נישואין

נישואין

אם קניתי את טבעת הנישואין לאשתי בכרטיס אשראי בתשלומים לחצי שנה. תשלום אחד שולם לפני החתונה והתשלום האחרון שולם 5 חודשים אחרי החתונה. האם יש בעיה הלכתית עם זה? כרטיס האשראי הוא שלי והכסף הוא כספי תודה

נראה לי...

שבצורה שתארת אין בעיה, כי ברור שיש לך בעלות של לפחות שווה פרוטה בטבעת. אבל ליתר ביטחון הייתי חוזר לחנות שבה קנית את הטבעת ומבקש משעל החנות, לא סתם מוכר.ת, שיקנה לך את הטבעת בקנין גמור.

טבעת בתשלומים...

א. אם הקרדיט הוא בתשלום = בעל החנות קיבל את מלוא כספו, ואת ההלואה נתנה לך חברת האשראי. ב. גם אם את התשלומים נתנה לך החנות, ברגע שקבלת את הטבעת לרשותך היקנו לך אותה, והתשלום הינו חוב המשולם לשיעורין.

נכון.

וכל חוב התשלומים הינם לחברת האשראי בלבד. הטבעת נרכשה כבר וא"א לשום צד לחזור מהקנין.

טבעת אינה נקנית בכסף.

אין בכך שום בעיה, משום שמטלטלין (טבעת, לחם, כובע והכל מלבד נדל"ן), מה שמעביר אותם לרשות הלקוח זו ה"משיכה" ולא הכסף. כמובן שעל "משיכה" כזאת להיות בהסכמת המוכר, לכן הכסף שהוא דורש תמורת הטבעת הוא העילה להסכמתו. אם כן, כשהמוכר מסכים לכך שתקח את הטבעת, לא משנה למה הוא מסכים, ולדוגמא, גם אם המוכר החליט לוותר על התשלום ולתת לך אותה חינם - הטבעת בכל מקרה כבר שלך. [ללמדנים שבינינו: כסף במטלטלין הוא "כסף שוויות" ולא "כסף קנין" כקרקרעות, למרות שהקנין מותנה בתשלום הכסף, שאל"כ אין המוכר מתרצה למכור, מ"מ "חלות הקנין" היא ע"י המשיכה. ופשוט.)

למעלה