ניתוח - אורולוג

ronron555

New member
ניתוח - אורולוג

שלום, בני בן שנתיים וחצי אמור לעבור בקרוב ניתוח להגדלת צינור השופכה(בעברית..הרחבת החור של הפיפי) פרופ׳ יורם מור עתיד לבצע את הניתוח.
ההתייעצות שלי היא כזאת:
הניתוח יהיה בשעה 15:00 הילד צריך להיות בצום מאוכל 6 שעות וצום משתייה כולל מים 4 שעות.. איך עושים את זה?? מישהי במקרה עברה אותו הדבר? איך מסבירים לילד קטן שהוא לא יכול לשתות ולאכול כלום במשך כולכך נרבה זמן בנוסף אשמח לקבל המלצות
על ניהול סדר היום באותו יום מתי להעיר אותו כדי שיהיה רעב ב 9 וכו..
תודה רבה

למה לא בבוקר?

הילד שלי גם עבר ניתוח כש היה קטן ולילדים קטנים נותים תור מוקדם בבוקר, שלי היה ב8:00 . תבדקי

פולספגן

New member
כי לא כל הרופאים מתחילים לנתח בבוקר

אני דיי בטוחה שהם ראשונים בתור, כי תורים לניתוחים הולכים לפי גיל, למעט מצבי חירום.

מה שאנחנו עשינו

הבן שלי גם נותח על ידי פרופסור מור, בגיל שנתיים (יום הולדת שנתיים חגג בבית החולים).
הניתוח שלו היה מיוד להתקיים בעשר בבוקר, אבל בפועל התחיל יותר קרוב לשתים עשרה.

מה שהמליצו לנו בבית החולים היה:
לתת ארוחת בוקר גדולה ועשירה. (אנחנו הערנו בשלוש וחצי לפנות בוקר ונתנו לו דייסת סולת חמה). אצלכם זה שעה סבירה לארוחה אז אפשר בשמונה בערך להכין ארוחה טובה.
לאפשר לשתות מים עד השעה המותרת. מרגע זה כולנו היינו בצום - המבוגרים והילד.
בשלב הזה היש סיכוי שכבר תהיו בחדר בבית החולים? אנחנו לא אפשרנו לאף אחד שנכנס לחדר להכנס עם שתיה או אוכל - שהילד לא יראה ולא ירצה גם.
הסחנו את דעתו - משחקים, ציורים... אז לא היה לנו סמרטפון (זה היה לפני 9 שנים), אבל עכשיו אפשר לצפות בסרט. כל דבר שיסיח את דעתו מחד, ולא גורם לו להסתובב הרבה (שלא יהיה צמא) מאידך.

וכמו שכתבו לכם - נסו לדבר עם המחלקה, אולי יוכלו להקדים לכם את השעה. בכל זאת מדובר בילד קטן.

בהצלחה

noashin99

New member
צום לפני הניתוח

עברנו לפני שבועיים ניתוח שקדים עם בת השלוש וגם אצלינו הניתוח היה אחה"צ- מתוכנן לארבע ובפועל היה בחמש וחצי. לא התאפשר לנתח בבוקר...
בקיצור אני נשארתי איתה בבית מהבוקר, גם הכנתי אותה לניתוח באופן כללי וההסבר על האוכל היה חלק מההכנה.
בבוקר כששהיא קמה לא נתתי לה לאכול כל כך. בסביבות תשע וחצי לקחתי אותה לבית קפה והזמנתי לה פסטה ברוטב עגבניות- מנת ילדיםן-המאכל האהוב עליה ולעצמי ארוחת בוקר, כך שהיא אכלה גם את שלי ואת שלה , היו שם כל מיני דברים נחמדים כמו סלט טונה, מוסלי עם יוגורט , לחם עם חמאה, בורקסים, לחמניות וריבה. בקיצור היא אכלה המון למזלי ולא ביקשה לאכול עד הניתוח.
כשהיא הלכה לישון בצהריים הערתי אותה קצת לפני שהגיעו השעתיים לפני הניתוח ואמרתי לה שחייבת לשתות הרבה כי אחר כך הרופא לא מסכים בגלל הניתוח. הכנתי ויטמינציק בצד למקרה שלא תרצה אבל היא שתתה די הרבה מים- נתתי לה בעשר דקות כמה פעמים עם קשית שיהיה אטרקטיבי...
אז גם לשתות היא לא ביקשה וכמובן שלא אכלנו ושתינו לידה וגם הבאתי טאבלט לבית החולים והעסקתי אותה איתו עד הניתוח- משחקים , סרטים, תמונות של המשפחה...
הבן שלך קצת יותר צעיר אז זה יותר מאתגר וגם לא יודעת אם הוא אוהב לאכול ואם יאכל בבית הקפה... אבל אצלינו זה עבד.
המון בהצלחה.

mishmish04

New member
מותר לשתות משקאות צלולים:

מותר תה ממותק, מותר מיץ פטל, אצלינו הולך היטב מיץ תפוחים צלול.
זה כבר שנים ככה, כולל לפני ניתוחים ובדיקות של מערכת העיכול.

mishmish04

New member
עדין - זה מותר.

"בדקנו" את זה במהלך השנה האחרונה מספר פעמים, בהרדמות מלאות.

פולספגן

New member
תלכי לחוו"ד שנייה

פרופ' יורם מור ידוע באהבתו לניתוחים האלו והרבה פעמים אין צורך בזה.
לכי לבי"ח מאיר, יש לך צוות מקצועי שם שגם עושה בדיקה יותר מקיפה.

מבלובלת

New member
ד"ר יעקב בן חיים

משהיא מכירה???
מנהל אורולוגית ילדים האיכילוב, המליצו לי עליו לניתוח איפוספדיה בגיל 8-9 חודשים...

מחפשת המלצה לרופא היריון בסיכון בכללית או פרטי באזור ת"א

פירסמתי גם בפורומים של ההריוניות אבל אין תשובות.

תודה!

אנחנו עשינו את הניתוח הזה אצל פרופ' לבנה הוא מדהים

הוא מקבל באופן פרטי במדיקל סנטר (וגם מנתח שם).
חוץ מזה הוא עובד עם הכללית.
אנחנו במכבי אז עשינו אצלו את הניתוח דרך הביטוח הפרטי .....
&nbsp

למעלה