ניתוח בכף הרגל

kolerabi

New member
ניתוח בכף הרגל

שלום, יש לי גוש קטן במעלה צידו הפנימי של עקב שמאל (ציור מצורף). הופיע לפני כשלושה חודשים כגולה רכה מתחת לעור, וכיום נראה כמו יבלת בקוטר 4ממ, בולט קצת החוצה, ורגיש (כואב). פודיאטור ניסה גירוד, אך הפסיק בגלל שנתקל בדימום. אורטופד שלח אותי לניתוח לכריתת ה"יבלת" כולל נטילת ביופסיה. הניתוח כואב מאד (הרדמה מקומית+טשטוש כללי) ומצריך שיקום שלושה שבועות עם קביים (מיעוט הבשר במקום מקשה על תפירה). דרמטולוג שראה את המקום המליץ לא לנתח, אלא לחשף את המקום במשחות-מאכלות. 1) על מי לסמוך? 2) האם יש דרך לשלול גידול ממאיר בלי ניתוח? 3) למה אי אפשר ליטול ביופסיה במחט? 4) למה אי אפשר לבצע MRI עם הזרקת חומר, או אולטרה-סאונד, או שיטה לא-פולשנית אחרת? 5) האם צריבת המקום כיום תכשיל ביופסיה בניתוח שנקבע לעוד חודשיים? תודה מראש וסליחה על ריבוי השאלות...

גידול

1. אני אורתופד, כך שאמליץ לך ללכת על המלצת האורתופד. 2. כן ע"י ביופסיה של חלק מהגוש, אך אם מדובר בגוש קטן לרוב כדאי להוציא את כולו. 3.כן. 4. הדמיה לא תיתן אבחנה של סוג הרקמה, אבל בחלק מהמקרים מומלץ לבצע MRI או בדיקות אחרות לפני הניתוח. 5.סביר להניח שכן.

kolerabi

New member
איזה רופא נוטל ביופסיה במחט

אני מודה על התשובות. לאיזה סוג (התמחות) רופא אפשר לפנות כדי שייטול ביופסיה במחט או בדרך אחרת שאינה ניתוח? שוב תודה!

למעלה