..... בהצלחה בהחלטה מנסיוני - המחלה החמירה עם הזמן ובהחלט פגעה באיברים רבים. מנסיוני - הניתוח עזר לי מאוד ...... בהצלחה

מבינה אותך כל כך

גם אני לקראת ניתוח שני. אומנם כבר החלטתי שאני הולכת לניתוח, אבל בהחלט לפעמים מקוננת בי המחשבה אולי אני רצה מידי לניתוח? אולי אדחה אותו? אולי המצב אינו נורא כל כך כמו שנדמה לי ולרופאים וכמו שזוזו אמרה איזה פדיחות אם בסוף יתברר שהמצב אינו נורא כל כך כמו שחשדו. גם אצלי המצב כרגע יחסית רגוע, לא יודעת עם בגלל הלוקרין כי התחיל להרגע גם שבוע לפני שקיבלתי את הלוקרין. זה לא שאין כלל כאבים עכשיו, יש אבל לא כאבי תופת ואני מסתפקת במשככים הקלים בלבד, ולפעמים אפילו הכאבים "הקלים" שצצים גורמים לי לרצות את הניתוח וכמה שיותר מהר. כמובן שאת צריכה להגיע להחלטה שלך לבדך ואף אחד לא יכול להחליט בשבילך. אבל אני מבינה את התיסכול כשהכל רגוע ואת מרגישה "מה אני ירוץ לניתוח?? הכל בסדר עכשיו"
בכל מה שתחליטי

הגולשת3

New member
חברות יקרות, תודה

תודה על ההתייחסות והבעת הדעה. אני שמחה לראות שההתלבטויות דומות, המחשבות והתחושות משותפות וזו לא רק אני שקשה לה כ"כ להינתח שוב... אמנם כמו שכולכן כתבתן, וכמו שתיארתי לעצמי ההחלטה בידי. מקווה להחליט טוב... שוב תודה
וכמובן שאם יש עוד דעות - אשמח לשמוע! גם דעות שונות יתקבלו בברכה.

אני לא הייתי ממהרת

תשאלי מה מטרת הניתוח? איכות חיים? שיפור סיכוי השגת הריון? אם הלוקרין הביא שיפור, יכול מאד להיות שעל גלולות ברצף תהיה לך איכות חיים סבירה. יכול להיות.אני הייתי מנסה לעשות ה כ ל כדי להימנע מלהיכנס לחדר ניתוח. תרגישי טוב

למעלה