ניתוח השיר גוליית.

Adidason326655

New member
ניתוח השיר גוליית.

נראה לי שהמורה שלי עלה משהו בשיר גולית של כוורת. השיר נכתב בשנת 1975 (שנתיים לאחר מלחמת יום כיפור). הנה הניתוח : זהו שיר מאד עצוב (בא להדגיש כי מאחורי המנגינה העליזה מסתתר סיפור עצוב) הנושא כזה כאוב (חוזר על השורה הקודמת) אם תשים תחבושת לא יעזור לך שנתיים (זה אומר שהפצועים לא מחלימים, גם לא שנתיים אחרי. השיר נכתב שנתיים אחרי מלחמת יום כיפור) הגיבור של הסיפור להגיד אותו אסור נגלה רק שהשם שלו כמו "אפרים" (מצריים = אפריים / אפריים = אופוריה) (להמשך השיר אין לי פירוש.) יום אביב בכפר קטן ציפורים שרות בגן נמלה עוברת אך המנגינה נשארת בחצר נולד תינוק ומיד התחיל לצעוק "לא קוראים לי אפרים שמי גולית ולא אחרת" כל התנ"ך פחד ממנו כמו מפיל גיבורים ברחו הביתה לוחמים זייפו ת'גיל הם קרוא לו השד מאשקלון בגנון אמר "שלום" ילדים עברו לדום בן חמש וכבר הספיק להביא הביתה סלע התאמן כל יום שעות בלהפריע לחיות יש אומרים היה לו קול נמוך מים המלח כל התנ"ך פחד ממנו כמו מפיל גיבורים ברחו הביתה לוחמים למדו חליל הם קראו לו בשקט מרחוק : "הנה בא אלינו, בא אלינו גולי גולית נקווה שגם הפעם הוא יחשוב אותי נחמד הנה בא אלינו, בא אלינו גולי גולית נקווה שלא ידרוך עליי יעשה אותי גמד" דוד מלך ישראל קם בבוקר לטייל מרחוק רואה המון סואן צועק הצילו בלי לחשוב יותר מיום התייצב על המקום חוץ משני גמלים וגדי עוד לא ידעו אז מיהו "בוא אלי גולית נחמד, שב אצלי על כף היד..." "ככה מדברים?" שאל גולית באשקלונית דוד מלך התעצבן "הרוגטקה תנגן!" אבן לעברו ירה קלע לו בול בפוני כל התנך אמר תודה והתרגש "אם תרצה להיות מלכנו תתקשר מחר בשש" ומאז לא שמעו אותם שרים: "הנה בא אלינו, בא אלינו גולי גולית נקווה שגם הפעם הוא יחשוב אותי נחמד הנה בא אלינו, בא אלינו גולי גולית נקווה שלא ידרוך עליי יעשה אותי גמד"

../images/Emo6.gif למורה שלך יש הרבה הומור!

אני מזמינה אתכם להמשיך במגמה הניתוחית הזאת, אולי באמת נצליח לעלות על משהו.

האגס 1

New member
יאללה, נלך על זה: ../images/Emo98.gif

אולי "כל התנ"ך פחד ממנו כמו מפיל" זה מסמל את הפחד שיש חבברה שלנו בכל פעם שמנפנפים לנו עם סימבול מהתנ"ך, שאמור לגרום לנו להפסיק לחשוב על צרכיפ פרקטיים של חברה ובטחון, במיוחד כשמדובר באוירת מלחמות. וזה במקום לקיים דיון ציבורי רציני ומעמיק (בישראל???) על משמעות הסימבולים התנ"כיים האלה, פירושיהם האפשריים השונים (הרי יש 70 פנים לתורה), משמעותם בצרכים המדיניים והחברתיים של היום, וישומם באופן רציונלי. העדר תרבות דיון כזו, ואולי גם הפחד מפני עיסוק בתנ"ך מפני שהוא טומן בחובו, כביכול, מגמה של החזרה בתשובה, אלה רק מכשירים את הקרקע לגורמים משיחיים המפיצים פרשנות גרוטסקית ומעוותת של היהדות ורק מרחיקים אותנו ממורשת כה עשירה ומרתקת בת אלפי שנים. אין הם אומרים את זאת בכל דקויותיה של התורה, אלא קוראים בקול גדול - בלי מורך לב ובלי חשש מפני הזול.

קוליפון

New member
אולי "תחבושת" היא התחבושת

ששם אריק שרון במהלך מלחמת יום כיפור
התמונות של אריק והתחבושת מסמלים עבור רבים את מלחמת יום כיפור, אך השמועה מספרת שאריק נאלץ לחבוש תחבושת כי הוא נפצע מג'ריקן...

מוגג

New member
ודוד מלך

זה כמובן דדו - דוד אלעזר. וגולית - מזכיר את גולדה, כאילו דה?!

מוגג

New member
כמעט

גמד - ארמז לשיר "במדינת הגמדים" שבו הצבא "לבוש מדים יוצא למלחמה". "גיבורים למדו חלילי" - ביקשו פטור מטעמי פמיניזם.

וכבר יומיים שאני לא מצליחה לחשוב

למי לייחס את ה"בול בפוני". לא היתה להם בלורית באותה תקופה?

האגס 1

New member
רגע

אז איך זה ש"גולדה" נשמע כמו "אפריים"? אולי עברות של השם בצורה מסויימת?

לוטקה

New member
נקווה שלא ידרוך עלי ../images/Emo6.gif

דדו אמר במסיבת העיתונאים ביום השלישי "נמשיך במלחמה עד שנשבור להם את העצמות"

למעלה