נישואין פקטיביים

ענתר

New member
נישואין פקטיביים

אני יודעת שהנושא עלה כאן כמה פעמים. שמעתי מאבי במקרה סיפור, שזכרתי אותו מהעבר, אך אף פעם לא נרשם רשמית ב"ספר" לכן שמחתי לרשום שוב: סבי עלה לפני סבתי ארצה, סבתי כרגיל עלתה בנשואים פקטיביים, בארץ נפרדה מ"בעלה" כאשר סבי וסבתי רצו להתחתן, לבעל לא היה זמן לגשת לרבנות בחייפה ולהתגרש. בסוף חברי הסבא החייפאים (הסבא גר במרכז) תפסו את ה"בעל" והביאו אתו לרבנות. ואילו בתעודת הנישואין סבתי רשומה כרווקה ושם משפחתה הוא שמה מהביית ועכשיו לשאלה: כיצד ניתן למצוא מי היה הבעל הפקטיבי?

mahaian

New member
גם אבי ז''ל נישא בנישואין פיקטיביים

בלטוויה כדי להעלות עוד חלוצה לארץ ואני שומר את תעודת הנישואין ואת תעודת הגירושין מממנה. לפני זמן מה מצאתי את בתה של אותה אשה והסתבר לי להפתעתי, שזאת הזמרת, שהיתה מוכרת בזמנו, מיכל טל.

ענתר

New member
אז אתה וטל אחים חורגים?

הלוואי והתעודה הייתה נשמרת, אני רוצה לדעת מתי עלתה סבתי ולא יכולה כך לעשות את זה היא עלתה על שם הפקטיבי שאותו אינני יודעת

mahaian

New member
כאשר ביקשתי מארכיון ריגה מסמכים

אודות משפחת אבי, הם שלחו לי בין השאר, מסמכים ותמונות של אותה אשה בטענה שזה חומר על ''אמי''. אני שלחתי למיכל טל את התמונות הנדירות של אמה בצעירותה והיא מאוד שמחה והתרגשה.

ליהיא51

New member
אולי ניתן למצוא בארכיון הרבנות

של חיפה. ברור שלא דרך תעודת הנישואין, (כי אין שם המשפחה שאת מחפשת), אבל אולי ברישום הנשואין של סבך וסבתך כתוב שמה הקודם, כונתי בניירת המצויה בארכיון שלהם ? שווה לנסות. שם האוניה שבה עלתה ידוע לך ? והשנה ?

כוכה

New member
בגולה הם לא התחתנו ברבנות לדעתי

אלא רק כלפי הממשלה המקומית, כך שהגירושין לא היו בעיה. בכל מקרה- "הבעל" של אימי היה מישהו מאשדות יעקב....

bilen

New member
נו....

אם תטריחי את עצמך לשם, סתם באמצע היום, תמצאי כל מיני וותיקים שמצויים בסיפורים של פעם. כדאי למהר ולעשות זאת בהקדם. לפני כשנתיים הסעתי לשם מישהו למטרה דומה. הוא ישב כשעתיים עם איש שחיפש וחלב אותו ביסודיות. כעבור כמה חודשים האיש מאשדות, נאסף אל אבותיו בשיבה טובה. אז למה את מחכה? יש היום ארכיונים בהרבה ישובים וקיבוצים, עם חומרים ששווים עיון. בכל מקום תמצאי משוגע לעניין שיסייע לך בגלל הספור הפיקנטי.

ענתר

New member
לגבי כוכה, אולי היא יודעת את כל

הפרטים אני ממש אינני יודעת כלום על ה"בעל" את כל המסמכים של שם המשפחה שטיין מהעירה של סבתה כבר קיבלתי, שום דבר עליה. כלומר חתונות של אחיה קיבלתי לא שלה. אולי התחתנה בקובנה, לא יודעת, ואולי לא נמסר לרבנות על נישואיה כי היו פקטיביים כמו שנאמר. מישהו יודע מכיר את הרבנות בחיפה? אולי זה המקום?

שילה1

New member
גם דודתי ז"ל נשאה כך בפולין.היה

נהוג להתחתן בביתו של רב מקומי,ובארץ להתגרש ברבנות. (אגב-הבעל הפיקטיבי,היה לימים אישיות ידועה בארץ) אלא ש"הבעל" סרב להתגרש ממנה בשל יופייה וחינה. על כן-שולם לו סכום כסף,ובמקביל-נלקח אחר כבוד,ושלא כל כך מרצונו,לרבנות. בערוב ימיו,הזכיר את הסיפור. רישומים על הניקואין ניתן אוליי למצוא בפנקסי הקהילות,אם כי במשפחתי טענו שנים כי לא נרשמו נישואים אלו,וכי הרבנים ידעו את מטרתם.

ענתר

New member
אם אמצא את "בעלה" אולי ילדיו

ידעו מתי עלה, באיזו אניה ואוכל להזמין מסמכים מהארכיון הציוני

למעלה