ניתוח בפרטי או בתה"ש?

mia31

New member
ניתוח בפרטי או בתה"ש?

שלום לכולם! אשמח לקבל תגובות מכם אני אמורה לעשות ניתוח. כרגע אני מטופלת פרטית אצל דר' סוריאנו שהוא מקסים. האם יש הפרש גדול מבחינה כספית? והבנתי שהניתוחים בפרטי - משתחררים באותו יום. האם זה אפשרי? האם בתל השומר זה שונה? בתודה מראש

ההבדלים

בפרטי את יודעת מי המנתח...ציבורי לא. בפרטי ובציבורי משחררים תלוי במצבך המתאושש....ומה נעשה בניתוח. במידה והיה ניקוי את נשארת לפחות לילה....מינימום...אלא אם עשית היסטרוסקופיה ניתוחית ואז גם בציבורי משתחררים באותו היום. אני אישית ניתוח אנדו שוב תלוי בחומרתו עדיף בציבורי.....ורק תה"ש. כמה כסף.....ציבורי לא עולה...(ט. 17 ).......פרטי תשאלי את הרופא. בתה"ש נמצאים הרופאים שבהחלט מבינים באנדו'...כמו דר' סוריאנו...פרופ' גולדנברג....דר' זולטי....שיינמן....וצוות טוב. שוב הכל תלוי איזה ניתוח את אמורה לעבור......היסטרוסקופיה/לפרסקופיה/פתיחת בטן......? בהצלחה ואנחנו כאן לעוד שאלות.

sheronher

New member
המלצה ועוד שאלה לבנות

היחס של צוות הרופאים ובעיקר של צוות האחיות פשוט מדהים אחרי מפגש לא סימפטי עם אחיות בבי"ח קפלן, במיון כמובן, הבנתי שיחס אנושי מאחות בבי"ח זה לא מובן מאליו ובתה"ש יש צוות פשוט נ-ה-ד-ר - היחס נפלא ורק שבחים יש לי לתת להן. חוצמזה שבי מטפל שיינמן גם במרפאה וגם ניתח, והפכתי אותו גם לרופא הנשים הקבוע שלי כך שאני מרגישה בידיים טובות המון בהצלחה בכל דרך שתבחרי המלצה שלי, אל תתיאשי, קחי אחרי הניתוח כמה משככים שרק צריכה ואל תעשי את השטות שאני עשיתי ותאמיני לי שהחיים נראים אחרת...אני סבלתי 100% מהזמן מכאב ועכשיו סובלת אולי 5% מהיום בכל היום. ד"א בנות רציתי לשאול שאלה, אולי קצת מגעילה, אבל פה אני מבינה שהכל פתוח. בזמן האחרון לא משנה מה אני מכניסה לפה , מיד מתחיל לי כאב בטן ושילשולים (בערך שניה אחרי שאכלתי משהו - אני רצה לשירותים, ממש כמו גור כלבים חחח), עכשיו נשללה כל בעיה כירורגית השאלה אם מישהי חווה את זה גם כן ואם יש קשר כלשהו לאנדו, מחר פגישה אצל שיינמן בקהילה ואשאל אותו גם אבל האם אתן גם חוות בעיה כזו???????

מנפלאות האנדו' וההשפעה על המעים

תעשי חיפוש כאן ותראי כמה מאיתנו סובלות משלשולים ועצירות לסירוגין
עוד הבדל לגבי פרטי-ציבורי- בפרטי אם חו"ח את מסתבכת אין מומחים שאפשר להקפיץ תוך מס' דקות מהמחלקות השונות - עוד נק. למחשבה בהצלחה

lee E

New member
מעיים.

בהחלט יש קשר. כאשר התחלתי עם בעיות המעיים, בערך כמו שאת מספרת, לא חשבתי שזה האנדו'..וכמובן כל אידיוט עם תעודה מביה"ס לרפואה, גם לא העלה זאת על דעתו. עשו לי כל בדיקה אפשרית, החל מאלרגיות וכלה בכל בדיקה חודרנית שאת יכולה לחשוב עליה. קיבלתי גם אבחנה חסרת שחר של המעי הרגיז..כמובן שלא היה ולא נברא. מה כן היה? חסימת מעיים כמעט מלאה, לכל אורך המעיים, הייתי קרובה "ככה" (דמייני אצבעות דקות של מנתח חמוד מראה באצבעותיו כחצי ס"מ) לכריתת מעיים. באופן פלא, מיד לאחר הניתוח האחרון, נעלמו כל בעיות המעיים כלא היו. לשם השוואה אומר לך, שבמשך 4 שנים כמעט לא יצאתי מהבית, עקב חוסר שליטה על המעיים..עם כל מה שאת יכולה ולא יכולה לדמיין...כולל תאונות..כולל אי יכולת לשהות בשום מקום שלא קרוב לשירותים...כולל פחד ממשי ללכת ברחוב. כולל הפיכה ליצור לבן עם סימנים שחורים מסביב לעין עקב אי יכולת לעכל מזון. והכל מהאנדו'..לא אלרגיות, לא אוכל, לא מעי מעוצבן..רק אנדו'.

ואני

קיבלתי השבוע אבחנה של מעי רגיז
מעניין, אם אכן האבחנה נכונה ואם כן זה אומר שגם אחרי הניתוח רוב תופעות המעי ישארו
ממש לא בא לי להתחיל עם תרופות לבעיה הזאת

galim29

New member
../images/Emo24.gifמייקוש

רוב הסיכויים שבעיות המעיים ישארו כך שתהיי מודעת לעניין. אבל מה זה משנה אם את לוקחת כדורים לאנדו עם בעיות מעיים או למעי רגיז? מה כבר ייתנו לך מותק? קולוטל ופרוביוטיק? הם לא מתחילים עם כדורים כבדים ואם זה יעזור למה לא? אני התחלתי לקחת וזה מתחיל להראות סימני עזרה. כמובן שאני גם דוחפת לעצמי תה מגעיל שיוציא את הנוזלים מהגוף אבל אני שנתיים וחצי אחרי הניתוח ורק עכשיו מטפלת בבעיות המעיים. את לא פחדנית כמוני בנושא המעיים נכון? ותלמדי מבעלות הניסיון בתחום... לא מזניחים.

lee E

New member
לדעתי שום מעי רגיז ושם מעי מעוצבן.

לא נראה לכן מוזר שלכ-ו-ל-נ-ו יש מעי רגיז? בנתיים..העובדה היחידה מבחינתי היא, שלאחר שפתחו לי את החסימות, נעלם גם המעי הרגיז...מסקנה..טעות רבתי באבחנה. זה גורם לי להאמין, שלאף אחת אין שום מעי רגיז.

זואילי

New member
כן אבל

אם נמצאה מעורבות מעיים ידועה של אנדו, אז תופעות הלוואי של זה דומות למעי רגיז. לנו ברור שזה אנדו, אבל המעי הרגיז זה לא ה"מחלה" אלא פשוט תוצר לוואי, אז שיקראו לזה ככה. מה 'כפת לי. אני יודעת שזה אנדו וזה מספיק לי. שוב אלו סתם ענייני סמנטיקה שחבל להתעסק בזה במקום לנסות למצוא איזהשהוא מזור שיקל על אותן תופעות. (החל בטיפול תרופתי וכלה בניתוח אינסטלציה).

lee E

New member
זואילי את טועה ומטעה!!!

המעי הרגיז זה תסמונת שגורמיה הם שונים לחלוטין והטיפול בה מאוד ספציפי. זו לא סמנטיקה כי זו הטעיה של החולה. ברגע שמגדירים אותך כחולה בתסמונת, כמו שקרה אצלי, פשוט מתעלמים והתעלמו ממעורבות האנדו'. אצלך היה ברור שיש מוקדים במעיים..אצלי לעומת זאת, לא רק שלא ידעו..אלא חיפפו את הנושא ע"י שהחליטו שיש לי את התסמונת..ואני מדברת על אותו בית חולים שכל כך מוערץ. במקרה שלי, דווקא בגלל שכל כך שוכנעתי שיש מעי רגיז..למרות שזק התעקשה וטענה כבר כמה שנים שיש לי חסימה, דווקא רופאי בית החולים הנערץ, נתלו באבחנה הלא נכונה וסיכנו את חיי בצורה פושעת. המילים המדוייקות היו "יש לך את המעי הרגיז ואנו לא רואים סימן למעורבות מעיים"...ההמשך ידוע. יודעת מה, חבל שלא הקלטתי אותם. אם אשתמש במילותיך, מהכ'פת להם לדחוף עוד תרופות, להשתיק אותך ואת מכאוביך..ולהסוות את הסימנים המסוכנים. אז לבוא ולומר למטופלות שיש להן תסמונת המעי הרגיז, זה לא סתם סמנטיקה, אלא הטעייה מסוכנת! מאוד קל לתת תרופות..כמו שעשו איתי, דבר שמאוד הקל עליי לדחות את הניתוח וכמעט להרוג את עצמי. דבר אחד את צודקת, באמת הטיפול התרופתי עוזר. אותי זה הרים מהספה...אבל כמעט הרג אותי.

זואילי

New member
הדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה להטעות

גם אני אובחנתי ע"י אחד מרופאי הגסטרו בתה"ש, כ 4 שנים לפני שאובחנתי כחולת אנדו - שיש לי מעי רגיז. עשיתי אז לראשונה קולונוסקופיה ומנומטריה רקטאלית וזמן מעבר מעי גס וטופלתי אז בכדורים חדשים שיצאו לשוק, שעלו לי (לא אשכח את זה) 330 ש"ח לחבילה קטנה ורופא המשפחה היה אוסף לי דוגמיות מהתועמלנים שאז הפיצו את התרופה. (אחרי 3 חודשים היא סיימה את עבודתה על ה"מעי הרגיז" שלי). זו הייתה השנה הרביעית שלי לעצירות הכרונית. עוד לא ידעתי כלום על האנדו והמשכתי להגיד לכל רופא שנקרה בדרכי שזה קשור למחזור. שיש בעיה במחזור. שיבדקו לי את המחזור. (ו 4 שנים קודם לכן! אמרתי את אותו הדבר לכירורג מהגסטרו בבלינסון שהוא לפחות לא אמר כלום אלא הפנה אותי לגניקולוג שהיה לי דאז ושאצלו נתקעתי עד שהוא עף בבעיטה). אני מעולם! נבר אבר! לא קיבלתי את האבחנה הזאת ולא הסכמתי איתה
ולא הייתה לי שום זק שיכלה להגיד לי זוזו את צודקת. וגם כשנשלחתי לביתי להעביר עוד שנים של נזקים מצטברים - לא הפסקתי לחפש את המקור לבעייה במעיים. התרופה שקיבלתי אז לא השתיקה אותי ולא הקלה על כאביי. ומהרגע שיצאתי מסף דלתו של אותו רופא שעדיין עובד שם - לא הייתה אפילו פעם אחת שלא עברה לי בראש המחשבה ללכת אליו ולהטיח על שולחנו את התיק הרפואי שלי ולהגיד לו תראה מה עשית לי עם האבחנה השגוייה שלך. (תמיד אחד ממלווי החזיק אותי שלא אעשה "שטויות"). היום אני גם יכולה להוסיף לו 2 תיקים מיח' פריון שונות, כדי שיבין אחת ולתמיד מה זה אנדומטריוזיס על
כל
נזקי המחלה הארורה בגלל בורות ואבחנות שגויות. לכן אני כל פעם חוזרת ואומרת, לכל מי שמציפה פה בעיית מעיים - שלא תזניח את זה ושלא תלך לשום רופא גסטרו שלא מבין את הקשר בין אנדו ומעיים
. רק מי שחווה על גופה את התופעות של אנדו במעיים וההידבקויות שזה יוצר - בדיוק כמו שזק התריעה בפנייך גם כששוכנעת ע"י הרופאים שזה "רק" מעי רגיז, רק אנחנו יכולות לצאת פה בצעקה גדולה - בנות: יש לכן אנדו, יש תופעות מעיים - יש קשר הדוק!! את יודעת, וכך גם כל חברותיי מפה שאני כנראה בין היחידות שחושבות שניתוחים חוזרים זה מאסט במקרים מסויימים ואת הניתוח שלי
דרשתי מיוזמתי
לעשות אחרי שבפגישה השלישית שלי במרפאה כשרק הוצע לי דיכוי חטפתי את הסעיף וצווחתי במסדרון למה ממשיכים לנפנף אותי ולא נותנים לי תשובה/תאריך. (ותודה לד"ר שינמן שמיד חטף אותי לחדר ונתן לי הסבר על השתלשלות הדברים עד לניתוח). ואז מצאתי את הפורום ואת זק והעליתי את השאלה מי זה ד"ר רוזין - ושוב, אני על דעת עצמי קבעתי איתו פגישה והגעתי אליו עם קולונוסקופיה 2 שכבר בארגבל עשה ואולט' - תחת ראשון שגם יקירנו עשה ושמעתי את כל מה שכל השנים ידעתי לבד. את עברת המוני ניתוחים והמוני חדרי ניתוח בארץ ובעולם - אבל את החלטת לבד מהחוויות הנוראיות שעברת ומחוסר האמון (המוצדק לחלוטין) במערכת הרפואית שיקל עלייך להיאחז בתסמונת המעי הרגיז עד לניתוח האחרון שהגעת אליו כמו שכולנו יודעות, על סף.... עד היום אני מוצאת את עצמי מסבירה לרופאים למה יש לי תופעות כאלה ואחרות במעיים ב - ג - ל - ל האנדו ולמה אני לוקחת את הכדורים שאני לוקחת (כולל למרדים האחרון שפגשתי בו בשאיבה) כדי להקל על תופעות האנדו במעיים. אין שום רופא שאני מזכירה בפניו את צמד המילים מעי רגיז. רק אומרת - מוקד אנדומטריוזיס במעיים שמצריך/יצריך ניתוח בפני עצמו ביום מן הימים. (ואותו מרדים אחרון דרך אגב שאל אותי בשיא הרצינות - "אז איך את חיה??" האמת, אין לי תשובה לשאלה הזאת.) כל מי שנמצאת פה בבית הזה, ושומעת את המונח מעי רגיז (גם אם בארגבל אמר) ויש לה אנדומטריוזיס מוכח צריכה להבין שלא נפלה עליה עכשיו "צרה נוספת"! אלא שככה יגדירו את התופעות והסימפטומים כי מה לעשות, אנדו אוהב מעיים. ולרופאים שלנו אין פתרונות פלא. אז יזרקו לחלל האויר ת המילים מעי רגיז ואז יעשו ניתוח וינקו ויפרידו הידבקויות. ואם צריך יכרתו. ולכן למשוואה הזאת בלבד יכנסו תרופות שאת ואני מכירות ומוקירות ויתנו איזה שקט יחסי כטיפול
משלים
עד ל"בום" הבא.

lee E

New member
אוקיי..איבדתי אותך לחלוטין. מה את מנסה לומר?

מה שאני טוענת, שברגע שזורקים למשוואה המגעילה הזו, עוד איזה תסמונת, שתסכימי איתי, שכנראה לא היתה ולא נבראה, מתעלמים בעצם מהעובדה שהתסמינים שייכים לאנדו'. אני לא מבינה למה עושים את זה. למה לא לקרוא לתסמינים בשמם. ולמה כל חולת אנדו' יוצאת מבארגבל עם התסמונת הזו. למה לא לתת את התרופות, שאכן עוזרות, תחת ההגדרה של תסמיני האנדו'. ולמה..אני אשתמש במילים שלך שוב "כל מי שנמצאת פה בבית הזה, ושומעת את המונח מעי רגיז (גם אם בארגבל אמר) ויש לה אנדומטריוזיס מוכח צריכה להבין שלא נפלה עליה עכשיו "צרה נוספת"! אלא שככה יגדירו את התופעות והסימפטומים כי מה לעשות, אנדו אוהב מעיים. ולרופאים שלנו אין פתרונות פלא"..למה אנו צריכות להבין שלא מדובר בתסמונת? מה המטרה בלתת אבחנה שגויה? ולמה אנו צריכות לקבל את הטרטרת האיבחונית הזו? וד"א, למה ניתוחים חוזרים זה מאסט? לדעתי, זה מה שהרגילו אותנו לחשוב. לי לא רור כלל..ומנקודת נמבט של 8 פתיחות בטן, למה אי אפשר לצמצם את מס' הניתוחים. ועוד משהו..כל הבדיקות הנ"ל..את יודעת את דעתי בנושא, ואחזור עליה. כאשר שאלתי כאן, איך זה שלא מבצעים בי את כל הבדיקות הנ"ל..מה פתאום שאכנס לחדר ניתוח בלי עשרות בדיקות חודרניות, מפחידות וכואבות? התשובה היתה "למה? הרי אנו יודעים שיש לך אנדו'"...מסקנתי? ( ואני יודעת שהרבה לא יסכימו איתי..כי מה לעשות..הרגילו אותנו אחרת) כל הבדיקות הנ"ל..מטרתן, הוצאת כספים מיותרים מקופות החולים.כמבון שזו הכללה וצריך בדיקות..אבל רובן מיותרות. שוב...משיכת זמן מיותרת עד לניתוח ההכרחי..מריחת עוד ועוד ניתוחים כאשר אפשר בהחלט לצמצם. מריחת בדיקות קשות וכואבות, ולעיתים קרובות מיותרות...אבחנות מיותרות וחסרות תכלית. למה בדיוק? למה להאריך את הסבל, כאשר הזמן הוא גורם משמעותי אצל רבות מאיתנו?

זואילי

New member
חחח, איך את לא יורדת לסוף דעתי? ../images/Emo24.gif

לשאול למה הרופאים קוראים לזה ככה, זה בערך כמו לשאול למה גם יש כל כך הרבה רופאים שלא יודעים עדיין מה זה אנדו באמת. או זה כמו שתשאלי למה נותנים פה (בארץ) הורמונים אחרי שמוציאים את כל איברי הרבייה. או לשאול למה לא מבינים שאנדומטריוזיס היא מחלה חמורה מאין כמוה. למה לקרוא לזה מעי רגיז? כי האקדמיה לא מצאה שם מתאים לתופעות האלה שנובעות מהאנדו. מצידי שיקראו לזה חרא בלבן. מה המטרה בלתת אבחנה שגויה? כי לא מתאמצים מספיק לחקור את המחלה, אנא ערף? כי לא נותנים למחלה את ה"כבוד" הראוי? אולי כי אף רופא לא לקח את בארגבל לשיחה ואמר לו צ'מע מון שרי, אל תגיד מעי רגיז כשיש מעורבות אנדו. תגיד שיש לזה אלף תופעות אבל סי וו פלה, אל תבלבל את הבנות. למה? כי ככה. נראה לך שזה ישתנה? הצחקתני. את זוכרת את שירשור תופעות המעיים שכתבתי בפירוט יתר? איך בדיוק יקראו הרופאים לכל זה במילה אחת או שתיים? אז הם קוראים לתופעות האלה בשם מבלבל מאוד ובשם שיכול כמו שאמרת לגרום לנזק. מרגיז? מקומם? אין ספק, אבל ככה זה. אז האחריות היא שלך לחקור ולדרוש ואפילו לשלם ממיטב כספך על מה שלא או כן בסל ולעשות את הבדיקות לא בשביל הרופאים אלא בשבילך. חסרות פה בנות שהסכימו מיוזמתן לוותר על הבדיקות הלא נעימות? חסרה הכחשה? חסר פחד? חסרה בריחה מחדרי ניתוח? אז מי שכבר תעשה את הבדיקות ויודעת רק מהפורום הזה שמעי רגיז באנדומטריוזיס=מעורבות מעיים, שתחליט הלאה מה היא עושה עם זה. אם אנדואית תתייחס למעי רגיז כתסמונת נפרדת מהאנדו - זו בעייה שלה. מי שאמור לקרוא לתסמינים בשמם האמיתי זה אנחנו בלבד . עם כמה שזה מביא את הסעיף. כי כולנו יודעות בסופו של דבר, בין אם נקבל את העובדה או נתכחש אליה - שזה לא תסמונת המעי הרגיז. שזה תופעות של מעורבות מעיים באנדו. (שמה לעשות, התופעות דומות מאוד למי שאין לה אנדו אבל יש לה מעי רגיז). ואם נצליח או לא נצליח "לחנך" את הרופאים, בינתיים הסבל עלינו וצריך לטפל בו. ולמה "אנחנו צריכות להבין שלא מדובר בתסמונת?" - בדיוק מאותה סיבה שאנחנו צריכות להבין מה זו המחלה שיש לנו ולעולם אנחנו נבין במחלה הזאת יותר מכל רופא כי אנחנו חוות אותה על בשרינו. למה אנחנו צריכות להבין את המחלה והשלכותיה? כי זה הגוף שלנו וכל אחת תחליט מה שהיא רוצה לעשות עם זה, כי אף אחד לא ישמור לך על התחת חוץ ממך. לא משנה איזה שם ימציאו הרופאים לתופעות האלה - הטרטרת האיבחונית הזאת אמורה ללמד את החולה בלבד שהאנדו שלה גרם לתופעות מחרידות במעיים ואז נשאלת השאלה מה לעשות עם התופעות ואיך ניתן להתמודד איתן (תרופות/רפואה משלימה/ניתוח בארץ/ניתוח בחו"ל או השתכשכות בשלוליות בוץ פעמיים בשבוע תוך כדי אכילת ענבים אם זה עוזר). אז במקום לכעוס על שמות מבלבלים שרופאים בחרו לתופעות עדיף להעביר את האנרגיה למציאת איזושהיא הקלה. גם אני הרגשתי כשקיבלתי את הלוקרין ואמרו לי שניתוח יהיה 3 חודשים אח"כ שזו משיכת זמן מיותרת. אבל אני החלטתי להינתח כאן ולא בארה"ב ולא בבלגיה וגם לא בפרטי וככה עובדת המערכת פה ואני בחרתי את המערכת הזאת. אף אחד לא הכריח אותי לעשות ניתוח, ואף אחד לא הכריח אותי לעשות אותו פה בארץ. למה ניתוחים חוזרים זה מאסט? אני יכולה לענות לך רק על עצמי. כי כשסוריאנו עשה סדרי עדיפויות בניתוח שלי ויש דברים (איברים) שלא טופלו עד תום משיקולים שהוא לקח על עצמו במהלך הניתוח ואני מודה לו על כך, אז ברור לי לגמרי שניתוח נוסף ישלים את מה שנותר. ואולי יותר מאחד נוסף. ולא, ליהי - במקרה שלי בחדר הניתוח במחלקת הנשים לא היה ניתן לעבור אחרי 6 שעות של נקיונות אנדו מכל הבטן (כמעט) לניתוח מכוון - מעיים שתיתכן בו כריתה וישמור השם, סטומה . גם זק לא עברה את הניתוח שבו יצאה עם שקית במחלקת נשים. ואם החלטתי שאני הולכת לעבור טיפולי IVF ולהלעיט את גופי בהורמונים משגשגי אנדו ואם המשכתי עם הטיפולים והגעתי לארבעה כאלו בשנה, ובטוטאל ל 8 ווסתות מאז הניתוח - אז ברור לי בלי צל של ספק שכשאני ארגיש את ההחמרה של כל זה, אז אכנס שוב לחדר ניתוח מוכנה לגמרי. ועל ההחלטה שלי לעשות 4 טיפולים עם ידיעה ברורה שאני גורמת לעצמי נזק - אינני יכולה להאשים אף אחד מלבדי. ולא. אני לא מאשימה את עצמי, כי רציתי לדעת מה מצב הפריון שלי. לא בשביל הרופאים אלא בשבילי. והבנתי טוב מאוד מה המצב. אני כן יכולה להאשים את כל הרופאים בארץ למה לקח להם 17 שנה לאבחן אותי. אבל זה שהם בעצמם לא ידעו וזה שאנדומטריוזיס לא ממש תופס מקום בתוכנית הלימודים שלהם, עם זה אין לי מה לעשות מלבד לצעוק פה שאנחנו משלמות את המחיר ולהצטער על שזה כך. אולי אם היו מאבחנים אותי לפני 10 שנים אז לפחות הפוריות שלי הייתה ניצלת. אולי...אין לדעת. אבל אלוהים ישמור מה היו עושים לי בבטן אז, כשבקושי ידעו איך לכתוב את המילה אנדומטריוזיס. אם חוץ ממך יש פה עוד בנות שלא מבינות למה אני מתכוונת, אז קבלו התנצלותי שאינני מצליחה להסביר את עצמי ולא אמשיך לכתוב מגילות בנושא זה יותר.

lee E

New member
והמסקנה שלי....בעצם שלך.

שאנו צריכות להיות רופאות של עצמנו. הבעיה שזה קורה אחרי שכבר נגרם הנזק. הרופאים לא מסוגלים או לא רוצים או לא יודעים לטפל בנו, במקום לקרוא לתינוק בשמו, הם מעדיפים לזרוק כל מיני שמות חסרי שחר..כי הרי גם כך אנו מטומטמות ולא מבינות כלום. וגם במקרה שלך, כן אפשר לנקות את כל הבטן, גם אם זה ייקח יותר מ-6 שעות...אבל למה לעשות את זה..עוד ניתוח מכניס עוד כסף לכיס המנתח. ואז מה אם המשמעות בשביל המטופלת..עוד טראומת ניתוח. יש לי הרגשה שאנו מדברות על אותו הדבר...חוסר ידע של רופאים/זלזול במטופלות/אם אנו לא נדע מה לומר לרופא..ייגרם לנו עוד נזק. ובאמת מה עוד חדש בממלכת האנדו'?

זה בדיוק מה שאני חוששת

שבגלל שבארגבל איבחן את התסמונת הם יתיחסו לאבחון שלו ולא יבדקו בניתוח את המעיים כמו שצריך. כי שיינמן אמר לי בפרוש "אנו שולחים לבדיקה הזאת כדי לדעת אם להתכונן למעורבות מעיים או לא", אז אם הארגבל איבחן "מעי רגיז" הם לא יתכוננו לניתוח כמו שצריך ואז גם הניתוח השני יהיה חלקי כמו הראשון...
מקווה שאני טועה ושמי שינתח אותי יבדוק את כל האיברים כמו שצריך !

זואילי

New member
אז את צריכה לבוא ולהגיד

בפעם הבאה כשאת שם - שבארגבל קרא לתופעות מעי רגיז אבל את
יודעת שזה קשור לאנדו. ואת
יכולה להגיד שאת רוצה גם להתייעץ עם ד"ר רוזין ולהיפגש איתו ולהסביר גם לו את הכל ולהראות לו את כל הנתונים כולל דוח הניתוח שעבר ואת
רוצה שישבו כל המומחים מהמרפאה לדון במקרה שלך ושיקדישו תשומת לב למעיים כי עם כל החששות והפחדים הלגיטימיים לגמרי מניתוח, את לא רוצה גם להתחיל לדאוג לזה שיעשו לך ניתוח חלקי. הרי לא סתם בחרת להגיע לתה"ש. כי את
חווה ככה וככה וככה ותפרטי לפרטי פרטים שוב את התופעות שלך בלי להסמיק ותגידי שמעי רגיז זה משהו שגם בקופת חולים יכולים להגיד לך, לא במרפאת האנדו היחידה שבה מתייחסים למחלה ברצינות! ואת
וכל מי שבדק אותך יודעים שיש מעורבות של מעיים וזה אף נכתב בדוח ניתוח הראשון, אז שיקחו את זה בחשבון וייערכו בהתאם. להגיד להם את זה. בלי שום היסוסים. זה הגוף שלך! את יודעת מייקי מה עבר עלי בטיפול האחרון עם האיברים הנעלמים והרופאים שלא מצאו שחלות נכון? אז לפני שהרדימו אותי לא התביישתי להגיד לפרופ' שיף שאם לא עדכנו אותך בזה שכמעט כל רופא שפישפש לי בגוף התקשה לאתר את השחלות בגלל מיקומן, אז אני מודיעה לך מראש שאם תתקשה למצוא גם אתה את השחלות - מצידי תעשה לי שאיבה גם בטנית כשאני מורדמת. אני
טרחתי לעדכן אותו. בדיוק כמו שטרחתי להזכיר לו להכניס לי קטטר, כי "אתה זוכר שהשלפוחית אף פעם לא מתרוקנת מלא"... ובדיוק כמו שאמרתי לו - "איזה אנטיביוטיקה אקבל לוריד עכשיו ומה לקחת בבית" כדי שלא יהיה בכלל ספק ש"ישכחו" לתת לי אינטיביוטיקה. ובדיוק כמו שאמרתי לו - "אתה זוכר שאתם לא שמים לי נרות בתחת" והוצאתי מכיס החלוק את קופסת הוולטרנים והוא אמר למרדים שיתן לי זריקה במקום נרות וכשהמרדים שאל מדוע אז שיף אמר לו, תסמוך עלי, אני מכיר אותה ויודע מה לתת לה. מייקי, הרופא בא לעשות את עבודתו ולהמשיך בחייו. את באה לשם בשביל ניתוח! את זאת שעוברת את זה

אולי תצטרפי אליי

לתור הבא
כמובן שאנסה להסביר שאני בטוחה שתופעות המעי הרגיז קשורות לאנדו', אבל הבעיה שלי שאני אצל רופאים תמיד
ואף פעם לא מספיק אסרטיבית וחזקה כמוך (ואני מודעת לכך שזו בעיה!). השאלה גם למה הם קוראים מעורבות מעיים? האם רק אם יש חדירה לתוך המעיים או שגם איברים הדבוקים למעיים/ מעי גס נקראים מעורבות מעיים?

זואילי

New member
בסופו של דבר

אם יש או אין מעורבות מעיים, את זה יראו רק בניתוח כי במילא הם מתכווננים לשם כי דיווחת על ענייני מעיים. כך או כך, גם אם יקראו לזה מעי רגיז וזה כתוצאה מהאנדו כמו אצלי למשל אז יש תרופות לעניין שמקלות וזה עדיף על כלום.

galim29

New member
עונה לך../images/Emo140.gif

לטעמי האישי יש יתרון לבית החולים כמובן שרק שיבא. המחלקה מאומנת לטפל במנותחות האנדו ובמקרים של ניתוח אני מעדיפה להיות בבית חולים שאפשר להתייעץ עם כר נרחב של רופאים מהתחום ואם צריך להקפיץ מומחה זה לא בעיה לעומת פרטי. חוץ מהיתרון הברור שאין עלות כספית (טופס 17). החסרון? שאת לא יכולה להבטיח לעצמך מי ינתח אותך. את המקרים הקשים בד"כ סוריאנו מנתח ואם את םפרטית אצלו יש סבירות גבוהה שינתח אבל לא ניתן לדעת עד רגע הניתוח עצמו.

למעלה