נישואי גייז בארה"ב

shaigb23

New member
נישואי גייז בארה"ב

נישואי גייז בארה"ב באיזה מדינות זה אפשרי? האם אפשר לקבל אזרחות ע"י נישואים מסוג זה אם מתחתנים עם תושב ארה"ב? והאם הנישואים תקפים בארץ ובמדינות האחרות בארהב? יש איזה עורך דין בארהב שיוכל לעזור לי עם זה? או שפשוט עדיף להתחתן עם אשה?

TrigATUSA

New member
נישואים חד מיניים בארה"ב יש כרגע

במסצ'וסטס, איווה, וורמונט וקונטיקט (נדמה לי) הנישואים האלה אינם מוכרים לצרכי הגירה, כי הגירה היא ברמה הפדרלית ולא ברמת המדינה הנישואים גם ואינם מוכרים ברוב המדינות האחרות (ניו יורק היא יוצאת דופן), אבל יש לזה משמעות מועטה אם המטרה שלך לקבל אישור שהיה בארה"ב תצרכ(י) לחשוב על פתרון אחר

shaigb23

New member
מה עושים במצב כזה

הבעיה שהתאהבתי בבחור אהוב ליבי והוא אזרח ארהב הוא לא ישראלי ולא יהודי מה עושים במצב כזה?? אם אני יודע שאיתו אני רוצה לחיות איפה אפשר לממש את האהבה באופן חוקי? באיזה מדינה? הוא יכול להפוך לאזרח ישראלי? למרות שזה פיתרון יותר בעייתי מאשר שאני אשאר בארהב

yanivran

New member
בקנדה

ולצערי אני לא צוחק. יש לכם שתי אפשרויות, להתחתן בקנדה ולגור בישראל. או לנסות ולהוציא ויזת עבודה, להשתתף בהגרלת הגרין קארד האמריקאית או להתחתן עם בחורה (כן אני יודע שאף אחת מהאופציות האלו אינן ממש מדהימות). לצערכם, גם אם תתחתנו בקנדה, ארה"ב לא תכיר בזה ברמה הפדרלית, הווה אומר שלא תוכל להגר לארה"ב על בסיס נישואין. הוא בהחלט יכול להפוך לאזרח ישראלי במידה ואתם מתחתנים. (ושוב, בקנדה, אבל מדינת ישראל מכירה בזה. גם אם תכריזו על עצמכם בתור ידועים בציבור, אני מכיר זוג כזה שבהחלט נתנו לבן זוג אשרת שהיה בארץ והוא יכל לעשות מה שהוא רוצה אם כי הוא לא נחשב אזרח).

shaigb23

New member
ישראל

אז אתה אומר שאם אנחנו מתחתנים בקנדה אז הנישואין תקפים בישראל והוא יוכל לגור איתי בארץ בלי בעייה לתמיד? וגם לעבוד?

yanivran

New member
נישואין בקנדה מוכרים כנישואים על ידי

משרד הפנים, ולכן תוכלו להירשם כנשואים בתעודת זהות, בתור זוג נשוי אני חושב שבן זוגך יוכל לקבל אזרחות ישראלית (צפה להרבה בירוקרטיה). אישית המקרה שאני מכיר היה לפני לא מעט שנים (לפני רישום קנדה), זה היה זוג של ידועים בציבור, כאשר הבחור הזר קיבל אשרת שהיה בישראל (שהוא היה צריך לחדש כל שנה אם אני זוכר נכון, כך שזה לא פתרון אופטימלי) שאפשרה לו לעבוד. ללמוד ולחיות בישראל, אם כי לא להצביע ואני מתאר לעצמי שאולי יש זכויות אחרות שלא מקבלים, אבל אני לא כזה מעורה בזה, שווה לברר עם עורכ/ת דין מארגון משפחה אחרת, אני בטוח שהם ישמחו לסייע לך בכל מידע בנושא.

vinney

Well-known member
ש"ס חזרו למשרד הפנים

ובכנסת עובדים על ביטול מוסד "ידועים בציבור". אז אל תהיה כזה בטוח שמה שהיה הוא גם מה שיהיה

yanivran

New member
לא אמרתי שאני בטוח

ולכן הפנתי אותו לארגון משפחה חדשה. חוסר היציבות בזכויות הקהילה הגאה בישראל הוא מה שהוביל אותנו לעזוב את ישראל ולחפש מדינה שהזכויות בה יותר מעוגנות מבחינת החוק. אני מקווה שש"ס לא תהפוך החלטות של בתי המשפט בארץ, אבל כל עוד לא מעוגן בחוק יסוד (או במדינות מתוקנות בחוקה), הם יכולים ולכן המצב בארץ מאוד רעוע במקרה הזה. (בעקרון כרגע זה ככה ומחר זה יכול להתהפך, בהחלט לא מצב שקל לתפקד בו).

eig

New member
קנדה-ארה"ב-ישראל

1. לפי הבנתי את החוק/תקדימים, ישראל הוכרחה ע"י בית המשפט לבצע רישום נישואים בתעודת הזהות של זוגות חד-מיניים שהתחתנו בקנדה. דבר זה אינו קשור לשינוי בדיני יישות ועל כן לא סביר שיכירו בכם כזוג נשוי כדין למתן זכויות לאדם שאינו יהדי/ישראלי. מכיוון שתקדים כזה היה יכול להכניס לישראל חצי מפלסטין אני משוכנע שזה יצור הרבה בעיות. 2. מכיוון שבן זוגך הוא אזרח ארה"ב אני משוכנע שיש לו הרבה יותר אופציות מלך לעבור לקנדה, לחיות ולעבוד. אם תוכל למצוא אפילו סיבה זמנית כמו רישום ללימודים כלשהם בקנדה תוכל לעבור גם אתה. לאחר שתחיו יחד שנה (לא רלוונטי נושא החתונה) תוכרו בידועים בציבור. במקרה כזה, אם בן זוגך יוכל להמשיך למצוא תעסוקה בקנדה תוכל להישאר איתו זמנית כבן זוג עד שתצוור מספיק ניסיון, וותק או נקודות אחרות שיקנו לך מעמד משל עצמך. במרוצת השנים תקבל אזרחות קנדית ואז יהיו לך הרבה יותר אופציות לחיות איתו בארה"ב. זו תוכנית חומש לעשר שנים כמובן. אבל אפשרית.

TrigATUSA

New member
אם תרצו לגור ביחד בישראל כל הסיכויים שתוכלו

לעשות את זה משרד הפנים מאפשר שהיה ומגורים של בני זוג חד מיניים - אני מכיר לא מעט דוגמאות של זוגות שעשו את זה כנ"ל לגבי קנדה בן זוגך יכול לעבור לקנדה בקלות יחסית, ואתה תוכל לשהות שמה כבן זוג שלו

למעלה