ניתוח איליגה (Elegia)

Darewolf

New member
ניתוח איליגה (Elegia)

ובכן, חשבתי על לעשות את זה לפני הרבה זמן, כלומר להתחיל לנתח שירים של קיז, אבל מכיוון שלא הייתי במצב רוח לא עשיתי זאת. הייתי רוצה להתחיל עם אחד השירים שאני שומע המון שלהם והוא אחד האהובים עלי, Elegia. השיר מדבר על בחורה גוססת אשר מתפללת לה´ את תפילתה האחרונה, בכדי שיציל אותה ממות ושיתן לה לחיות עוד. בתפילה זאת היא מדברת אליו ועל כמה שהיא חטאה ושהיא רוצה לחפר על חטאיה, דבר אשר מאוד מתאים לנצרות. עוד הוכחה לנצרות ולה´ שבשיר היא בבית הראשון שבו היא מדברת על החלק שבו ה´ הפך מים ליין בשביל ישו, דבר אשר מופיע בברית החדשה. כאשר מגיעים להמשך השיר(בית שני) היא מדברת על כך שהיא רוצה לחזור להיות נוצריה טובה ולחפר על חטאיה לפני שהיא מתה. בהמשך(בית שלישי) הבחורה מספרת על חטאיה, ומסכמת אותם בדברים פעוטים. בבית הרביעי והחמישי שחוזר על עצמו היא טוענת שה´ בעצם לא הקשיב לה והיא טעמה את טעם הארץ, האדמה, העפר אשר כידוע הוא טעם המוות : (from ashes to aseshs from dust to dust). אם תרצו גם תמיכה בשורות עצמן כלומר ניתוח של כל שורה לרעיון הזה, אין לי בעיה, רק תגידו. אורי וניתוח השירים. נ.ב כן אני גם כותב, אבל אני לא מת לפרסם את הדברים שלי בכל חור אפשרי, הם ממורכזים בדף יוצר שלי(2688) ואפשר לראות אותם שם. אגב, אשמח אם יהיה אפשר להעלות את הדבר למאמרים ככותרת ניתוחים, אני בטוח שיצא לי לעשות את זה לעוד כמה שירים ואני די בטוח שגם אנשים אחרים יכולים לעשות זאת. אורי בשנית.

chrisakachris

New member
או

שהכוונה הפוכה לחלוטין. "Especially the part where you turn water into wine", "Didn´t knock when I arrived" - לי נראה שהכוונה הפוכה לחלוטין מתחינה נואשת, אולי אפילו לעג.

Me Happy

New member
אחלה רעיון../images/Emo70.gif

אני אפתח קטגוריה מיוחדת במאמרים בשם ´ניתוח שירים´.
האמת היא שזה משהו שאני מאוד מאוד מאוד מאוד אוהב לעשות. אשמח לקרוא תימוכין לניתוח בשורות השיר, כפי שהצעת לעשות.

Darewolf

New member
כמובן שזה אפשרי אצל קיז

אבל שרה שרה את זה כל כך טוב שאי אפשר לדעת.

MayTheBee

New member
יש כבר כזה דבר!!!!!! :)

אמנם באנגלית, אבל אני ועוד כמה מעריצים עושים דרך האי מיילים משהו בשם the lyrics discussion וזה כמובן מדבר על ניתוח השירים. כבר עשינו את elegia, old woman, if you´re not scared ואנחנו חושבים על shadowman עכשיו. אנחנו מחליטים על תאריך וברגע שכולם שולחים, מישהי עושה מין "סיכום" כזה של הניתוחים של כולנו ואז זה מתפרסם באתר שלי. אתם יכולים לראות את שני השירים הראשונים כאן: www.webielik.com יש לבחור ב- "as long as it´s no tricky conversation" ושם כבר תבינו הכל. זה ממש ממש כייף ואתם יכולים להצטרף! ביי :)

למעלה